Joona Linna pošesté

Lovec kraliku
Fanoušci Larse Keplera mají důvod k radosti, mistr thrilleru přichází s novou knihou. Joona Linna přešel na „temnou“ stranu a již dva roky pobývá ve vězení. Vše ale změní vražda švédského ministra zahraničí. Podaří se Linnovi zabránit dalším vraždám a dopadnout pachatele?

Šestý díl série o komisaři Joonu Linnovi.
Mistr thrilleru Lars Kepler je zpět s novým strhujícím příběhem o komisaři Joonu Linnovi.
Joona Linna sedí už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. Nyní ho však odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě švédského ministra zahraničí totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzy přibývat, spojuje cosi jiného… On i Saga Bauerová musejí pracovat v utajení a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě.
Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Müllera. Ten má v úmyslu poprvé se postarat o svého syna Sammyho, kterého dosud zanedbával. Avšak místo tří týdnů poklidného soužití je čeká děsivý boj o život.
Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o deseti malých králících, dejte se na útěk, protože právě tu před smrtí slyšely všechny oběti Lovce králíků.

Ukázka z knihy

Z šedivé oblohy se pomalu snášejí dorbné dešťové kapky. Matné světlo z okolních domů dosahuje výšky třiceti metrů nad střechy. Je bezvětří a ozářené kapky tvoří nad celým Djursholmem mlhavou kupoli.
Přímo u Germánské zátky stojí mohutná vila.
Uvnitř právě kráčí, opatrně jako zvíře, po lakovaných parketách a dál po perském koberci mladá žena.
Jmenuje se Sofia Stefanssonová.
Napjatě vnímá každý detail. (str. 9)

Ponořte se do děje hlouběji díky pokračování ukázky.

Ohlasy na knihu

Lovec králíků je opravdu neskutečně napínavý. Je tak dobrý, že je prakticky nemožné odložit ho dřív než po přečtení všech 520 stran. A právě to z něj dělá prozatím vůbec nejlepší Keplerův román. Udržet konstantní napětí na tolika stránkách je mimořádný úspěch.

–Fadrelandsvennen

Lars Kepler je tak schopný vypravěč, že jsem mu úplně podlehl: startuje plnou rychlostí, a jak pomstychtivý Lovec králíků získává před hlavními postavami náskok, tempo se ještě zrychluje.

– Dagens Nyheter

Lars Kepler je mistr nečekaných zvratů, tok vyprávění plyne, intenzita se stupňuje až k bodu varu a Kepler nás nutí věřit ve všechny protagonisty.

– Tronder-Avisa

Lovec králíků

Autor: Lars Kepler
Přeložila: Karolína Kloučková

Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Formát: 137×206 mm
ISBN: 978-80-7577-060-8
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Lovec králíků vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

KeplerLars Kepler je pseudonym, za nímž se skrývá manželská dvojice Alexandra Coelho Ahndorilová (* 1966) a Alexander Ahndoril (* 1967). Společně vydali pět bestsellerových krimi románů s hlavní postavou komisaře Joony Linny, které byly přeloženy také do češtiny: Hypnotizér (2010), Paganiniho smlouva (2011, naše recenze), Svědkyně ohně (2012, naše recenze), Písečný muž (2013, naše recenze) a Stalker (2015, naše recenze). Hypnotizér se rovněž dočkal filmového zpracování v režii Lasseho Hallströma. Doposud se prodalo přes pět milionů výtisků všech knih série, jen v České republice více než čtvrt milionu. Playground (2015, naše recenze) je nový thriller z žánru urban fantasy.

Zdroj informací: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLovec králíků

Kepler, Lars

Host, 2017

Napsat komentář