Svět fantasy

Tipy_Neobycejni_Filmova magie_Kralovna ohne
Dnes tu máme dobrodružné a napínavé tipy plné magie pro fanoušky fantasy. Vydejte se do nebezpečných a vzrušujících světů se svými oblíbenými hrdiny!

V románu Neobyčejní přichází Victoria Schwabová s drsným komiksově laděným příběhem, jenž vás zavede do světa, kde získaná nadpřirozená moc nemusí nutně vést k hrdinství a kde se na spojenectví příliš nehraje. Stanete se svědky fascinující charakterové studie, která vás donutí přemýšlet o tom, co znamená být hrdinou, nebo zločincem, a zda je mezi nimi jasně definovatelný rozdíl.

Neobyčejní

Napínavý příběh o ctižádosti, touze a nadpřirozených schopnostech
Autorka: Victoria Schwabová
Přeložil: Lukáš Houdek

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2045-5
Doporučená cena: 358 Kč

Knihu Neobyčejní vydalo nakladatelství Argo.

Victor a Eli, dva samotáři, kteří se poznali na studiích, brzy zjistí, že je pojí společná vášeň k nebezpečí a zážitkům blízkým smrti a také že při vhodných příležitostech dokážou dobře rozvíjet své mimořádné schopnosti, dokud se jim jejich odvaha nevymkne z rukou. Victor po deseti letech utíká z vězení a za pomoci mladé dívky hledá svého dávného kamaráda, zatímco Eli pokračuje ve své misi zbavit se všech dalších nadpřirozených bytostí až na svou tajemnou a nepřemožitelnou pomocnici. Oba poháněni vzpomínkou na zradu a prohru jsou k nezastavení, ale kdo nakonec vyvázne se zdravou kůží?

 

Ukázka z knihy

Victor si nadhodil oba rýče na rameni a opatrně překročil starý, napůl propadlý hrob. S pobrukováním si razil cestu meritským hřbitovem a jeho rozevlátý plášť se jemně smekal po vrcholcích náhrobních kamenů. Jeho tichý zpěv se nesl temnotou jako vítr. V Sydney, která se vlekla za ním ve svém zbytečně velkém kabátě, duhových legínách a zimních botách, vyvolával ten zvuk chvění. Jak se tak proplétali mezi hroby, vypadali ti dva jako duchové. Oba byli stejně blonďatí a měli podobně bledou pleť, takže by se byli mohli vydávat za sourozence nebo třeba za otce s dcerou. I když nebyli ani jedním, ani druhým, ta podobnost se jim hodila, protože Victor mohl jen stěží někde vyprávět, že tu dívku před pár dny sebral v lijáku na kraji silnice. Že sám krátce předtím utekl z vězení. Že ji zrovna postřelili. V tom okamžiku se protly jejich osudy, nebo se to tak alespoň mohlo zdát. Sydney byla vlastně jediným důvodem, proč Victor vůbec začínal být ochotný existenci nějakého osudu připustit. (str. 13)

 

Victoria Schwabová

Victoria Schwabová je mladá začínající americká autorka. Začala publikovat v roce 2011, ale už má na svém kontě dvě YA série a jednu knihu pro dospělé (Neobyčejní). Victoria o sobě tvrdí, že má toulavé boty, ale pokud se neprohání po Paříži nebo nesupí do anglických kopců, je obvykle zalezlá v koutku nějaké kavárny v Nashvillu, upíjí čaj a konstruuje do svých knih nejrůznější příšery. Victoria je mj. autorkou knih: Archiv a jeho druhého dílu Dveře do prázdnoty, dále napsala Divokou píseňTemnější tvář magie, sérii Můj anděl strážný – Nové začátkyDruhá šance, Poslední přání aj. Můžete se těšit i na další klasické fantasy Setkání stínů, které k vydání připravuje nakladatelství Argo.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství CooBoo.

————————————————

Poznejte velkolepá stvoření a fantastická zvířata z kouzelnického světa J. K. Rowlingové ve druhém díle Filmové magie, jehož autorkou je i tentokrát Jody Revensonová.

Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2

Neobyčejné bytosti
Autorka: Jody Revensonová
Přeložila: Kateřina Stupková

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 225×263 mm
ISBN: 978-80-00-04579-5
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie 2 vydalo nakladatelství Albatros.

