Nalaďte se pozitivně

smiling beautiful happy girl jumping in a park in summer
Dnešní knižní tipy budou čistě pozitivní. Všechny představované knihy se totiž točí okolo témat pohody, pozitivity, osobního růstu a kvalitního odpočinku. Vezměte na poslední týdny léta do ruky knihu, která vám dodá pozitivní energii před blížícím se pošmourným podzimem.

Afirmace znamená ujištění, potvrzení, že něco je pravda. Pro Jana Menděla je ovšem tato pravda psána s velkým P. Afirmace jsou pak autorovy krátké texty, které vám pomohou se k této Pravdě přiblížit. Kromě podnětu k zamyšlení vám ale dokážou i příjemně zlepšit náladu a rozzářit jinak zamračený den.

Afirmace

Autor: Jan Menděl

Počet stran: 196
Vazba: vázaná
Formát: 160×158 mm
ISBN: 978-80-8111-463-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Afirmace vydalo nakladatelství Noxi.

Jan Menděl založil v roce 2010 facebookovou stránku Afirmace (www.facebook.com/Afirmace/), na kterou každý den vkládá nějaký text k zamyšlení. Během posledních 7 let stránka posbírala 40 000 členů a stala se velmi oblíbenou. Pravidelní odběratelé afirmací opakovaně prosili autora, aby své nejlepší afirmace vydal knižně. On jejich přání vyhověl a výsledkem je tato krásná dárková kniha plná textů, které mají sílu vám zlepšit náladu, poradit či pomoct najít odpovědi na otázky, které zrovna řešíte. Knihu je ideální mít na nočním stolku a každé ráno ji otevřít na nějaké straně pro „myšlenku dne“ a díky svému osobitému formátu je též výborným dárkem. Nechť v ní najdete radost, útěchu, povzbuzení či potvrzení toho, co už hluboko uvnitř sebe dávno víte.
S láskou, Honza

Pokud vás tato kniha zaujala, můžete se podívat přímo na facebookovou stránku, která posloužila jako její předloha, nebo na osobní web autora.

————————————————

Číst ale někdy nestačí a je potřeba také zapisovat. Kniha Deník pro duši je pečlivě připraveným deníkem, jenž má za cíl vás uklidnit, přivést do pohody. Nejde v něm totiž jen o zapisování událostí daného dne, ale především před vámi rozprostírá sbírku všemožných relaxačních pomůcek, omalovánek, cvičení a inspirativních citátů. Nahlédněte do deníku, který se pro vás stane společníkem připraveným rychle pomoci.

Deník pro duši

Přeložila: Jana Bílková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 148×185 mm
ISBN: 978-80-271-0569-4
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Deník pro duši vydalo nakladatelství Grada.

Život nám někdy může připadat hodně těžký. Není snadné najít si čas na sebe sama, když se neustále děje tolik věcí. Ale všichni si zasloužíme být v pohodě a cílem této knížky je pomoci vám, abyste se cítili dobře. Každá strana tohoto deníku je propracovaná, nádherně ilustrovaná a najdete zde nejen spoustu místa pro zapsání vlastních myšlenek, nápadů a plánů, ale také inspirativní citáty, drobné omalovánky, různá doporučení pro klid vaší duše, rady týkající se relaxace, stresu, vděčnosti a cvičení, kde můžete barvami vyjádřit své pocity. Deník můžete mít stále u sebe kdykoli si poznament své úvahy a sny. Pomůže vám nabrat sílu, získat nadhled, lépe se poznat, svobodněji se vyjadřovat a rozvíjet svou kreativní stránku. Záleží jen na vás, jak tento deník využijete – jako deník, sbírku seznamů, skicák, podložku – ať už si vyberete cokoli, doufáme, že vás to bude bavit. A také doufáme, že vám to pomůže.

Ukázka z knihy

Snímek obrazovky 2017-08-14 v 19.48.31

 

Chcete-li, můžete se podívat i na rozsáhlejší ukázku z knihy.

————————————————

Nastávají ale chvíle v životě, kdy už nejde být nadále „v pohodě“, kdy je potřeba se rozhoupat a udělat další krok. Či rovnou skok. Kniha Život bez hranic od mezinárodního odborníka na osobní růst Johna C. Maxwella vám přinese inspiraci k tomu, jak tento krok učinit a překonat při tom všechny překážky, které před vámi vyrostly.

Život bez hranic

Autor: John C. Maxwell
Přeložil: Jakub Novák

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-913-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Život bez hranic vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Máte pocit, že jste zdaleka nenaplnili svůj potenciál? Něco vás stále brzdí, přešlapujete na místě a nevíte kam dál? Pokud chcete setřást pomyslné okovy a vydat se na cestu svobody a neomezeného úspěchu, inspirujte se novou knihou Johna C. Maxwella, v níž se dozvíte, jak rozvinout vlastnosti, které vám pomohou překračovat zdánlivě nepřekonatelné překážky.

Autor John C. Maxwell je předním mezinárodním odborníkem v oblasti vedení lidí a již přes 50 let se věnuje tématu osobního růstu. Své knihy píše srozumitelně, konkrétně a přímo k věci. Jeho styl psaní je ovlivněn i tím, že působí jako pastor. To mu však nikterak nebrání vyjadřovat se k tématu obchodu, podnikového vedení, rozvíjení kariéry i osobnostních rysů, které neuplatňujeme pouze v práci. Jeho nová kniha Život bez hranic je o překonávání překážek s odvahou a odhodláním.

Ukázka z knihy

Snímek obrazovky 2017-08-14 v 20.57.23

Nahlédněte do delší verze této ukázky a přečtěte si náš podrobnější článek.

————————————————

Nesmíme ale zapomínat ani na volný čas. Práce, osobní rozvoj i příruční deník jsou sice důležité, ale nelze opomíjet ani kvalitní relaxaci. Kniha Kima Panga nesoucí výstižné jméno Odpočinek se zamýšlí nad tím, jaký typ odpočinku je pro nás nejpřínosnější a nejefektivnější.

Odpočinek

Autor: Kim Pang
Přeložil: Jakub Goner

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-726-1511-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Odpočinek vydalo nakladatelství Management Press.

Jak odpočívají ti, kteří toho v životě dokázali nejvíc? Odpověď je stručná: hodně! Ovšem odpočinek v jejich podání to není polehávání na gauči (i když zvyk krátkého zdřímnutí po obědě prý pomohl Churchillovi vyhrát druhou světovou válku), ale je to odpočinek aktivní. Dělají to, co je baví, a co nemá s jejich „hlavním pracovním poměrem“ vůbec nic společného. Takže zapomeňte na příručky, které vám radí pracovat déle a intenzivněji než ostatní,a raději vyrazte na procházku nebo si kupte hvězdářský dalekohled.

Ukázka z knihy

72bde06a2a19ba18b6cb7c8e96b57e24

 

Stáhněte si delší ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAfirmace

Menděl, Jan

Noxi, 2017

zobrazit info o knizeDeník pro duši
relaxace, kreativita, inspirace

Grada, 2017

zobrazit info o knizeŽivot bez hranic

Maxwell, John C.

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

zobrazit info o knizeOdpočinek
Tajná zbraň vítězů

Pang, Kim – Soojung, Alex

Management Press, 2017

Napsat komentář