Génius a čarodějka zachraňují svět

Charlie Jane Andersova_Vsichni ptaci na nebi
Charlie Jane Andersová napsala temně zábavný příběh o střetu magie s technologií, o životě a lásce ve světě stojícím na pokraji apokalypsy. Přidejte se k jejím hrdinům, Patricii a Laurencovi, na cestě za záchranou světa.

Poté co se na střední škole cesty Patricie Delfinové a Laurence Armsteada za podivných okolností rozdělily, ani jeden z nich nečekal, že toho druhého ještě někdy uvidí. Koneckonců, když jeden získá magické schopnosti a druhý sestrojí dvouvteřinový stroj času, lze očekávat, že jim to oběma pořádně zamíchá životem. Ale teď jsou dospělí, žijí v Mekce hipsterů San Francisku a svět kolem nich se rozpadá. Laurence je konstruktérský génius pracující na odvrácení globální katastrofy prostřednictvím technologických zásahů. Patricia absolvovala Eltisleyský labyrint, tajnou čarodějnickou akademii, a spolu s dalšími mágy bojuje proti neduhům, které ohrožují nemocnou společnost. Laurence s Patricií nemají ani tušení, že něco většího než oni sami, co začalo před lety v jejich dětství, je odhodláno svést je dohromady – aby svět zachránili, nebo aby jej ponořili do ještě větší temnoty.

 

Všichni ptáci na nebi

Autorka: Charlie Jane Andersová
Přeložil: Milan Pohl

Počet stran: 423
Vazba: vázaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7577-026-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Všichni ptáci na nebi vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Patricia se zastavila na malé mýtině mezi javory, blízko zadních dveří domu. „Neboj se,“ řekla ptáčkovi. „Vezmu tě k nám domů. V podkroví je stará ptačí klec. Vím, kde ji najdeme. Je to pěkná klec, s bidýlkem a houpačkou. Dám tě do ní a řeknu o tobě rodičům. Když se ti něco stane, tak zadržím dech, dokud neomdlím. Postarám se o tebe. Slibuju.“
„Ne,“ řekl ptáček. „Prosím, nezavírej mě! To už bych byl radši, kdybys mě rovnou zabila.“
„Ale já se o tebe postarám,“ namítla Patricia. To, že s ní pták mluví, ji nepolekalo zdaleka tolik jako to, že odmítá její ochranu. „Budu ti nosit broučky nebo semínka… nebo co vlastně jíš.“
„Pro ptáka, jako jsem já, je zajetí horší než smrt,“ vysvětloval vrabec. „Poslouchej. Slyšíš mě mluvit, ne? To znamená, že jsi výjimečná. Jako čarodějka! Nebo tak něco. A to zase znamená, že máš povinnost udělat správnou věc. Prosím.“ (str. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Řekli o knize

Myslím, že řada mistrovských děl, jako jsou Smrtonosné sny, Atlas mraků nebo Malý, velký, se právě rozrostla o další knížku.

Michael Chabon, autor knihy Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye

Čas od času se objeví kniha, která člověka nutí, aby se o ní bavil s přáteli, hádal se o ní nad kávou a četl ji, dokud se jí nerozpadne hřbet. Všichni ptáci na nebi jsou právě takovou knihou. Je to nádherný příběh o magii a vědě, apokalypse a lásce… Je jako film Wese Andersona přenesený na papír, plný vtipu a postav s přesahem.

Barnes & Noble Sci-Fi & Fantasy Blog

 

Charlie Jane Andersová

Charlie Jane AndersovaCharlie Jane Andersová je americká spisovatelka a šéfredaktorka blogu i09, věnovaného diskuzi o současné sci-fi a fantasy scéně. Její novela Šest měsíců, tři dny získala v roce 2012 cenu Hugo, byla nominována na ceny Nebula a Theodore Sturgeon Award a dvakrát vyšla i v češtině (v časopise XB-1 a antologii Plameňák na konci léta, Gnóm! 2016). Kniha Všichni ptáci na nebi (2016), oceněná Crawford Award a nominovaná na cenu Nebula, je jejím nejnovějším dílem.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšichni ptáci na nebi

Andersová, Charlie Jane

Host, 2017

Napsat komentář