Prázdninové čtení pro děti všech věkových kategorií

bear
Uvažujete o odměně za vysvědčení pro vašeho školáka? Přinášíme tipy pro všechny věkové kategorie, od dětí, kterým ještě čtou rodiče, až po ostřílené mazáky z druhého stupně, které jen tak něco nepřekvapí.

Trojice autorů Kalle Güettler, Rake Hemsdal a Áslaug Jónsdóttir přichází s příběhy o strašidlákovi a strašidýlku pro nejmenší děti. Pomocí jejich dobrodružství v knize Ne! Řeklo strašidýlko se děti naučí poznávat vzájemné vztahy mezi lidmi.

Série kreslených příběhů strašidláka a strašidýlka se stala v severských zemích fenoménem. Posbírala řadu cen ve Skandinávii, ale také např. ve Francii a její překlady vyšly v několika zemích. Prostřednictvím jednoduchých příběhů dvou kamarádů, který je každý docela jiný, se děti seznamují se situacemi, kterým budou muset někdy v životě čelit, a učí se poznávat rozmanitost mezilidských vztahů.

Ne! Řeklo strašidýlko

Autor: Kalle Güettler, Rake Hemsdal, Áslaug Jónsdóttir
Přeložila: Marta Bartošková

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 156×296 mm
ISBN: 978-80-257-1784-4
Doporučená cena: 198 Kč

 

Knihu Ne! Řeklo strašidýlko vydalo nakladatelství Argo.

 

strasidylkoVe stejné edici vyšly i příběhy pod názvem Strašidláci nebrečí.

————————————————

Snad každý zná Václava Čtvrtka jako autora legendárního Rumcajse, ale tato postava je jen jednou z mnoha, kterým autor vdechl život. Začtěte se do příběhů panáčka z knihy Čárymáry na zdi.

Obrázky mají velkou moc, a obzvlášť ty dětské. Přesvědčte se o tom ve znovuobjeveném pohádkovém příběhu Václava Čtvrtka. Co se všechno stane, když ožije křídový panák nakreslený na zdi mezi oknem a meruňkovým stromkem? Legendární tvůrce Rumcajse nebo Křemílka a Vochomůrky v půvabné knížce o oživlé malůvce na zdi odhaluje neviditelná kouzla ukrytá v dětské kresbičce. Kniha vychází u příležitosti autorova 105. výročí narození a 40. výročí úmrtí.
Křídový panáček se narodil na jedné staré domovní zdi. Namaloval ho tam rošťák Standa Trnka. Kreslený panáček ale není jen tak obyčejnou čáranicí na zdi. Díky barevným křídám a jejich kouzelným čárám ožil, naučil se mluvit a zatoužil po podobném světě, jako je ten lidský, a tak panáček najde krásnou panenku, potká se se zlobou škarohlída Dusbaby i s lumpárnami nezbedného Standy. Usměje se nakonec pan Dusbaba? Polepší se Standa Trnka? A zůstane panáček se svou hodnou panenkou? Nechte se pozvat do kouzelného vyprávění Václava Čtvrtka.

Čárymáry na zdi

Autor: Václav Čtvrtek

Ilustrátor: Michal Sušina

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-247-5791-9
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Čárymáry na zdi vydalo nakladatelství Grada.

Prolistujte si tuto knihu, nebo se podívejte, jakou ukázku jsme vybrali k nahlédnutí my.

carymary

————————————————

Když Lewis Carroll vytvořil postavu Alenky, jistě netušil, že se stane doslova legendární. Jen těžko hledat známější holčičku z vyprávění pro děti. Alenka v kraji divů a za zrcadlem vychází v češtině již po několikáté, ale tentokráte v jednom z nejkrásnějších vydání.

Třetí vydání světoznámé Carrolovy Alenky v klasickém překladu Aloyse a Hany Skoumalových. Alenka v říši divů je dílo anglického matematika a logika Lewise Carrolla, který příběh údajně napsal pro malou holčičku jménem Alice neboli Alenka. Ta je také hlavní postavou knihy. Dívka se nečekaně octne v záhadné krajině divů, kde se střetává s vymyšleným světem plným podivuhodností. Poněkud tvrdohlavá Alenka přichází s dětsky rázným řešením fantazijních zápletek, jež mají na svědomí svérázní obyvatelé říše divů. Tato ochotná a přívětivá, současně však také neústupná až tvrdošíjná dívka přitom stále zůstává dětsky sympatická. Lewis Carroll zde předvádí svoji schopnost logicky svázat absurdnosti světa a současně také důkladnou znalost dětského chování. Právě tyto schopnosti společně s básnivou imaginací zaručily jeho dílu světové uznání a vstup mezi literární klasiku.

Alenka v kraji divů a za zrcadlem

Autor: Lewis Carroll
Přeložili: Aloys a Hana Skoumalovi

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 205×295 mm
ISBN: 978-80-7529-188-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Alenka v kraji divů a za zrcadlem vydalo nakladatelství Slovart.

Vyhrajte příběh o Alence v naší soutěži.

alenka

————————————————

Malý princ Antoine de Saint Exupéryho původně nebyl určen pro dětské čtenáře, inspiroval i k tvorbě příběhů pro děti a mládež, například komiksovou sérii, která se dočkala i své televizní podoby. Další z dílů vychází pod názvem Malý princ a Aškabarova planeta.

Malý princ s Liškou přistávají na planetě ledu a zimy a brzy se setkávají s jejími obyvateli. Od princezny se dozvídají, že planeta je ve válečném stavu. Dva národy zde žijící na sebe střídavě útočí a mezi sebou postavili zeď z ledových kostek. Velitelé obou stran slibují, že povedou mírová jednání, ale i přes jejich snahu stále zuří nepokoje a mír je jen velmi křehký. Jeho upevnění brání lži a nevyřčená tajemství na obou stranách. I přes ledovou zeď a válčení se do sebe zamilují dva mladí lidé ze znepřátelených táborů – princezna Šaz a princ Zac. Nedokázali by svou láskou přesvědčit obyvatele planety k uzavření míru? Malý princ a Liška udělají vše, aby jim v tom pomohli. Čeká je nejedno překvapení!

Malý princ a Aškabarova planeta

Inspirováno: Antoine de Saint Exupéry
Přeložila: Veronika Sysalová

Počet stran: 49
Vazba: vázaná
Formát: 214×290 mm
ISBN: 978-80-204-2612-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Malý princ a Aškabarova planeta vydalo
nakladatelství Mladá fronta.

princ

————————————————

Především pro malé čtenářky je určen Deník Mimoňky 9: Příběh nehorázný primadony Rachel Russelové. Niky řeší velké problém: obsah jejího deníčku se možná dostane na veřejnost!

Nikkiina NOČNÍ MŮRA se stala skutečností! Její rivalka MacKenzie jí totiž ukradla deníček! Co když všem vyslepičí její mega tajné myšlenky a pocity?! Brzy se ale ukáže, že se královně KCO partičky zachtělo něco víc, než si jen přečíst zápisky své úhlavní mimoňské nepřítelkyně – prostřednictvím deníku ji touží zasvětit do svého FANTASTICKY ÚCHVATNÉHO života nejoblíbenější holky na škole. Co si doopravdy myslí o Nikki a jejích exotských kámoších? A jak se své rivalce pokusí překazit vztah s Brandonem tentokrát?

Deník mimoňky 9: Příběhy nehorázný primadony

Autorka: Rachel Russellová
Přeložila:  Jana Hejná

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-204-3995-6
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Deník mimoňky 9: Příběhy nehorázný primadony vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Protože se jedná už o devátou knihu z edice o Mimoňce, přečtěte si naše recenze některých dílů – Příběhy netalentovaný pop hvězdy,
Příběhy neoblíbený pařičky.

Brandonovi slítla čelist až ke kolenům a zatvářil se šíleně ublíženě a zmateně. A já nejspíš musela být v šoku nebo tak něco, protože když jsem se mu vzápětí pokusila vysvětlit, proč jsem něco tak hnusného vlastně řekla, a omluvit se mu za to, vylezlo ze mě akorát… ECH?!

mimonka
Prohlédněte si ukázku z knihy.

————————————————

Pokud máte doma puberťáka, který je trošku při těle a na vaše rady ohledně hubnutí nedbá, zkuste mu nenápadně podstrčit knihu Oldřišky Ciprové Zhubni a nezblbni! a uvidíte, co se bude dít.

Kája Nováková je obyčejná puberťačka. Tedy ne úplně obyčejná. Je totiž trochu při těle, a teď, když se na těláku stal ten trapas a kluk s těma nejmodřejšíma očima si jí vůbec nevšímá, rozhodne se, že začne hubnout. Konec tlusté Káji! Teď bude štíhlá – a samozřejmě krásná – Karolína. Velmi vtipně popsané lapálie na cestě za vysněnou váhou jsou ozvláštněny zdravými recepty, které si každý zvládne uvařit sám bez dozoru rodičů.
Pokud potřebujete zhubnout, dělejte to zdravě – knížka vám ukáže jak a zároveň vás příjemně pobaví.

Zhubni a nezblbni!

Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrace: Lenka Němcová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 138×195 mm
ISBN: 978-80-271-0098-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Zhubni a nezblbni! vydalo nakladatelství Grada.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

zhubni


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNe! Řeklo strašidýlko

Güettler, Kalle – Helmsdal, Rake – Jónsdóttir, Áslaug

Argo, 2016

zobrazit info o knizeČárymáry na zdi

Čtvrtek, Václav

Grada, 2016

zobrazit info o knizeAlenka v kraji divů a za zrcadlem

Carroll, Lewis

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeMalý princ a Aškabarova planeta (22.)

Exupéry de Saint Antoine

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeZhubni a nezblbni!
Super deník pro náctileté s recepty k sežrání

Ciprová, Oldřiška

Grada, 2016

zobrazit info o knizeDeník mimoňky 9: Příběhy nehorázný primadony

Russellová, Rachel Renée

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář