Lars Kepler trochu jinak

Playground-perex
Lars Kepler přichází s novou hrdinkou, Jasmin Pascalovou-Andersonovou, která prožije klinickou smrt, během níž navštíví tajemné přístavní město. Rozhodne se pro nový začátek, který ale zhatí zranění jejího syna. Podaří se Jasmin přijít na to, co zažila během zástavy srdce?  A pokud ano, dokáže pomoci svému synovi?

Co se stane během těch vzácných vteřin, kdy se zastaví srdce?

Jasmin Pascalová‑Andersonová má hodnost poručíka švédské armády. Během mise NATO v severním Kosovu se její jednotka ocitne v boji. Jasmin ztratí dva ze svých mužů a sama je těžce zraněna. Na celou minutu a čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce, potom je však přivedena k životu. Po probuzení mluví o své zkušenosti z klinické smrti: ocitla se v tajemném přístavním městě, jež představuje přechod mezi životem a smrtí a v němž panuje krutý a nespravedlivý systém. Jasmin je ze svých zážitků zmatená a rozrušená. Co se stalo během těch vzácných vteřin, kdy se jí zastavilo srdce? A jak se jí podařilo překonat nástrahy města a vrátit se do života?

Jasmin se ve Stockholmu léčí z posttraumatického stresového syndromu, opustí armádu a snaží se vést poklidný život. Až do dne, kdy jí vážná dopravní nehoda opět obrátí svět vzhůru nohama. Lékaři v nemocnici operují Jasminina syna, aby mu zachránili život. Během operace mu však musejí na okamžik zastavit srdce.

Nikdo neví, kolik pravdy je na příbězích těch, kteří se navrátili z blízkosti smrti. Ale Jasmin nemůže riskovat. Ví, že si její syn sám neporadí a nevrátí se. Kruté přístavní město plné násilí je nebezpečné místo. A ze všeho nejnebezpečnější je hřiště…

 

Ukázka z knihy

Před každou nebezpečnou akcí se poručice Jasmin Pascalová-Andersonová chvilku dívala na fotografii, kterou nosila v peněžence. Lesklý snímek byl v půlce přeložený a zobrazoval zvláštní jednotku její čety. Pět dvojic mužů a Jasmin byla jediná žena uprostřed. Muži stáli okolo ní v neprůstřelných vestách a s helmami a z legrace na ni hleděli se zbožnou úctou. Mark měl na očích růžové sluneční brýle a v koutku úst cigaretu, Lars si namaloval šmouhy pod očima i na nose a Nico zrovna mrkl. (str. 9)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

 

Ohlasy na knihu

Lars Kepler popisuje přístavní město s opravdovou dovedností, tak hmatatelně, až ho vidím před sebou… Playground je filmový a snový, velmi krásný příběh města stínů.

– Dagens Nyheter

Opravdu působivé literární hrdinství a elegance posouvají děj dopředu… Lars Kepler ovládá své řemeslo. Děj nemá žádné mezery ani díry. Tak dobrých vyobrazení noční můry, kterou prožívají lidé trpící psychózou, jsem moc nečetla.

– Sydsvenskan

Nejlepší část knihy popisuje posttraumatické, nešťastné každodenní životy válečných veteránů v Jasminině švédské realitě. To vás zasáhne.

– Expressen

 

Pro zajímavost

V České republice se dosud prodalo více než tři sta tisíc výtisků knih z krimi série o komisaři Joonu Linnovi. Celosvětově se série, která vychází ve čtyřiceti zemích, prodalo pět a půl milionů knih. Vydání dalšího dílu série plánuje nakladatelství Host na první čtvrtletí roku 2017. Ve Švédsku kniha pod názvem Kaninjägaren vychází letos v říjnu.

 

Playground

Autor: Lars Kepler
Přeložila: Karolína Kloučková 

Počet stran: 439
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-782-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Playground vydalo nakladatelství Host.

—————————-

Až do 20. 9. 2016 včetně můžete vyhrát knihu v naší soutěži. A kdo ví, třeba právě na vás se usměje štěstí.

O autorovi

KeplerLars Kepler je pseudonym, za nímž se skrývá manželská dvojice Alexandra Coelho Ahndorilová (* 1966) a Alexander Ahndoril (* 1967). Společně vydali pět bestsellerových krimi románů s hlavní postavou komisaře Joony Linny, které byly přeloženy také do češtiny: Hypnotizér (2010), Paganiniho smlouva (2011),Svědkyně ohně (2012), Písečný muž (2013) a Stalker (2015). Hypnotizér se rovněž dočkal filmového zpracování v režii Lasseho Hallströma. Doposud se prodalo přes pět milionů výtisků všech knih série, jen v České republice více než čtvrt milionu. Playground (2015) je nový thriller z žánru urban fantasy.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlayground

Kepler, Lars

Host, 2016

Napsat komentář