Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24. dubna 2016

192_big
S přibývajícím jarem to člověka táhne hlavně ven, ale určitě se najdou i chvilky, u kterých pobyt venku dočasně oželíte. Co třeba literární akce, které se konají napříč republikou? Navíc je potřeba mít záložní program pro případ náhlého deště.

Ladislav Špaček do povědomí širší veřejnosti vstoupil jako tiskový mluvčí prvního polistopadového prezidenta. Po odchodu z této významné funkce začal zúročovat získané dovednosti z oblasti etikety. Na toto téma vydal už řadu publikací a poslední z nich Etiketu do kapsy osobně představí v pondělí 18. dubna od 16.30 v Praze v Paláci knih Luxor.  Zájemci si mohou následně nechat knihu autorem podepsat.

Uznávaný novinář a rozhlasový reportér Jan Petránek navštíví v úterý 19. dubna v 16.00 v Ostravě Dům knihy Knihcentrum. Bude zde s posluchači debatovat na aktuální témata spojená s uprchlickou krizí, arabskou mentalitou a severokorejskou krizí. Po besedě proběhne i autogramiáda Petránkovy poslední knihy Na co jsem si ještě vzpomněl. Akce je pořádána ve spolupráci se Syndikátem novinářů Moravskoslezského a Olomouckého kraje.

Pro nejmenší posluchače je určena akce jedné z poboček (Bohunice, Lány 3) Knihovny Jiřího Mahena v Brně. V úterý 19. dubna od 16.30 se zde bude číst z knihy Zuzany Pospíšilové Sportovní pohádky. Jak už lze z názvu vytušit, draky ani princezny nečekejte. Spíš se děti dozví, jak vzniklo rychrobruslení nebo jízda na kole. Navnadit se na akci můžete třeba pročtením ukázky z knihy. Protože je akce určena pro děti školkou povinné, je nutný doprovod dospělé osoby.

S kuchařkami všeho druhu se na knižním trhu doslova roztrhl pytel. Alois Marhoul využil tohoto boomu a svoji novou knihu pojmenoval Kuchař básníkem. Básník kuchařem. Ve čtvrtek 21. dubna od 17.00 bude v Praze v Literární kavárně Academia tuto knihu prezentovat a dozvíte se, jak to s těmi recepty v jeho knize vlastně je – spíš než návody na knedlíky zde najdete fejetony, povídky a úvahy na téma život. Neoddělitelnou součástí je následná autogramiáda.

Ve čtvrtek 21. dubna od 15.30 můžete v centrální půjčovně knihovny Vsetín navštívit přednášku z cyklu Letem knižním světem, tentokrát na téma Naši bratia Slováci. Jedná se o žánrový průřez současnou slovenskou literaturou.

Pátek 22. dubna je svátkem pro všechny fanoušky žánru science fiction. Od 16.00 bude v Praze v Paláci knih Luxor prezentovat svoji aktuální akční sci-fi knihu Okovy války americký autor Larry Correia. Kniha vychází v edici Grimnoirské kroniky v nakladatelství Fantom Print. Po slavnostním křtu a představení knihy následuje beseda a autogramiáda autora.

zobrazit info o knize

V pátek 22. dubna od 17.00 do 18.30 můžete do Rodinného centra Rolnička v Brně (Charbulova 86) přivést svoje děti na další čtení dětem, které ve spolupráci s Rolničkou pořádá Klub knihomolů. Tentokrát se bude předčítat z knihy Daniely Krolupperové a Miloše Kratochvíla Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě. Děti si poslechnou tři pohádky, a to o ohleduplném chování, předsudcích a vzteku. Na pohádky budou, jako vždy, navázány další aktivity – povídání, pátrací hra či výtvarné aktivity.


Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář