Na víkend – s dobrou detektivkou

krimi
Patříte mezi milovníky napínavých příběhů, složitých zápletek a nečistých lidských charakterů? Máme pro vás šest tipů na knihy plné zločinu a boje za spravedlnost. Vžijte se do kůže neohroženého detektiva a zapátrejte po skryté pravdě. S dobrou detektivkou.

Detektivní příběhy z pera profesionála se vyznačují nevídanou autenticitou. Případy kriminalisty Josefa Mareše veřejnost poznala už v televizním seriálu Případy 1. oddělení. Audiokniha Záhadné bodnutí, kterou právě vydal Radioservis, je autorova rozhlasová prvotina.

Hra začíná voláním zoufalé ženy, která na policii oznamuje pobodání manžela blíže neurčeným násilníkem. Do bytu na Vinohradské ulici přijíždějí kpt. Šulc s kpt. Zavázalem, přičemž hned po prvním ohledání místa činu jim některé detaily nesedí. Pátrání po tajemném zločinci v kukle se tedy ihned komplikuje. Autor se inspiroval skutečným případem z devadesátých let. „Také tehdy se zdálo, že pachatelem je neznámý muž, ale posléze se ukázalo, že to všechno bylo jinak,“ říká šéf pražské mordparty. „Z reálu jsem ‚zkopíroval‘ i vztah mezi manžely. Dál jsem si dovolil trochu si vymýšlet,“ dodává.

Čtou Ondřej Vetchý, David Novotný, Tereza Bebarová a Jan Vondráček.

Záhadné bodnutí

Autor: Josef Mareš

Vazba: CD
ISBN: 8590236090224
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Záhadné bodnutí vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

I některé ženy mají zálibu v řešení zapeklitých kriminálních případů. Třeba taková Mary Russellová, kterou učil samotný Sherlock Holmes. Jak toto spojení fungovalo jsme se mohli přesvědčit již v knize Holmesova učednice. Mary se ve svých analýzách a dedukcích neustále zlepšuje. Důkazem je druhá kniha této detektivní série, nazvaná Hrůzná vláda žen.

Píše se rok 1921, a přestože se Mary stává bohatou dědičkou, nepřestává se toulat mlžnatým Londýnem v důmyslném přestrojení. Jedné noci narazí na starou známou jménem Veronica a ta ji zavede do Nového chrámu božího, což je sdružení vedené charismatickou Margery Childeovou, sufražetkou s mystickými sklony. Když se však mezi stoupenkyněmi odehraje nikoli první ošklivá nehoda, začne Mary zajímat původ bohatství vůdkyně společenství. Na pomoc je přizván i Sherlock Holmes, který stůj co stůj musí zabránit tomu, aby Mary o své peníze přišla… a spolu s nimi taky o svůj život.

Hrůzná vláda žen

Autorka: Laurie Kingová
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 340
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-257-1921-3
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Hrůzná vláda žen vydalo nakladatelství Argo.

Přečtěte si i předchozí knihu série:

zobrazit info o knize

————————————————

Uznávaný skotský autor detektivních románů Peter May opět potěšil všechny milovníky chytře napsaných detektivek s propracovanými postavami. V nové knize Umrlčí cesta se setkáte s opuštěnými plážemi hebridského ostrova a záhadným vědeckým výzkumem, který se nečekaně zvrtne. Nový příběh detektiva Georga Gunna vychází v nakladatelství Host.

Pokud byste někoho zabili, pamatovali byste si to. Nebo snad ne? Bestsellerový autor, který prodal již miliony výtisků, se vrací na Vnější Hebridy.

Na opuštěnou pláž na hebridském ostrově Harris moře vyplaví neznámého muže. Je těžce podchlazený a sotva naživu. Neví, kdo je ani jak se tam dostal. Jeho jediným vodítkem je mapa takzvané Umrlčí cesty. Netuší, kam ho zavede, ale ví, že se po ní musí vydat.
Detektiv George Gunn vstupuje na břeh ostrůvku ležícího dvacet mil západně od Vnějších Hebrid se zlou předtuchou. Ve staré kapli tu byl nalezen muž utlučený k smrti a detektiv musí zjistit, kdo to udělal a proč.

Dospívající dívka leží ve svém pokoji v Edinburghu a zoufale se snaží zjistit pravdu o smrti svého otce, průkopnického vědce. Čím víc se dozvídá o povaze otcova výzkumu, tím víc tuší, že za jeho zmizením stál někdo jiný. Příběh sleduje tři nebezpečné cesty k šokující pravdě – a ke zjištění, že nevědomost nás může stát život.

Umrlčí cesta

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7491-775-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Umrlčí cesta si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš podrobnější článek.

Řekli o knize

Peter May je jeden z nejlepších spisovatelů současnosti. Pokaždé když čteme jeho novou knihu, řekneme, že je nejlepší, jakou kdy napsal, a neomlouváme se za to, že se opakujeme.  

Undiscovered Scotland

 ————————————————

Román Hush baby potěší všechny milovníky psychologicky laděných příběhů. Sociální přesah nové knihy Johanny Holmströmové může být přesně tím, co ve vás vyvolá požadované mrazení v zádech.

