Nenechte si ujít v týdnu od 9. do 15. května 2016

192_big
Druhý májový týden opět přináší pozvánky na rozmanité akce spojené s knihami a literaturou. A také se uskuteční veletrh Svět knihy, snad nejočekávanější událost všech knihomolů.

Tentokrát nezačneme chronologicky, ale pozváním na veletrh Svět knihy, který se koná 12.–15. května v Praze-Holešovicích. Vypisovat zde křty a besedy s českými i zahraničními autory ale nebudeme, program je natolik pestrý, že vydá na několik stránek. Pokud veletrh navštívit nemůžete, nezoufejte, z vybraných akcí vám přineseme reportáže a rozhovory se známými osobnostmi.

V úterý 10. května od 16.00 zavítá do Domu knihy Knihcentrum v Ostravě známý diplomat a blízký spolupracovník Václava Havla Michael Žantovský, o kterém poslední dobou můžeme slyšet ve spojitosti s autorstvím knih. Poslední svoje novinky Havel a Ochlazení přijede prezentovat právě do Ostravy, kde po besedě se čtenáři bude následovat i tradiční autogramiáda. S knihou Ochlazení jste se mohli setkat na našich stránkách nejen v reportáži z pražského křtu, ale i v recenzi.

V poslední době můžeme v oblasti knih zaznamenat nový fenomén – přetváření internetových literárních počinů do knižní podoby. Velké pozornosti se těší například Kafe a cigárko herečky a blogerky Marie Doležalové. Dalším z internetových textů převedených do knižní podoby je Deník fejsbukové matky Lucie Nachtigallové. Svoji netradiční knihu sestavenou pouze ze statusů na sociální síti Facebook představí veřejnosti ve středu 11. května od 16.00 v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě.

Ve středu 11. května od 19.00 navštivte netradiční akci s netradičním místem konání. V plovoucí galerii na lodi Avoid Floating Gallery (Pod Výtoní) v Praze se koná česko-německý literární večer. Christian Husell a Jiří Adámek budou předčítat veřejnosti ze svých textů.

Ve středu 11. května od 19.00 se ve Vyškově v kapli svaté Anny (Dukelská) koná ojedinělý počin. Pod názvem Noc literatury aneb Muži čtou zde budou známé osobnosti v čele s Igorem Barešem předčítat z knih evropských autorů.

Palác knih Luxor v Praze hostí ve čtvrtek 12. května od 16.00 významného ruského prozaika Dmitry Glukhovskyho. Autor přijel do Prahy prezentovat poslední díl své fantasy trilogie, který vyšel pod názvem Metro 2035. Pro věrné fanoušky je připravena i autogramiáda. Pokud nestihnete čtvrteční termín, máte ještě jednu příležitost se s autorem osobně potkat a to v pátek 13. května ve 12.00 na veletrhu Svět knihy (stánek společnosti Euromedia).

Poslední prezentovaná akce v nabídce pro tento týden je pro naše nejmenší. V Domě knihy Knihcentrum v Ostravě se v sobotu 14. května od 15.00 mohou děti připravit na nadcházející svátek matek a vyrobit si pro svou maminku malý dáreček. Inspiraci při svém tvoření budou čerpat z knihy Nejlepší nápady pro děti z edice TOPP. Tvoření se v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě koná pravidelně každou druhou sobotu v měsíci.

 

Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář