Zločin nekončí ani v novém roce

criminal
Dnešní tipy představují knižní novinky kriminálního žánru. Některé příběhy jsou ponuré více, některé trochu méně. Všechny však přinášejí napětí a dobrodružství, které si můžete vychutnat v teple svých domovů.

Leteckou nehodu soukromého dopravního stroje přežili jen dva zdánlivě nejméně významní pasažéři. Zda se jednalo o náhodu, nebo o promyšlený čin, se dozvíte v knize Noaha Hawleyho Před pádem.

Mlhavá letní noc.
Soukromé letadlo do New Yorku.
Jedenáct pasažérů, šestnáct minut letu.
A pak se stroj zřítí do oceánu…
Přežijí pouze dva – neúspěšný malíř a čtyřletý chlapec.

Devět obětí patřilo k privilegovaným, vlivným kruhům.
Každý z nich měl svůj příběh, osud, minulost.
Možná je něco spojovalo.
Nebo to byla jen hloupá náhoda?
Co se vlastně dělo před pádem?

Přichází thriller roku od scenáristy Sběratelů kostí a tvůrce seriálu Fargo.

Před pádem

Autor: Noah Hawley
Přeložil: Ivan Němeček

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 153 × 235 mm
ISBN: 978-80-242-5563-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Před pádem vydalo nakladatelství Knižní klub.

Prolistujte si část knihy prostřednictvím ukázky a podívejte se na trailer ke knize:

————————————————

Prostřednictvím bývalého námořníka, který se začal věnovat věštění, někdo posílá podivné vzkazy. Těmi to však nekončí a posléze obyvatelé města začnou nacházet mrtvoly. Povede se komisaři objasnit neobvyklý případ? Více v knize Freda Vargase Uteč rychle a vrať se pozdě.

Komisař Adamsberg se za pomoci svých poněkud neotřelých metod (a též za pomoci poněkud zvláštního kolegy Danglarda) pokouší přijít na kloub záhadě, která jako by se do dnešních dní vyloupla ze středověku. Začíná to celkem nenápadně: nejprve vysloužilý bretonský námořník Joss, jenž na jednom pařížském náměstíčku obnovil pradávné vyvolávačské řemeslo, začne mezi zprávami, které má oznámit světu, nacházet podivné, těžko srozumitelné a temné vzkazy. Poté kdosi na dveře ve vybraných domech čmárá tajemné obrácené čtyřky. A pak se začnou objevovat mrtvoly…V českém překladu už známé případy svérázného komisaře Adamsberga připravujeme v reedicích a v novém grafickém zpracování spolu s těmi, které francouzská historička Frédérique Audouin-Rouzeauová, píšící pod pseudonymem Fred Vargas, pro své čtenáře píše nově.

Uteč rychle a vrať se pozdě

Autor: Fred Vargas
Přeložil: Tomáš Kybal

Počet stran: 324
Vazba: vázaná
Formát: 145×216 mm
ISBN: 978-80-257-1955-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Uteč rychle a vrať se pozdě vydalo nakladatelství Argo.

Podívejte se na recenzi další knihy z pera Freda Vargase.

————————————————

Zástupkyně polské krimi Katarzyna Bonda přichází s novým thrillerem Dívka o půlnoci. V renomovaném hudebním klubu dojde k vraždě a vzápětí se ukáže, že jisté souvislosti sahají několik let zpět až k vraždě dvou sourozenců.

Mimořádný detektivní thriller od „královny polské krimi“
Policejní psycholožka a bývalá alkoholička Saša Załuská se po absolvování univerzity v Huddersfieldu vrací do rodného Polska, aby zde se svou šestiletou dcerou začala nový život. Stačí ale jeden telefonát, který ji donutí připomenout si démony minulosti a otevřít všechny rány, s nimiž se poslední roky snažila vyrovnat.
Tajemná zakázka ji dovede až do klubu Jehla, ovládaného mafií, kde je hned druhý den, o Velikonocích, zavražděn známý písničkář, jeden z majitelů podniku. Zdá se však, že je případ komplikovanější a nitky vedou až do devadesátých let, kdy za tragických okolností zahynuli dva sourozenci.
Jak odhalit vraha, když na místě činu zůstane jako důkazní materiál jenom pach? A co všechno se skrývá v jednom starém hitu, jehož autorství je zahaleno tajemstvím?

