Knihy pro dívky různých věkových kategorií

ctyrlistek
Dnešní tipy jsou určené čtenářkám a to těm mladším i starším, protože trocha dívčího čtení se hodí ke každému věku!

První představovanou knihou je již deváté pokračování příběhů malé baletky Rose, která se díky kouzelným baletním střevíčkům může vydat do kouzelné říše. Tentokrát se Rosa ocitne v říši během baletních zkoušek a zjistí, že je v ní všechno špatně, a rozhodne se to napravit…

Malá baletka 9: Rosa a měsíční kámen

Autorka: Darcey Bussellová
Přeložila: Eva  Brožová

Počet stran: 96
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-204-3747-1
Doporučená cena: 169 Kč

Rosa má skládat první baletní zkoušky, ale je si jistá, že všechno půjde hladce. Právě v polovině zkoušek, když několik věcí pokazí a připadá jí, že to bude jen horší, ji kouzelné baletní střevíčky odnesou do Země kouzel. Rosa se nestačí divit. Před ní tančí postavy ze známých baletů, ale něco tady nehraje. Klára z Louskáčku tančí s dýní, Spící krasavice s Kocourem v botách! Kouzelný měsíční kámen zdejšího krále se totiž rozbil na tisíc kousků a všechny balety se kvůli tomu pomíchaly. Obyvatelé baletní říše jsou bezradní. A co Rosa? Přijde na to, jak jim pomoci?

Knihu Malá baletka 9: Rosa a měsíční kámen vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

baletka

Pročtěte si také ukázku ze stránek nakladatelství!

Předchozí díly série:

             Malabaletka7  Malabaletka8

————————————————

Cara, hlavní hrdinka další knihy, žije v rodině, která vždy kolem října zažívá skutečně smolné období. Ačkoliv se rodina snaží neštěstí zabránit, dosud se jim to nepovedlo. Ale tentokrát se smůla dotýká hlavně Cary a je jen na ní, aby rodinné prokletí zlomila…

Smolná sezóna

Autorka: Moira Fowley-Doyleová
Přeložila: Adéla Špínová

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7544-087-7
Doporučená cena: 299 Kč

Pohřbený strach. Zakázaná láska. Z každého tajemství se může vyklubat nebezpečí a za kdejakým rohem číhá smůla. Smolná sezóna. Tohle je, co o ní víme: Přichází každý rok ve stejnou dobu. Mojí rodině se stávají zlé věci. Děje se to jen nám. Nevíme proč.

Smolná sezóna je součástí Cařina života tak dlouho, jak si jen pamatuje. Vždycky koncem října. Už spousta jejích příbuzných v tuhle dobu přišla o život. Cařina rodina je nevysvětlitelně náchylná k nejrůznějším nehodám. Proto schovávají nože, ostré hrany stolů omotávají vatou a vypínají elektrické spotřebiče – ale nehody je pronásledují na každém kroku a ze smolné sezóny se pomalu stává obsese a jejich největší strach.
Ale proč jsou takhle prokletí? Mohou se z toho začarovaného kruhu vymanit? Opojný, zničující a intenzivní příběh s opravdu šokujícím závěrem.

Knihu Smolná sezóna vydalo nakladatelství CooBoo.

Ukázka z knihy

Elsie zmizela. Netuším, jak to vím, ale jsem si tím téměř naprosto jistá a není to jen proto, že ani v úterý ráno není ve škole. Alice říká, že je nejspíš nemocná nebo na návštěvě u nějakých příbuzných, ale pokaždé, když se po ní rozhlížím v knihovně a vidím tam u sběrny tajemství Kim, něco se ve mně sevře a říká mi, že už se nikdy nevrátí. (str. 71)

Stáhněte si ukázkovou kapitolu ze stránek nakladatelství!

 

————————————————

Trojlístek dívčího čtení uzavírá poslední díl fenoménu Deník Mimoňky, který je dívčí obdobou oblíbené série Deník malého Poseroutky. Tentokrát se hlavní hrdince Nikki stane snad nejhorší noční můra – ztratí svůj deníček! V knize nechybí mnoho nápadů pro tvorbu vlastního deníčku a prázdné stránky, které čtenářky mohou samy doplnit!

Deník Mimoňky 9: Tvůj vymazlený mimózní deníček

Autorka: Rachel Russellová
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 288
Vazba: pevná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3996-3
Doporučená cena: 259 Kč

Nikki Maxwellová si už od začátku školního roku píše deníček, který s sebou nosí, kudy chodí. A právě proto ji tak překvapí, když ho najednou nemůže najít! Nikki nezbude nic jiného než se pustit do pátrání. A zatímco svůj milovaný deník hledá po celé škole, zapisuje si seznam důležitých tipů, které využije každá mimoňka toužící po parádně vyšperkovaném deníčku! Kniha obsahuje zbrusu nový příběh Nikki a jejích kamarádů, spoustu rad a nápadů na psaní vlastního deníčku a také volné stránky, do kterých si čtenářky můžou zapsat (a zakreslit!) své vlastní mimoňské zážitky, pocity a trable.

Knihu Deník Mimoňky 9: Tvůj vymazlený mimózní deníček vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

denicek

Podívejte se také na ukázku na stránkách nakladatelství!

Předchozí díly série:

              

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete nejen tyto knihy.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá baletka 9: Rosa a měsíční kámen

Bussellová, Darcey

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeDeník Mimoňky 8 a 1/2: Tvůj vymazlený mimózní deníček

Russellová, Rachel Renée

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeSmolná sezóna

Fowley-Doyleová, Moira

CooBoo, 2016

Napsat komentář