Sci-fi a fantasy pro každou generaci

space
Máte pocit, že realita každodenního života vás semlela? Toužíte se od ní odpoutat a vydat se na výlet do jiné dimenze? Zkuste to s díly z populární oblasti science fiction, která oslovuje čtenáře napříč generacemi.

Emil Hakl se ve svém románu Umina verze věnuje stvoření umělého člověka, při jehož výrobě nakonec dojde i na hluboké city a vztah mezi hlavními aktéry příběhu. Láska má své místo i v daleké budoucnosti.

Román Emila Hakla předjímá to, k čemu technověda směřuje již delší dobu – výrobu umělého člověka. Frankensteinovská touha lidstva je zde naplněna v ryze amatérských podmínkách. To však oběma hrdinům nebrání prožít intenzivní vztah založený na vzájemné příchylnosti, která časem přeroste v závislost, spikleneckém přátelství a sexu. Je to román o lásce s téměř detektivní zápletkou, napsaný autorovým typicky úsporným a svižným stylem. Život je zázrak, ať vzniká jakkoli.

Umina verze

Autor: Emil Hakl

Počet stran: 248
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-257-1982-4
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Umina verze vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Když J. K. Rowlingová vytvořila postavu čarodějnického učně, určitě netušila, jaké tím rozpoutá šílenství. Nejen, že existuje řada příběhů s Harrym Potterem, ale i řada o knih o Harrym Potterovi. Další z nich je z pera Jody Revensonové s názvem Harry Potter – Panoptikum postav.

Třetí ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která je jakousi encyklopedií postav Potterovského světa. V knihách a filmech o Harrym Potterovi se vyskytuje množství zajímavých postav – nejen Harry, Ron a Hermiona, Brumbál, Hagrid nebo stoupenci Lorda Voldemorta smrtijedi, ale i řada jiných. Některé jsou milé, jiné nahánějí strach. Kniha Harry Potter: Panoptikum postav podrobně popisuje, jak se hrdinové nejoblíbenější kouzelnické série dostali na filmové plátno. Její součástí jsou plakáty všech členů Fénixova řádu a nejznámějších smrtijedů a brožurka se vzory smrtijedských masek. Je to poslední kniha této sběratelské edice (knihy Bestiář Harryho Pottera a Harry Potter Magická místa z filmů, a proto nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera.

Harry Potter – Panoptikum postav

Autorka: Jody Revensonová
Přeložil: Michael Talián

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7529-296-4
Doporučená cena: 799 Kč

Knihu Harry Potter – Panoptikum postav vydalo nakladatelství Slovart.

Podívejte se na ukázku z knihy.

Pokud rádi čtete nejen příběhy Harryho Pottera, ale zajímá vás i zákulisí, určitě nemůžete vynechat: Bestiář Harryho Pottera, Harry Potter – Magická místa z filmů.

————————————————

Mnozí hráči počítačových her určitě mnohdy přemýšleli o tom, jaké by to bylo, kdyby se jejich oblíbená hra stala realitou a oni v ní mohli fungovat naživo. Přesně to se stalo hlavnímu hrdinovi knihy Ernesta Clineho Armada.

Jedinečný, geniální sci-fi thriller plný překvapení od autora kultovního románu Ready Player One.
Zack Lightman tráví většinu času sněním. Život přece nemůže být tak nudný. Jednoho dne musí dojít k nějaké fantastické události, která naruší monotónnost Zackovy existence a vrhne ho do neuvěřitelného dobrodružství. Třeba by mohl zachraňovat zemi před útokem mimozemšťanů, jako to dělá den co den, noc co noc ve své nejoblíbenější videohře Armada. Ale hra je hra a realita je realita. Ta Zackova ho zatím posílá jako každé ráno do školy. Až na to, že toho dne přistane před okny té jejich létající talíř… jako vystřižený z Armady. Invaze vetřelců je skutečná. A Armada vlastně nebyla jen obyčejná hra. Tady a teď má Zack šanci stát se hrdinou. A taky pochopit konspirační teorie svého otce, kterého pokládal za šílence.

Armada

Autor: Ernest Cline
Přeložila: Naděžda Funioková

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 153×233 mm
ISBN: 978-80-242-5569-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Armada vydalo nakladatelství Knižní klub.

Prolistujte si část knihy.

————————————————

Spojení vědecké publikace s beletrií přestavuje kniha dvojice autorů Erica Conwayho a Naomi Oreskesové Kolaps západní civilizace. Autoři se pokouší nastínit, jak možná bude vypadat svět v roce 2393, pokud budeme nadále ingnorovat přicházející klimatické změny.

Píše se rok 2393 a svět je zcela jiný, než byl na počátku třetího tisíciletí. Jasná varování před klimatickou katastrofou byla po desetiletí ponechána bez povšimnutí, což vedlo ke všeobecné ekologické, sociální, politické i kulturní katastrofě, která je známa jako Velký kolaps z roku 2093. Toho roku růst teploty, zvýšení hladiny moří, šíření sucha a nakonec rozpad západoantarktického ledového štítu dovršily krizi, jež vedla k masové migraci a naprosté proměně světového řádu.

Historikové a esejisté Naomi Oreskesová a Eric M. Conway nám v tomto působivém a provokativním sci-fi příběhu a zároveň filosofujícím eseji představují svět zdevastovaný klimatickými změnami. Kniha dramatizuje vědu takovým způsobem, jakým to tradiční literatura faktu nedokáže, a jasně ukazuje důležitost vědců a jejich práce a současně odhaluje prospěchářské zájmy „uhlíkového komplexu“ (stoupenců ekonomiky založené na spalování fosilních paliv ap.), jehož představitelé vědeckou praxi v nejvyšší míře zpolitizovali.

