Zahrajte si o lásku ve světě na pokraji apokalypsy

Charlie Jane Andersova_Vsichni ptaci na nebi
Cesty Patricie Delfinové a Laurence Armsteada se na střední škole rozešly za podivných okolností. Nyní, po mnoha letech, je něco většího než oni sami opět svedlo dohromady. Proč? Aby společně zachránili (nebo definitivně zničili) svět.

Střet magie a technologie

Temně zábavný příběh o střetu magie s technologií, o životě a lásce ve světě stojícím na pokraji apokalypsy.

Poté co se na střední škole cesty Patricie Delfinové a Laurence Armsteada za podivných okolností rozdělily, ani jeden z nich nečekal, že toho druhého ještě někdy uvidí. Koneckonců, když jeden získá magické schopnosti a druhý sestrojí dvouvteřinový stroj času, lze očekávat, že jim to oběma pořádně zamíchá životem.

Ale teď jsou dospělí, žijí v Mekce hipsterů San Francisku a svět kolem nich se rozpadá. Laurence je konstruktérský génius pracující na odvrácení globální katastrofy prostřednictvím technologických zásahů. Patricia absolvovala Eltisleyský labyrint, tajnou čarodějnickou akademii, a spolu s dalšími mágy bojuje proti neduhům, které ohrožují nemocnou společnost. Laurence s Patricií nemají ani tušení, že něco většího než oni sami, co začalo před lety v jejich dětství, je odhodláno svést je dohromady – aby svět zachránili, nebo aby jej ponořili do ještě větší temnoty.

 

Všichni ptáci na nebi

Autorka: Charlie Jane Andersová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Milan Pohl
Počet stran: 423
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-7577-026-4

Přečtěte si více o knize Všichni ptáci na nebi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku, nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Aáách, Nekonečnou otázku,“ řekl tetřívek. „Jak vzrušují.“
„Nepamatuju si, že by někdy někdo odpověděl na Nekonečnou otázku,“ řekl jestřáb. „Tohle je ještě zábavnější než Chvíle na otázky.“
„Ehmm,“ řekla Patricia. „Zabere ta Nekonečná otázka hodně času? Vsadím se, že máma s tátou už si o mě dělají starosti.“ Zase si uvědomila, že měla být už dávno v posteli. Ještě ani nevečeřela a byla venku ve studeném lese, nemluvě o tom, že zabloudila a nevěděla, kudy domů.
„Pozdě,“ řekl tetřívek.
„Položíme ti ji,“ řekla orlice.
„Otázka zní takto,“ řekl krocan. „Je strom červený?“ (str. 24)

 

O autorce

Charlie Jane AndersovaCharlie Jane Andersová je americká spisovatelka a šéfredaktorka blogu i09, věnovaného diskuzi o současné sci-fi a fantasy scéně. Její novela Šest měsíců, tři dny získala v roce 2012 cenu Hugo, byla nominována na ceny Nebula a Theodore Sturgeon Award a dvakrát vyšla i v češtině (v časopise XB-1 a antologii Plameňák na konci léta, Gnóm! 2016). Kniha Všichni ptáci na nebi (2016), oceněná Crawford Award a nominovaná na cenu Nebula, je jejím nejnovějším dílem.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Všichni ptáci na nebi

Patricie Delfinová a Laurence Armstead se od střední školy neviděli. Ona během let absolvovala Eltisleyský labyrint, kde se naučila ovládat své magické schopnosti, a on se mezitím stal konstruktérským géniem. A nyní nastal čas, aby se ti dva znovu setkali a společnými silami se pokusili zachránit svět, který se pomalu, ale jistě rozpadá. Jak dopadne jejich snaha spojit magii s moderní technologií? To si přečtěte v knize Charlie Jane Andersové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Všichni ptáci na nebi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Všichni ptáci na nebi
probíhá od 11. do 24. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 young adult knihy Všichni ptáci na nebi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšichni ptáci na nebi

Andersová, Charlie Jane

Host, 2017

Napsat komentář