Zasoutěžte si o román z doby zešílevšího stalinismu

Zivot-je-jinde
Příběh naivního narcistického básníka Jarmila je situován do roku 1948 a čtenářům ukazuje, co vše je člověk schopný udělat a kam až může klesnout při své honbě za uznáním. Začtěte se do románu ověnčeného cenou Prix Médicism.

Revoluční lyrismus komunistického teroru

„Tématem mých románů není kritika společnosti. Život je jinde je situován do roku 1948, do doby zešílevšího stalinismu. Ale mou ambicí nebylo kritizovat režim! Kritizovat ho v roce 1969, kdy jsem román dopisoval, by bylo nošení dříví do lesa. Téma románu je existenciální: je to téma lyrismu. Revoluční lyrismus komunistického teroru mne zajímal, protože vrhal netušené demaskující světlo na odvěký lyrický sklon člověka.“

Milan Kundera napsal Život je jinde česky v roce 1969; poprvé vyšel francouzsky pod názvem La vie est ailleurs v Éditions Gallimard roku 1973; v témže roce román získal francouzskou literární cenu Prix Médicis. Česky vyšel poprvé v nakladatelství Sixty-Eight Publishers, Corp. v Torontu roku 1979.

 

Život je jinde

Autor: Milan Kundera

Vydalo: nakladatelství Atlantis
Počet stran: 364
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7108-361-0

Přečtěte si více o knize Život je jinde, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Navíc si můžete také přečíst náš článek.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Život je jinde

Román českého spisovatele žijícího ve Francii a píšícího francouzsky Milana Kundery s názvem Život je jinde, který vypráví o naivním básníkovi Jarmilovi, byl napsán už v roce 1969. Poprvé vydán však byl až o několik let později, navíc ve francouzštině. Vydání v českém jazyce se dočkal ještě později a až díky exilovému nakladatelství Sixty-Eight Publishers z Toronta. Než se objevil na pultech knihkupectví v naší republice, trvalo to ještě řadu let. A vy máte právě nyní možnost jeden výtisk knihy vyhrát a zařadit do své knihovny.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Život je jinde vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Život je jinde
probíhá od 15. do 21. ledna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 klasické romány Život je jinde

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot je jinde

Kundera, Milan

Atlantis, 2016

Napsat komentář