Tato kniha je založena na důkladném studiu a poskytuje čtenářům vítanou a originální inspiraci v otázkách klimatických změn a jejich politického (ne)řešení.

Kolaps západní civilizace

Autoři: Eric Conway, Naomi Oreskesová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 120 × 190 mm
ISBN: 978-80-7252-663-5
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Kolaps západní civilizace vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Nejznámější dílo Dana Browna netřeba dlouze představovat. Co se vám vybaví při slovech svatý grál, Louvre a Robert Langdon? Kniha Šifra mistra Leonarda tentokrát vychází ve verzi pro mládež. O její přepracování do podoby lépe srozumitelné mladým čtenářům se postaral sám autor.

Vražedné tajemství zakódované do nejznámějšího Leonardova obrazu sahá až do dnešních dnů… Ve hře není nic menšího než svatý grál! Robert Langdon, uznávaný harvardský profesor symbologie, pobývá služebně v Paříži, když v jeho hotelovém pokoji zazvoní telefon. Správce uměleckých sbírek v Louvru byl zavražděn. Co s tím má společného profesor historie? Důvod leží hned vedle mrtvého těla: nevysvětlitelná šifra, kterou tam policie objevila. Langdon se pouští do pátrání a k svému ohromení náhle vidí, že kamsi do temnot vede stopa zřetelných nápovědí, viditelných pro všechny, kdo vidět chtějí, obsažených přímo v díle geniálního Leonarda da Vinci. Do hry se zapojí také talentovaná odbornice na šifry a kódy, Sophie Neveuová, a na světlo vycházejí další záhadné souvislosti, naznačující spojení zavražděného s elitní společností, tajným řádem zvaným Převorství sionské, jehož členem byl kdysi i sám Leonardo. Nastává bezdechá honba Paříží i Londýnem, zatímco nepřátelé beze jména a bez tváře se snaží všechno překazit. Pradávné tajemství, jehož zveřejnění by znamenalo přepsání lidských dějin, má zůstat navěky skryto…

Autor legendární bestseller jemně přepracoval pro mladší čtenáře. Co ho k tomu vedlo? Sám Dan Brown k tomu říká: „Mnozí moji přátelé mají dospívající děti. Některé z nich zhltli dospělou verzi Šifry mistra Leonarda a ohromně se jim líbila; některým však připadaly jisté aspekty románu příliš ,dospělé‘ a odrazovala je i délka. Adaptace pro mládež se proto pokouší teenagerům zprostředkovat svět díla tím, že se poněkud zkrátí rozsah, vysvětlí určitý historický kontext a celkově se přizpůsobí jejich myšlení…“ Šifra mistra Leonarda ve vydání pro mládež tak teenagerům nabízí vstupenku do fascinujícího světa románů Dana Browna. Děj je akčnější a autor zároveň více čtenářům popsal historický kontext napínavého příběhu.

Šifra mistra Leonarda

Verze pro mládež
Autor: Dan Brown
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-257-1997-8
Doporučená cena: 278 Kč

Knihu Šifra mistra Leonarda. Verze pro mládež vydalo nakladatelství Argo.

Na našem webu najdete recenzi knihy Šifra mistra Leonarda v první verzi pro dospělé.

Chcete se dozvědět více informací o autorovi? Přečtěte si náš medailon.

Víte, že Dan Brown navštívil Prahu osobně?

————————————————

Druhá kniha z trilogie Kate Boormanové určené mladším čtenářům vychází pod názvem Temná tání. Hlavní hrdinka se ocitne před těžkou volbou. Má dát přednost kamarádce, nebo příteli?

Rada padla. Přišlo tání… Svět za Emmelininou pevností čeká. Po pádu rady může Emmeline konečně následovat své sny a vydat se spolu s novou kamarádkou Matisou a milovaným Kanem za svobodou, do divočiny, do neznáma. Do nebezpečí. Tajemství, které zajistilo Matisiným lidem mír po generace, bylo prozrazeno. Nově příchozí uplatňují nárok na zemi a přinášejí s sebou nepředstavitelné hrůzy. Emmeline slíbila, že Matise pomůže její lid varovat, ale na cestě se stále setkává s novými nebezpečími. Bojovné klany, otrokáři, kolonisté, nemoci i přírodní katastrofy na každém kroku… Emmeline začíná pochybovat o všem, co se kdy naučila a co zná. Neudělala chybu, když opustila osadu? A může její vztah s Kanem tohle martyrium vůbec přežít? Brzy se ocitne před neřešitelnou volbou: opustit kamarádku, která jí zachránila život, nebo se vzdát kluka, kterého miluje?

Temná tání

Autorka: Kate Boormanová
Přeložila: Markéta Polochová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 133×205 mm
ISBN: 978-80-7491-784-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Temná tání vydalo nakladatelství Host.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

Podívejte se i na první díl trilogie, ke kterému máme recenzi:

http://www.klubknihomolu.cz/wp-content/uploads/knihy_isbn/2015/10/nahled/9788074914812.jpg


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemná tání

Boormanová, Kate A.

Host, 2016

zobrazit info o knizeŠifra mistra Leonarda. Verze pro mládež

Brown, Dan

Argo, 2016

zobrazit info o knizeKolaps západní civilizace
Jak bude náš svět vypadat v roce 2393?

Conway, Eric M. – Oreskesová, Naomi

Práh, 2016

zobrazit info o knizeUmina verze

Hakl, Emil

Argo, 2016

zobrazit info o knizeArmada

Cline, Ernest

Knižní klub, 2016

zobrazit info o knizeHarry Potter – Panoptikum postav

Revensonová, Jody

Slovart, 2016

Napsat komentář