Zasoutěžte si o knihy s Jasonem Bournem v hlavní roli

Jason-Bourne-dle-vyberu-perex
Jason Bourne je nejhledanější profesionální zabiják a muž bez minulosti, který se stává sám lovnou zvěří. Tváří v tvář smrti se snaží uniknout svým „kolegům“ a zachránit se. V druhém díle série jeho identitu jeden z nich dokonce zneužije.

Bourneova totožnost

Ten muž má paměť úplně prázdnou. Ví jen to, že se probral z bezvědomí v ordinaci lékaře na francouzském pobřeží, že má tělo proděravělé kulkami a tvář změněnou plastickou operací. Jedinou mlhavou stopou vedoucí k jeho identitě jsou číslice na filmovém negativu, které patří k tučnému bankovnímu kontu v Curychu. Majitelem konta je nejhledanější světový zabiják. Jmenuje se Jason Bourne.

Vzápětí se Bourne stává objektem zájmu profesionálních vrahů. Tváří v tvář smrti a navzdory nánosům dávno pohřbené minulosti začíná zoufale bojovat o život. A pomoci mu může pouze žena, která ho kdysi chtěla zradit. Jason Bourne je zkrátka muž bez minulosti – a možná i bez budoucnosti.

Autor: Robert Ludlum

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Karel Šmejkal
Počet stran: 640
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7498-146-3

Přečtěte si více o knize Bourneova totožnost. Nevynechejte ani naši recenzi.

 

Bourneův mýtus

V jednom kabaretu v Hongkongu se objeví jméno vepsané do louže lidské krve. Jméno, které chtěl celý svět zapomenout: Jason Bourne.

Legendární zabiják brutálně zavraždil čínského vicepremiéra. Šéfové světových velmocí si v hrůze kladou tytéž otázky: Proč se Bourne vrátil? Kdo ho platí? Kdo to odnese příště? Pouze oficiální americká místa znají šokující pravdu – žádný Jason Bourne neexistuje. Bylo to jen krycí jméno pro Davida Webba, použité při pátrání po nechvalně známém teroristovi Carlosovi.

Bourneovu totožnost na sebe tentokrát vzal někdo jiný, a pokud se jeho řádění neučiní přítrž, svět zaplatí strašlivou cenu. Jediný, kdo tomu může zabránit, je právě David Webb, jenž vede poklidný život univerzitního profesora a nehodlá na tom nic měnit. Když mu však už podruhé vyrvou z náručí jeho ženu, Webb pochopí, že musí oprášit dávno zapomenutou minulost a vydat se do kalných vod mezinárodní špionáže, v jejichž hlubinách se skrývá nebezpečný, přísně utajovaný plán.

Autor: Robert Ludlum

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Michael Havlen
Počet stran: 688
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7498-147-0

Přečtěte si o knize Bourneův mýtus více. I na tuto knihu jsme vám nabídli recenzi.

Obě knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Domino.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

V sérii knih s Jasonem Bournem vyšly i tituly Bourneova mocBourneův imperativ, Bourneova pomstaBourneovo dilemaBourneovo ultimátum. (Po kliknutí na odkazy se můžete začíst do článků, recenzí i ukázek z těchto knih.)

 

Vyhrajte jednu z knih dle vlastního výběru

Nemilosrdného světového zabijáka Jasona Bournea možná znáte jako filmového hrdinu, kterého jste mohli vidět na plátně v podání amerického herce Matta Damona. Pokud však máte raději knižní předlohy, sáhněte po některém z prvních dvou dílů ze série Jason Bourne od spisovatele Roberta Ludluma, které právě nyní vycházejí v paperbackovém vydání.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Bourneova totožnost a Bourneův mýtus. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy ze série Jason Bourne
probíhá od 15. do 28. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy ze série Jason Bourne dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBourneova totožnost

Ludlum, Robert

Domino, 2016

zobrazit info o knizeBourneův mýtus

Ludlum, Robert

Domino, 2016

Napsat komentář