Knížky plné zvířátek

čtení pro děti - ilustrační
Kdo by někdy nechtěl vyzkoušet, jak si žijí zvířata? S dnešními knižními tipy tuto šanci máte. Nejdříve navštívíte zoologickou zahradu, poté se seznámíte s obyvateli dvorku a nakonec zažijete kočičí trampoty.

Králičí holčička Miffy se rozhodla navštívit zoologickou zahradu a seznámit se se zvířátky, která zde žijí. S tím jí pomůže i knížka s netradičními výřezy. Zkuste uhodnout, jaké zvíře se pod výřezem ukrývá.

Leporelo pro nejmenší. Hádanky ze zoo přináší knížka s netradičními výřezy a hrou s detailem. S Miffy se děti naučí listovat v knížkách, rozeznávat barvy, počítat, pojmenovávat zvířata…
V Baobabu vychází další příběhy o slavné králičí holčičce Miffy holandského ilustrátora a grafického designera Dicka Bruny. Tentokrát vás naučí barvy, zvířata či objevovat svět pod lupou. Pestrý a srozumitelný je svět kamarádky Miffy. A díky zkušenostem autora je první dětské objevování nejen výtvarně dokonalé, ale také zábavné a vtipné.
Od roku 1955 vytvořil Bruna sérii více než 200 knížek o Miffy, která se pro Holanďany stala takřka národním symbolem. Jednoduchá pevná linka, vybraná barevná škála a grafické zobrazení dětského světa se časem stalo vzorem také mnoha opisovačům, ale utilitární styl Dicka Bruny zůstává stále jedinečný. Každá jeho knížka má nezaměnitelný půvab a vtip, zůstává odměřeně holandská a nepodléhá kýči.

Kdo je v zoo, Miffy 1

Miffy je učenlivá a ráda poznává svět kolem sebe. Pokud vás leporelo zaujalo, podívejte se na náš článek, kde najdete i další leporela s Miffy.

Kdo je v ZOO, Miffy?

Autor: Dick Bruna
Ilustroval: Dick Bruna

Počet stran: 14
Vazba: vázaná
Formát: 113×113 mm
ISBN: 978-80-7515-49-3
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Kdo je v ZOO, Miffy? vydalo nakladatelství Baobab.

O autorovi

Dick BrunaDick Bruna (* 23. srpna 1927) je holandský výtvarník, ilustrátor a grafický designér. Proslavil se jako autor knížek o slavné králičí holčičce Miffy (a také medvědu Borisovi, prasátku Poppy a pejskovi Šňupovi), kterých dodnes vydal více než 200. Použitím jednoduché obrysové linky vybarvované základními barvami se od počátku své kariéry hlásí k odkazu avantgardy.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Baobab

————————————————

Zatímco Miffy prozkoumala, jak to vypadá v zoo, tentokrát se přenesete na dvorek, kde také žije mnoho zajímavých zvířat. Navíc díky kroužkové vazbě můžete vytvářet a pojmenovávat vlastní tvory.

Rýmované knížky dětem nejprve představí známá i méně známá zvířátka, která žijí na dvorku – a pak teprve přijde ta pravá legrace! Díky pevným stranám skládajícím se ze dvou samostatných polovin mohou děti ze skutečných zvířátek vytvářet velkou spoustu zvířat popletených a bavit se jejich novými neobyčejnými vlastnostmi a roztodivnými jmény. Věřili byste, že se do jedné malé knížky vejde více než stovka různých existujících i fantastických tvorů?

Rozpustile hratky na dvore

Rozpustilé hrátky Na dvoře se zvířátky

Veselé rýmy a skládání popletených zvířátek!
Autor: Alex Scheffler
Přeložila: Ivana Nováková
Ilustrátor: Alex Scheffer

Počet stran: 24
Vazba: skládaná
Formát: 250×190 mm
ISBN: 978-80-87034-32-3
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Rozpustilé hrátky Na dvoře se zvířátky vydalo
nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

————————————————

Kocourek Tom našel nejen nový domov, ale i nové kamarády. V rodině už žijí dvě kočky, a to Apsara a kocour Mikin. Zažijte s nimi ta pravá kočičí dobrodružství.

Chceš zažít ty pravé kočičárny? Kocourek Tom se už moc těší na novou rodinu, ale jaké je jeho překvapení, když zjistí, že zde není jediným kočičím miláčkem. Bydlí tu ještě nafrněná mňaudáma Apsara a také mazaný kocour Mikin. Časem se ale všichni spřátelí, a když celá parta vyrazí s rodinou na chalupu, to pravé kočičí dobrodružství teprve začíná…

Ukázka z knihy

Všechno to vypadalo jako sen, ale sen to nebyl. Tom se probudil, rozhlédl se a stále tu byla ta nevraživá čokoládově hnědá kočka a dosud i nepřátelsky vyhlížející kocour.
– Proč? Proč ho nemají rádi? Vždyť jim nic nedělá, pomyslel si Tom. Jenže na podobné myšlenky brzy zapomněl. Velká dvounohá kočka ho zase někam nesla.
– No páni. Tady jsou hotové hody. Tom nevěděl, ze které misky má ochutnat dřív. Tu nějaké dobroučké masíčko, tady zase granule a všude to náramně vonělo. Jak tak hodoval, vycítil, že ho někdo sleduje. Byl to kocour, která si ho prohlížel. Tom přestal jíst a jeho pohled s nedůvěrou spočinul na kocourovi. (str. 10)

Seznamte se zvířecími hrdiny blíže prostřednictvím další ukázky.

Trampoty kocoura Toma

Pravé kočičí dobrodružství
Autorka: Michaela Zimová
Ilustrovala: Veronika Balcarová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-271-0164-1
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Trampoty kocoura Toma vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké zvířecí dobrodružství vás zaujalo nejvíce? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo je v ZOO, Miffy?

Bruna, Dick

Baobab, 2017

zobrazit info o knizeRozpustilé hrátky Na dvoře se zvířátky
Veselé rýmy a skládání popletených zvířátek!

Scheffler, Alex

PRESCO GROUP a.s., 2016

zobrazit info o knizeTrampoty kocoura Toma
Pravé kočičí dobrodružství

Zimová, Michaela

Grada, 2017

Napsat komentář