Vråkören je vilová čtvrť na pobřeží, na půl cesty mezi Borgå a Helsinkami. O mnoho let později se sem Robin, dětská psycholožka, vrací, aby ochránila svou matku Henriku před šikanou ostatních obyvatel Vråkören, který se mezitím změnil v luxusní čtvrť pro společenskou smetánku. Architekti tu postavili nové domy s obřími panoramatickými okny a vysokými zdmi zabraňujícími zvědavým pohledům. Pod luxusním povrchem všechno vře. Všichni tu mají strach, děti i dospělí. Někdo zhanobil místní hřbitov, špitá se o obchodu s drogami, v minulosti tu došlo k záhadným úmrtím a čtvrtí se opět potuluje tajemný muž s kuší.

Místní matky na Robin naléhají, aby pomohla jejich dětem, které jsou ohroženy nejvíce. Robin však není připravena na to, že stopy míří přímo do její vlastní rodiny a charitativní organizace, které předsedá její matka. Jaké praktiky se skrývají pod zástěrkou organizace na pomoc sirotkům? A jak tato organizace souvisí s tajemstvími, která pečlivě skrývá každá z rodin ve Vråkören? Bude mít Robin dostatek sil čelit zdrcující pravdě?

Hush baby

Autorka: Johanna Holmströmová
Přeložila: Helena Matochová

Počet stran: 366
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-463-2
Doporučená cena: 389 Kč

 

Knihu Hush baby vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

————————————————

Dobré detektivky se rodí i v našich luzích a hájích. Přesněji u našich sousedů. Nejprodávanější slovenský autor Dominik Dán ve své knize Něžná fata morgána už potřetí povolává detektiva Richarda Krauze. Společně se vracejí do napjaté atmosféry listopadových dní roku 1989. Jak se vyšetřovaly vraždy v předrevolučních časech?

Richard Krauz pracuje na oddělení vražd už půldruhého roku, ale starší kolegové na něj stále hledí jako na kriminalistické ucho. Jeho učitel, starý detektiv Burger má na stole tři staré nevyřešené vraždy mladých žen, které vrah zardousil, sexuálně zneužil a jejich mrtvoly zanechal v městském parku na lavičce. Způsob provedení všech tří vražd napovídá, že se jedná o jednoho a téhož pachatele. Měsíc před revolucí dojde ke čtvrté vraždě a ta potvrdí Burgerovo varování, že vrah pokračuje dál. Bohužel je pozdě. Přijde revoluční listopad 1989 a společenské poměry se radikálně mění ze dne na den. Osudy lidí se setkávají a protínají na náměstí a v cinkotu klíčů zanikne osamělý výkřik, že jeden z nich je bezcitný surový vrah.

Něžná fata morgána

Autor: Dominik Dán

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 130 ×210 mm
ISBN: 978-80-7529-225-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Něžná fata morgána vydalo nakladatelství Slovart.

Podívejte se i na předešlé knihy série o detektivu Richardu Krauzovi

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

 ————————————————

Slavná kriminální sága švédského autora Henninga Mankella čítá úctyhodných dvanáct dílů. Novinková kniha Ruka / Wallanderův svět obsahuje novelu o komisaři Wallanderovi a zároveň i rozsáhlý doslov, který popisuje vznik celé série. Každého zvědavého čtenáře potěší i zajímavosti ze zákulisí, popis předešlých dílů, medailonky nejdůležitějších postav a rozsáhlý jmenný rejstřík. Celý Wallanderův svět vychází v nakladatelství Host.

Po třiceti letech na stejném pracovním místě je komisař Kurt Wallander unavený, nevrlý a má nutkání konečně něco změnit. Když se mu naskytne příležitost koupit starý statek s rozlehlou zarostlou zahradou na klidném venkově, zdá se mu to jako sen. Idyla se však vzápětí rozplyne – komisař na zahradě najde lidskou ruku a posléze celou kostru, pohřbenou v mělkém hrobě. Místo zařizování útulného domova tak Wallanderovi nezbývá než se pustit do toho, co mu jde beztak nejlépe – do pátrání po vrahovi.

Ruka / Wallanderův svět

Autor: Henning Mankell
Přeložila: Helena Stiessová

Počet stran: 295
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-776-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Ruka / Wallanderův svět si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš podrobnější článek.

Řekli o knize

Tenhle nádherně vystavený příběh vás chytne a nepustí. 

Sunday Express

Podívejte se také na předchozí díly série

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZáhadné bodnutí (audiokniha)
Případ pražské kriminálky

Mareš, Josef

Radioservis, 2016

zobrazit info o knizeHrůzná vláda žen

Kingová, Laurie R.

Argo, 2016

zobrazit info o knizeUmrlčí cesta

May, Peter

Host, 2016

zobrazit info o knizeHush baby

Holmströmová, Johanna

Kniha Zlín, 2016

zobrazit info o knizeNěžná fata morgána

Dán, Dominik

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeRuka / Wallanderův svět
Případy komisaře Wallandera 12

Mankell, Henning

Host, 2016

Napsat komentář