Získejte příběh hledání štěstí v pražských uličkách

kdyz-to-tam-neni-tak-to-tam-nehledej-perex
Hlavní hrdinka Anna se jednoho dne rozhodne z rodné vesnice odejít do Prahy, aby si zde konečně ujasnila, zda už nastal čas, kdy si začne plnit své sny. Po příjezdu si koupí mapu Prahy a vydá se najít si práci. Co zajímavého ji v hlavním městě potká?

Neznámá dáma z tramvaje

Anna – nosí kabát po babičce, spí ve spacáku ve sklepním bytě, jehož výhled z okna nenabízí víc než kotníky kolemjdoucích a psí zadky. V kufru má svetry proti listopadovému chladu, dopisní papír a srolovaný příbor v utěrce, jako když byla malá a jezdila s rodiči stanovat. Z rodné vesnice do hlavního města přijela proto, aby zjistila, jestli pořád ještě utíká od minulosti, nebo si už plní své vlastní sny.

Koupí si mapu Prahy, vydá se poznat hlavní město a najít si práci. Do cesty se jí postaví Bořek, Naďa a Vlasta, ale stojí v ní také někdo z její minulosti, u koho není jasné, jestli půjde s ní, vedle ní, nebo z cesty úplně sejde. Zásadní vliv na směr jejího života má ale neznámá dáma z tramvaje, která, aniž by měla sebemenší tušení, navždy ovlivní její život.

Krátké kapitoly rychle posouvají děj, jsou plné obyčejných příběhů s neobyčejnou dávkou sebeironie a humoru. Kniha Když to tam není, tak to tam nehledej je volným pokračováním autorčiny prvotiny Suchý hadr na dně mořském, kterou pozitivně hodnotili nejen čtenáři, ale ocenila ji také kritika.

 

Když to tam není, tak to tam nehledej

Autorka: Ivana Chřibková

Vydalo: nakladatelství Bookmedia
Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2017
ISBN: 978-80-88036-87-6

Přečtěte si více o knize Když to tam není, tak to tam nehledej, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Bookmedia.

Bookmedia-logo

Nakladatelství Bookmedia vzniklo na podzim roku 2014, kdy převzalo vydávání kreativních knih edice TOPP. Knihy z edice TOPP jsou určeny všem věkovým skupinám čtenářům, především však dětem a mládeži. Vydává také knihy pro dospělé čtenáře, beletrii a populárně-naučnou literaturu.

 

O autorce

ivana-chribkovaIvana Chřibková se narodila 22. března 1981 ve Štěpánkovicích na Opavsku. Po studiích na střední škole začala pracovat pro kulturní rubriku opavského týdeníku Kamelot. Později pro deník Svoboda v Ostravě. Po práci na několika charitativních projektech se rozhodla přestěhovat do Prahy. Dostala místo redaktorky týdeníku Ano televize Nova. Na Nově potom zůstala ještě dalších deset let. Z pozice redaktorky printového týdeníku postoupila na pozici redaktor webových stránek televize, které úspěšně spolurozvíjela až k dnešní podobě. Z pozice redaktorky povýšila na pozici editorky, která online zpracovávala první reality show České a později ČeskoSlovenské SuperStar a také ostatních pěveckých show. Později se stala šéfredaktorkou redakce webu nova.cz. Po online kariéře dostala nabídku pracovat jako producent a scenárista pořadu Volejte Novu. Vytvořila novou podobu pořadu tak, jak jej znáte z televizní obrazovky dnes. Po všech těchto zkušenostech se rozhodla kariéru na Nově ukončit a změnit svůj dosavadní život. Přestěhovala se do španělské Andalusie, kde napsala svou první knihu. Dnes žije ve městě Leeds v Anglii a momentálně se věnuje práci na další knize
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Bookmedia)

 

Vyhrajte knihu Když to tam není, tak to tam nehledej

Anna si přijela do hlavního města ujasnit, zda stále utíká před svou minulostí, nebo si už plní své sny. Koho jí osud postaví do cesty a jak Bořek či Vlasta ovlivní Annin další život? Je možné, že nakonec jí správným směrem nejvíce posune zcela neznámá dáma, se kterou se setká v tramvaji? To už si přečtěte sami v druhém románu Ivany Chřibkové, který volně navazuje na její prvotinu Suchý hadr na dně mořském.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Bookmedia vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Když to tam není, tak to tam nehledej vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Když to tam není, tak to tam nehledej
probíhá od 10. do 23. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Když to tam není, tak to tam nehledej

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž to tam není, tak to tam nehledej

Chřibková, Ivana

Bookmedia, 2017

Napsat komentář