Ptáci bouřliváci, hrabáci, domácí skřítci a hipogryfové, to jsou jen někteří magičtí tvorové, jimiž se to v kouzelnickém světě J. K. Rowlingové jen hemží. Ale jak takový Kůrolez ožije na filmovém plátně? Je Okamie pták, nebo plaz? A víte, jak to chodí s trusem měsíčníků? Stránky této knihy obsahují podrobné profily zvířat, nádherné ilustrace a poutavé informace o tom, jak vznikal film Fantastická zvířata a kde je najít i všech osm filmů o Harrym Potterovi, a fanouškům prozradí všechno, co chtějí vědět o vzniku těchto fascinujících stvoření. Krom toho je kniha nabitá doprovodnými materiály, a tak je pro mladé čtenáře (a nejen pro ně) vstupenkou do zákulisí kouzelnického světa.

 

Ukázka z knihy

Jody Revensonova_Kouzelnicky svet J K Rowlingove_Filmova magie2

Prohlédněte si další ukázku.

 

Jody Revensonová

Kromě knihy Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie má Jody Revensonová na svém kontě i další „potterovské záležitosti“, které u nás vydalo nakladatelství Slovart, a to Bestiář Harryho Pottera (2015), Magická místa z filmů (2016) a Panoptikum postav (2016).

————————————————

V závěrečném dílu trilogie Stín krkavce Anthonyho Ryana, jenž nese název Královna ohně, musí Vélin Al Sorna pomoci vrátit Říši Královně. Kniha vychází ve druhém, brožovaném vydání.

Královna ohně

Stín Krkavce: Kniha třetí
Autor: Anthony Ryan
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 685
Vazba: brožovaná
Formát: 125×194 mm
ISBN: 978-80-7577-036-3
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Královna ohně vydalo nakladatelství Host.

Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel. Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí dar věčného života. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala slavného bojovníka, zlověstně umlkla…

 

Ukázka z knihy

Když se probrala podruhé, byl u ní. Přejela očima po plátěné střeše a spatřila ho, jak sedí vedle jejího lůžka. Ačkoli měl oči tak jako předchozího dne zastřené červeným závojem, jeho pohled byl jasnější a soustředěnější. Nakláněl se k ní a jeho černé oči se vpíjely do pokožky jejího obličeje. Podpálil mě… Zavřela víčka, odvrátila se od něj, potlačila vzlyk deroucí se jí z hrudi a polkla. Až poté co se uklidnila, se otočila zpět a zjistila, že stále klečí u jejího lůžka, s hlavou sklopenou.
„Výsosti,“ řekl.
Znovu polkla a pokusila se promluvit. Očekávala jen slabé zachroptění, takže ji síla vlastního hlasu poněkud překvapila. „Můj lorde Al Sorno. Doufám, že se máte po ránu hezky.“ (str. 20)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy na knihu

Dokonalé zakončení mistrovské trilogie.

Fantasy Book Review

Velkolepé finále jedné z nejlepších debutových fantasy trilogií, jaké jsem kdy četl. Anthony Ryan je rozený nástupce Davida Gemmella a největší britský fantasy talent.

Fantasy Book Critic

Žádná z postav nezůstává nedotčená válkou a ztrátou a Ryan podle všeho s potěšením dodržuje jedno ze základních pravidel psaní beletrie – „zabij své oblíbené hrdiny“. Naprostá většina autorů by se od Ryana mohla učit, jak psát postavy takovým způsobem, aby opravdu každá z nich byla zajímavá…

Fantasy Book Review

 

Anthony Ryan

Anthony-RyanAnthony Ryan (* 1970­) pochází ze Skotska, vystudoval historii, žije a pracuje v Londýně. Dlouho byl zaměstnán v britské státní správě a po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013; česky Host 2014) začal psát na plný úvazek. Bestsellerovou trilogii Stín krkavce po druhém dílu Pán věže (2014; česky Host 2015) završuje kniha Královna ohně (2015). První dva díly trilogie vycházejí také jako audiokniha. V červenci vyšel první díl nové fantasy série The Draconis Memoria: The Waking Fire. Ryan také pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete skvělé knihy za skvělé ceny.

Máte rádi fantasy, příběhy plné magie a dobrodružství? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeobyčejní
Napínavý příběh o ctižádosti, touze a nadpřirozených schopnostech

Schwabová, Victoria

Argo, 2017

zobrazit info o knizeKouzelnický svět J. K. Rowlingové – Kniha 2
Filmová magie - Neobyčejné bytosti

Revensonová, Jody

Albatros, 2017

zobrazit info o knizeKrálovna ohně
Stín Krkavce: Kniha třetí

Ryan, Anthony

Host, 2017

Napsat komentář