Další pokračování Ztracené flotily

Leviatan
Zákony robotiky by neměly být podceňovány, zejména když jde o bitevní lodě. Hlavní hrdina knižní série Za hranicí o tom ví své. Jakou naději má jeho chybujícími lidmi ovládaná flotila proti zdánlivě dokonalé umělé inteligenci s děsivou palebnou silou?

Nebezpečná flotila válečných lodí ovládaná umělou inteligencí zdevastovala už dvě sluneční soustavy a vážně ohrozila i Gearyho flotilu. V důsledku útoku na syndické soustavy může propuknout další válka mezi Aliancí a Syndiky a navíc existuje i nebezpečí, že se temné lodě obrátí proti svým tvůrcům – alianční vládě. Ta se pochopitelně svou zbraň, určenou proti nepřátelům vnějším i domnělým vnitřním, snaží nadále utajit, ale je zjevné, že někde došlo k chybě a umělá inteligence už není nikým kontrolována. Lodě řízené UI jsou silnější a rychlejší než Gearyho – a z taktického hlediska se mu vyrovnají. V kombinaci s napjatou politickou situací je to recept na katastrofu, která může zničit celou Alianci…

Leviatan

Autor: Jack Campbell
Přeložil: Jiří Matyskiewicz

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-352-9
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Leviatan vydalo nakladatelství Fantom Print.

Kniha je jedenáctým dílem série Ztracená flotila a zároveň pátým dílem její podsérie Za hranicí. Přečtěte si také náš článek o Dvojníkovi, desátém dílu této série.

 

Ukázka z knihy

„Pět minut do opuštění skokového prostoru,“ oznámila kapitánka Táňa Desjaniová ze svého křesla vedle admirála Johna „Black Jacka“ Gearyho na můstku aliančního bitevního křižníku Neochvějný. „Všechny systémy ve stavu maximální bojové připravenosti.“
Válečné lodě pod Gearyho velením opustily zkázu ve sluneční soustavě Atalia při pronásledování temných lodí, které masakr způsobily. Označení „temné lodě“ odpovídalo, jelikož jejich trupy byly v optickém spektru mnohem tmavší, než bylo u válečných lodí obvyklé, pravděpodobně v důsledku použití nějaké speciální maskovací technologie. Zvěrstva v Atalii nespáchal žádný člověk, ale samotné temné lodě a automatika, jež je řídila. Na jejichž palubách nebyli žádní lidé, kteří by mohli zastavit automatické systémy, v nichž se mohly objevit hrozivé chyby, ať už v důsledku poruchy nebo kvůli sabotáži provedené viry nebo jiným typem malware. Alianční vláda po vítězství ve stoleté válce proti Syndikovaným světům usoudila, že nemůže věřit mužům a ženám, kteří zaplatili za vítězství krvavou cenu, a místo toho se rozhodla důvěřovat robotickým systémům. A ty už zdevastovaly dvě sluneční soustavy.

 

Ostatní díly série

Ztracená flotila

     

Za hranicí

   

 

O autorovi

Jack Campbell, vlastním jménem John G. Hemry patří mezi vysloužilé americké námořní důstojníky. Je známým autorem žánru sci-fi a fantasy. Aktuálně žije s manželkou a třemi dětmi v americkém Marylandu. Mezi jednu z jeho nejrozsáhlejších a nejznámějších sci-fi sérií patří právě Ztracená flotila, jejíž tituly u nás vydává nakladatelství Fantom Print.

Zdroj informací: jack-campbell.com, oficiální stránky


Nakladatelství Fantom Print vzniklo v roce 1999 a od té doby se vyšplhalo mezi jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy a sci-fi literaturu u nás. Kromě těchto knih vydává také literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLeviatan
Za hranicí 5

Campbell, Jack

Fantom Print, 2016

Napsat komentář