Lang Reilly je zpět

Akta Julian
Lang Reilly se vrací na scénu a opět ho čeká zběsilá cesta po celé Evropě. Musí objasnit smrt svého blízkého přítele Dona Huffa, který právě psal knihu o důstojníkovi SS Otttovi Skorzenym. Proč Huffa někdo zavraždil? A co tak šokujícího odhalí Lang ve Vatikánu?

JAKÉ TAJEMSTVÍ SPOJUJE NACISTICKÉHO DŮSTOJNÍKA A ŘÍMSKÉHO CÍSAŘE?
Dona Huffa, blízkého přítele Langa Reillyho a bývalého agenta CIA, někdo brutálně zavraždil. Před svou smrtí se Don v Seville věnoval psaní knihy o důstojníkovi SS Ottovi Skorzenym. Je možné, že by někdo spáchal vraždu jen proto, aby jeho kniha nikdy nespatřila světlo světa? Lang je odhodlaný zjistit pravdu, a tak se vydává po stopách, které za sebou Don při svém výzkumu zanechal.
Pátrání ho vyšle na zběsilou honičku po celé Evropě a Lang se postupně noří hlouběji a hlouběji do záhady, jejíž kořeny sahají do dob položení základů katolické církve. Ve Vatikánu nakonec objeví šokující tajemství, které se týká nejen druhé světové války, ale také bouřlivých časů římské říše.
Organizace, která se zbavila Langova přítele, však udělá cokoli, aby zabránila jeho odhalení. I kdyby měla obětovat další životy…

Ukázka z knihy

Dvůr byl zvláštním místem pro to, co se právě dělo. V uzavřeném prostoru stále vládlo přítmí, neboť ranní slunce ještě nepřelezlo omítnuté stěny, které ho obklopovaly. Blikající majáky policejních vozů propůjčovaly zářivé odstíny vodě tryskající z maorské fontány ze třináctého století a slova z praskajících vysílaček se odrážela od ručně vyrobených cihel. V úzkých uličkách jen několik bloků od maurského mudejarského paláce, kde podle legendy mladý námořník z Janova přesvědčil královnu, aby zastavila své šperky a financovala jeho plavbu, působilo vše jako anachronismus. (str. 23)

Doporučujeme

Jedná se o druhou knihu ze série Případy Langa Reillyho. První se jmenuje Případ Pegasus a opět se dotýká náboženské tématiky, konkrétně templářského řádu.

Akta Julián

Autor: Gregg Loomis
Přeložila: Kateřina Niklová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-88096-59-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Akta Julián vydalo nakladatelství Mystery Press.

O autorovi

Gregg Loomis, populární americký autor převážně konspiračních thrillerů, je občanským povoláním právník specializující se na obchodní spory. Živil se však také jako závodní automobilový jezdec a pilot komerčních letadel, přičemž procestoval Karibik i Evropu.

Na literární scéně se prosadil románem Případ Pegasus. V něm se čtenářům poprvé představil Lang Reilly, právník s nevšedním talentem řešit nejrůznější záhady, který se nakonec stal hlavním hrdinou dnes již devíti knih. Kromě nich má Loomis na kontě několik dalších románů a sbírek povídek. Za svou práci byl nominován na cenu Spisovatele roku zaštítěnou Georgijskou asociací spisovatelů (Georgia Writers Association).

Gregg Loomis žije v rodné Atlantě s manželkou Suzanne, která je rovněž právničkou, a zlatým retrívrem Harrym. Mezi stáními u soudu pracuje na dalších knihách.

Zdroj informací: autorovy oficiální stránky


Mystery Press je nově vzniklé a rychle se rozvíjející nakladatelství, jehož sídlo se nachází v Praze. Nakladatelské činnosti se věnuje zpočátku v koedicích s nakladatelstvím FANTOM Print. Cílem nakladatelství je vydávání detektivních titulů, krimi a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAkta Julián

Loomis, Gregg

Mystery Press, 2017

Napsat komentář