Zahrajte si o nejkrásnější příběh malé Alenky

Alenka-v-kraji-divu-a-za-zrcadlem-perex
Malá holčička Alenka se zcela nečekaně octne v záhadné krajině divů, která je plná podivuhodných a svérázných postav. Během svého objevování tohoto nového světa musí řešit nejednu fantazijní zápletku, se kterou si však hravě poradí.

Alenka a obyvatelé říše divů

Alenka v říši divů je dílo anglického matematika a logika Lewise Carrolla, který příběh údajně napsal pro malou holčičku jménem Alice neboli Alenka. Ta je také hlavní postavou knihy.

Dívka se nečekaně octne v záhadné krajině divů, kde se střetává s vymyšleným světem plným podivuhodností. Poněkud tvrdohlavá Alenka přichází s dětsky rázným řešením fantazijních zápletek, jež mají na svědomí svérázní obyvatelé říše divů. Tato ochotná a přívětivá, současně však také neústupná až tvrdošíjná dívka přitom stále zůstává dětsky sympatická.

Lewis Carroll zde předvádí svoji schopnost logicky svázat absurdnosti světa a současně také důkladnou znalost dětského chování. Právě tyto schopnosti společně s básnivou imaginací zaručily jeho dílu světové uznání a vstup mezi literární klasiku.

 

Alenka v kraji divů a za zrcadlem

Autor: Lewis Carroll

Vydalo: nakladatelství Slovart
Ilustrace: Dušan Kállay
Překlad: Aloys a Hana Skoumalovi
Počet stran: 192
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7529-188-2

Přečtěte si více o knize Alenka v kraji divů a za zrcadlem, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Vyhrajte knihu Alenka v kraji divů a za zrcadlem

Příběh Alenky, která se zcela nečekaně ocitá v záhadné krajině divů, zná asi každý, ale pokud chcete mít doma výtisk, který získal ocenění „Nejkrásnější vydání na světě“, pořiďte si právě tento z nakladatelství Slovart, který ilustroval Dušan Kállay. Vydejte se do kraje divů a za zrcadlo společně s vašimi ratolestmi právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Alenka v kraji divů a za zrcadlem vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Alenka v kraji divů a za zrcadlem
probíhá od 21. června do 4. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Alenka v kraji divů a za zrcadlem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlenka v kraji divů a za zrcadlem

Carroll, Lewis

Slovart, 2016

Zahrajte si o nejkrásnější příběh malé Alenky - DISKUZE

Počet reakcí: 13
  1. Dobroslava napsal:

    Dnes mi přišly kreativní omalovánky s kočkami, všechny jsou doslova k sežrání, skvěle je doplňují citáty. Děkuji, už se těším, že si s nimi užiju, až skončí léto, teď není čas. A špatné počasí si nepřeju.

  2. Lube napsal:

    Dobrý den, včera mi byla doručena výhra Léčba zemí. Děkuji za tuto skvělou knihu.

  3. ladouch napsal:

    Děkuji za bleskové zaslání výhry knihy Válečná loď.

  4. Danulka napsal:

    Moc děkuji za vyřízení mé výhry – včera odpol mi byla doručena s podpisem o převzetí. Kniha je účasná, mě se nyní hrozně moc hodí všechny rady a obsah je super. Projevuji velký dík za ochotu a urychlené jednání. Jsem z vás nadšená a dojatá.

  5. Danulka napsal:

    Tak to mi velice mrzí, již knihu nedohledám, ale domů mi doručena nebyla, vzhledem k nemoci jsem poslední měsíc doma. Pošťačka o tom ví a poštu mi dodává osobně. Přesto děkuji za rychlou odpověď.

  6. Danulka napsal:

    Dobrý den. počátkem června jsem vyhrála knihu -Danulka, bohužel jsem zapomněla název,kniha nedorazila.Prosím o přezkoumání,děkuji

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Šlo o knihu Náladové a protivné, odeslání ještě u nakladatele ověřím, ale vzhledem k tomu, že s tímto nakladatele potíže nebývají, se spíše domnívám, že šlo o nevyzvednutí na poště…

      • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

        Tak z nakladatelství knihy byly odeslané již před měsícem a žádná se jim nevrátila. To znamená, že Vaše výhra se ztratila někde cestou…Bohužel.

  7. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha Alenka v kraji divů a dorazila v pořádku. Děkuji moc.

    Petr Žurek

  8. Terez.a napsal:

    Dobrý den, mně také výhra v pořádku dorazila. Děkuji moc. :)

  9. 135evik napsal:

    Dobrý den, dnes jsem si na poště vyzvedla výhru – tuto knihu. Moc děkuji a přeji příjemný den! :-)

Napsat komentář