Milý deníčku…

Mimoňka
…to byl zase trapas! Na žebříčku nejdivnějších a nejméně oblíbených lidí jsem po dnešku na prvním místě. Vsadím se, že už mě nikdy nikdo na žádnou párty nepozve.

Druhý stupeň základní školy je úplně nový svět. Učitelé jsou náročnější, písemky těžší, párty delší a zábavnější a protivné spolužačky zákeřnější. Jenom Nikki je pořád stejná mimoňka, jako byla dřív. Takže ji na ty dlouhé a zábavné párty nikdo nezve. A když už se přece jenom na jednu dostane, hned se pořádně ztrapní.

To by ale ještě nebylo to nejhorší. Kromě neobyčejně rozvinutého talentu znemožnit se téměř v jakékoli situaci a zkazit, na co přijde, totiž Nikki komplikuje život také nafoukaná spolužačka MacKenzie Hollisterová, která má jako naschvál skříňku hned vedle ní. A aby toho nebylo málo, Nikki je zakoukaná do redaktora školních novin Brandona, který se ale líbí i MacKenzie. Takže to Nikki může rovnou vzdát. MacKenzie je totiž nejoblíbenější a nejobletovanější holka na škole, má značkové džíny, pořádá skvělé večírky, a co nedokáže získat za pomoci svého šarmu a dokonalého vzhledu, toho dosáhne pomluvami a intrikami. Brandon ji prý navíc požádal, aby s ním šla na haloweenský ples, takže se zdá, že je pro Nikki všechno definitivně ztraceno.

Pak se ale dění v organizačním týmu plesu dá do pohybu a najednou vůbec nic není jisté. Ani to, jestli se ples bude konat. Nikki, která se proti své vůli stane jeho hlavní organizátorkou, má jedinečnou šanci vyšvihnout se na žebříčku popularity o mnoho míst nahoru. Pokud však něco pokazí, je jisté, že už i plíseň ve sprše bude oblíbenější než ona. A jelikož je Nikki mimoňka a magnet na maléry všeho druhu, vypadá to spíš na druhou možnost.

Ještěže má Nikki dvě skvělé kamarádky Chloe a Zoey. Společnými silami se jim podaří odvrátit nejhorší katastrofu, stále však ještě nemají vyhráno. Náročnou organizaci plesu se snaží překazit MacKenzie, Nikki pořád plete hlavu Brandon, nabalují se stále další a další povinnosti a neúprosně se blíží večer, který rozhodne o zbytku Nikkina života. Může se celý obrátit naruby, Nikki se může stát hvězdou školy a zaujmout Brandona, mnohem spíš však hrozí, že se všechno promění v jeden velký trapas. Ostatně jako vždycky.

Deník mimoňky 2 je zaručeným lékem na špatnou náladu. Ať už je to zásluhou sympatické hlavní hrdinky, jejích trapasů, nezdolného optimismu nebo pořádně praštěného smyslu pro humor, kniha Rachel Renée Russellové, která vyšla v nakladatelství Mladá fronta, vám zkrátka vykouzlí úsměv na tváři. Děj je plný překvapivých zvratů a na své si při jeho čtení přijdou čtenářky, které se u knihy rády dobře pobaví, ale také všechny milovnice romantiky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeník mimoňky 2: Příběhy neoblíbený pařičky

Russellová, Rachel Renée

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář