Vyšel druhý díl trilogie Stín krkavce!

Anthony Ryan_ Pan veze
Po Písni krve přichází Anthony Ryan s pokračováním své fantasy trilogie, která nese název Pán věže. Bude stejně napínavá, čtivá a oceňovaná jako předchůdce?

Tváří v tvář hrozbě musí i ta nejzdráhavější ruka nakonec pozvednout meč.

Vélin Al Sorna je unavený z války. Ve službách Království a Víry bojoval v bezpočtu bitev. Odměnou mu byla ztráta lásky, smrt přátel a zrada krále. Po pěti letech v alpiranském žaláři touží jen po návratu domů, odhodlaný, že už nikdy nebude zabíjet. Reva plánuje, že Vélinovi na uvítanou vrazí kudlu do zad. Zničil její rodinu i její život. Nic ji neodradí od krvavé pomsty – dokonce ani hrozba vpádu největšího nepřítele, jakému kdy Království čelilo. Ale jakmile vzplanou válečné ohně, z protivníků se stávají spojenci a pravda se mění v lež. Pokud chce Reva zachránit Království, musí přijmout budoucnost, jakou si nepředstavovala – a Vélin se musí ponořit zpět do minulosti, kterou by nejradši pohřbil.

 

Pán věže

Autor: Anthony Ryan
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 672
Vazba: vázaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-7491-509-3
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Pán věže vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Vyrůstal jsem v hojnosti. Nemám důvod se za to omlouvat, člověk si svůj původ přece nevybírá. Stejně tak nijak nelituji dětství prožitého v okázalosti, v obležení sloužících a těch nejlepších učitelů, kteří rozvíjeli moji zvídavou a talentovanou mysl. V mládí jsem nepoznal strádání, nebyl jsem vystaven útlaku ani nespravedlnosti. Narodil jsem se do šlechtické rodiny disponující značným jměním, dostalo se mi výjimečného vzdělání a následně jsem s pomocí otcových známostí získal postavení u dvora. Ačkoli věrným čtenářům jistě neušlo, že jsem v životě neunikl před bolestí v srdci ani před zármutkem, během těch šestatřiceti let, jež předcházely událostem zde popsaným, jsem ani na jediný den nebyl vystaven tělesné námaze. Kdybych samozřejmě tušil, že plavba do Sjednoceného království, kde jsem chtěl začít pracovat na úplné a nestranné kronice této děsivé, ale fascinující země, ukončí mou dosavadní neznalost dřiny, hanby, ponížení a mučení, laskavý čtenář budiž ujištěn, že bych se s radostí vrhl přes palubu do vod plných žraloků a pokusil se doplavat k míle vzdálenému domovu.

Během doby, která uplynula od mého rozhodnutí začít pracovat na tomto vyprávění, jsem poznal bolest. Poznal jsem rány bičem a holí, kovovou chuť vlastní krve odplavující vyražené zuby a s nimi i vzdor. Poznal jsem život otroka. Tak mě nazývali, protože přesně tím jsem se stal, a navzdory tomu, jaké nesmysly mohl čtenář zaslechnout nebo se dočíst, nikdy, ani v jedinou chvíli, jsem nebyl hrdinou.

 

Řekli o knize

Jednoduše nejlepší epická hrdinská fantasy roku.

Fantasy Book Critic

Jedna z nejlepších sérií, která je pro všechny zavedené spisovatele výzvou, aby se zastavili a vzali ji na vědomí, nebo zůstali v jejím stínu.

Fantasy Book Review

Ve druhém díle Anthony Ryan září ještě jasněji – díky spoustě skvělých nových postav.

Fantasy Book Critic

Zatímco první kniha pojednávala o putování jednoho hlavního hrdiny, tento díl je spíše epickou fantasy s širšími dopady na celou fiktivní říši. Najdete v ní odpovědi na mnoho velkých otázek z první knihy.

SFFaudio

 

Anthony Ryan

Anthony Ryan (* 1970) pochází ze Skotska. Vystudoval historii a většinu svého dospělého života žil a pracoval v Londýně. Dlouhodobě byl zaměstnán v britské státní správě, ovšem po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013; česky Host) se stal spisovatelem z povolání. Kniha Pán věže (2014; česky Host) je druhým dílem trilogie Stín krkavce. Závěrečný díl Queen of Fire (Královna ohně) byl vydán ve Velké Británii v létě 2015. První díl trilogie vychází také jako audiokniha. V současnosti Ryan pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues, která vychází v elektronické podobě, a zároveň pracuje na nové fantasy sérii.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePán věže
Stín krkavce: Kniha druhá

Ryan, Anthony

Host, 2015

Napsat komentář