Dívka o půlnoci

Autorka: Katarzyna Bonda
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 560
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-004-7
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Dívka o půlnoci vydalo nakladatelství Jota.

Nahlédněte do knihy díky ukázce.

————————————————

Bývalý policista se ocitne na opačné straně zákona v knize Michaela Connellyho Přeběhlík. Při práci soukromého detektiva začne odhalovat spojitosti případu, které vedou až mezi jeho bývalé kolegy policisty, a mnohdy se jedná o překvapivá zjištění.

Harry Bosch přechází na temnou stranu práva. Ale ve všech ostatních ohledech zůstává stejně zarputilý a samorostlý, jako byl dřív.

Je lepší sám odejít, než být vyhozen. Přesně tímto pravidlem se řídil detektiv Harry Bosch, když před šesti měsíci opustil policii. Měl už po krk zpolitizované mašinerie, a tak zvolil raději výslužbu než neustálý boj s větrnými mlýny.
Člověk jeho typu však nevydrží dlouho v nečinnosti. Dobře to o něm ví i advokát Mickey Haller, a proto Bosche osloví s nabídkou, aby pro něj pracoval jako soukromý vyšetřovatel. Boschovi se tato představa zpočátku příčí – má pocit, že by se tím zpronevěřil všemu, co jako policista vykonal a čemu věřil.
Nakonec se však přece jen nechá přemluvit. Nyní tedy stojí na opačné straně justičního systému a bývalí kolegové pro něj mají jen hanlivé označení přeběhlík. Jeho úkolem je nalézt důkazy, které zprostí Hallerova klienta obvinění z vraždy, přestože vzorky DNA nalezené na místě činu hovoří jednoznačně v jeho neprospěch.
Vskutku nelehký úkol. Bosch se však do něj pustí s vervou buldoka a brzy začne nacházet v policejních spisech různé nesrovnalosti a rozpory. Je možné, že nitky tohoto případu vedou přímo do policejních řad? A pokud je tomu tak, neocitá se v ohrožení i život samotného Bosche?

Přeběhlík

Autor: Michael Connelly
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-187-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Přeběhlík vydalo nakladatelství Domino.

Podívejte se na ukázku z knihy.

V sérii s detektivem Harry Boschem vyšly mimo jiné i knihy Pád a Hořící pokoj.

————————————————

Hlavní hrdina knihy Ericka Rickstadta Tiché dívky je bývalý policista, nyní soukromý detektiv. Stále zůstává na straně zákona a pokusí se přijít na kloub záhadě vraždy několika mladých dívek.

Provokativní, ambiciózní a nezapomenutelný příběh si zamilují čtenáři Iana Rankina, Joa Nesbøho a Grega Ilese.

Když Frank Rath odevzdal odznak detektiva, myslel si, že už se vraždami nebude muset zabývat. Stal se soukromým vyšetřovatelem a v zapadlém městečku v severním Vermontu sám vychovává dceru. Jednoho dne je však u silnice nalezeno opuštěné auto a zdá se, že jeho majitelka, krásná mladá dívka, zmizela beze stopy. Během vyšetřování Rath odhaluje nejtemnější stránky lidské duše. Mladé ženy se záhadně ztrácejí jedna za druhou a policie se snaží přijít na to, co dívky spojuje. Ratha trápí vlastní násilná a bolestná minulost a znovu zjišťuje, že zlo číhá všude, i v malých, zdánlivě idylických městečkách – a nikdo není v bezpečí.

Tiché dívky

Autor: Eric Rickstad
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-7491-774-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tiché dívky vydalo nakladatelství Host.

Zalistujte si částí knihy.

————————————————

Antti Tuomainen je dalším zástupcem tolik populární severské krimi. V románu Důl se přes nekalé praktiky těžební společnosti dostáváme až ke složitému pletenci rodinných vztahů, dávných křivd a zapomenutých tajemství.

Ctižádostivému novináři Jannemu Vuorimu se v průběhu několika zasněžených lednových dnů převrátí život naruby. Nejprve obdrží anonymní tip – jistý niklový důl na severu Finska vážně poškozuje životní prostředí, činnost dolu provázejí nezákonné machinace, propletenec vlastnických vztahů je neprůhledný a celá situace hrozí v dohledné době katastrofou. Brzy nato se Vuori poprvé po třiceti letech shledá se svým otcem, který se nečekaně vrátil z ciziny do Helsinek. A navrch všeho se Jannemu začíná rozpadat manželství – pohár manželčiny trpělivosti přetekl, manželka po něm chce, aby jí a jejich malé dcerce dokázal, zda je pro něho přednější rodina, nebo práce.

Román Důl vypráví příběh otce a syna, dvou cílevědomých lidí a jedné neobyčejné rodiny. Příběh, který se zažírá jak pod povrch země, tak pod kůži, klade aktuální otázky a požaduje věčné odpovědi. A jakousi vše zastřešující otázkou je, jak daleko člověk dokáže zajít, aby ochránil ty, jež miluje. Důl je román o hamižnosti a tajemstvích, o krevních poutech a krvavých činech, román o vraždě a odpuštění.

Důl

Autor: Antti Tuomainen
Přeložil: Vladimír Piskoř

Počet stran: 277
Vazba: vázaná
Formát: 137×206 mm
ISBN: 978-80-7473-485-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Důl vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Nahlédněte do úryvku z knihy.

————————————————

Opravdu víte, koho jste si vzali? I tak by mohla znít otázka, která vám vytane na mysli při čtení knihy Rachel Abbottové Zabij mě znovu. Manžel hlavní hrdinky se jednoho dne náhle vytratí z domu a v okolí dojde k vraždě ženy, tolik podobné hrdince. Lze mezi těmito událostmi hledat souvislost?

Když Maggie Taylorová přijme v Manchesteru nové zaměstnání, je přesvědčená, že pro její rodinu je to krok správným směrem. Děti si zvyknou brzy, ovšem manžel Duncan už tak nadšený není. Jednou večer přijde Maggie z práce domů a zažije šok. Duncan zmizel a nechal jejich děti samotné. Nemůže se mu dovolat a vůbec netuší, kam mohl odejít a proč. Není však jediná, kdo po něm pátrá. Když dojde k brutální vraždě ženy, která se Maggie nesmírně podobá, a vyšetřování převezme inspektor kriminálky Tom Douglas, Maggie si uvědomí, jak málo toho ví o Duncanově minulosti. Je opravdu tím, koho miluje? A před kým chtěl utéct?
Na rozhodování, zda mu důvěřovat, nebo ho zradit, nemá mnoho času. Jedno už totiž Maggie pochopila – brzy zemře další žena a možná to bude ona sama.

Zabij mě znovu

Autorka: Rachel Abbottová
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 304
Vazba:
Formát: 140 x 210 mm
ISBN: 978-80-204-4170-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zabij mě znovu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Tento titul vyšel také jako audiokniha. Podívejte se na její recenzi.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZabij mě znovu

Abbottová, Rachel

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeDůl

Tuomainen, Antti

Kniha Zlín, 2016

zobrazit info o knizeTiché dívky

Rickstad, Eric

Host, 2016

zobrazit info o knizePřeběhlík

Connelly, Michael

Domino, 2016

zobrazit info o knizeDívka o půlnoci

Bonda, Katarzyna

Jota, 2016

zobrazit info o knizeUteč rychle a vrať se pozdě

Vargas, Fred

Argo, 2016

zobrazit info o knizePřed pádem

Hawley, Noah

Knižní klub, 2016

Napsat komentář