Vyznejte se v životě

shamrock
Zorientovat se v životě není vůbec snadné a každá pomoc je vítaná. O radu se ke zkušenějším obracíme neustále. Když poznáváme sami sebe, vstupujeme do manželství, pořizujeme si děti,… Pak se zase vyrovnáváme s přibývajícím věkem a na optimismu nám často nepřidá situace v práci.

Tajemství dob dávno minulých přitahovala lidi jako magnet od nepaměti. Každá generace se pokoušela zjistit, odkud vzešla, a skrze svoje předky poznat sebe samu. Zuzana Lukášková Řezáčová ve své knize Bohové a bohyně v nás představuje slovanská božstva v širších souvislostech.

Slovanští bohové ožívají v nás a pro nás. Vraťme se do doby, kdy lidé k neznámým věcem přistupovali s bázní, kdy příroda byla plná tajemství a svět lidí se prolínal se světem bohů. Návrat ke starým pravdám totiž může být návratem sama k sobě. V této knize se seznámíte se slovanskými bohy a bohyněmi jako s archetypy, které žijí v každém z nás. Získáte tak kontakt se silou, která ve vás dřímá a je silou naší země. Získáte možnost podívat se sami na sebe, na své vztahy, na způsob, jak komunikujete se svým okolím, ale také na to, jak okolí komunikuje s vámi.
Autorka nás nejprve seznámí s důležitými pojmy, jako je archetyp nebo rituál, které se v našem životě běžně vyskytují, pouze si to přímo neuvědomujeme. Pro pochopení slovanského panteonu je potřeba také znát způsob života starých Slovanů, jejich tradice a zvyky. Bohové jsou v knize popsáni na základě představ starých Slovanů o jejich vlastnostech a schopnostech a v rámci vzájemných vztahů, které nám pomůže lépe pochopit ilustrace bájného„Veledubu“, v jehož koruně bohové sídlí. Výtvarnice Lucia Daučová knihu zkrášlila i ilustracemi jednotlivých bohů. Pro jednodušší sblížení s bohem je nejlepší si ho nakreslit podle svých představ, proto máte k dispozici volné stránky s obrysovými skicami k dotvoření, aby to zvládl opravdu každý.
Součástí knihy je test, pomocí něhož zjistíte, která bohyně / který bůh se ve vás skrývá.

Bohové a bohyně v nás

Autorka: Zuzana Lukášková Řezáčová

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-7413-324-4
Doporučená cena: 320 Kč

 

Knihu Bohové a bohyně v nás vydalo nakladatelství Zoner Press.

Nahlédněte do života Slovanů prostřednictvím ukázky.

————————————————

Často čteme o tom, že instituce manželství je dnes překonaná a současné době vévodí volnější vztahy. Možná mají lidé strach ze závazků, definitivy a představy, že s jedním člověkem prožijí zbytek života. Možná ještě nečetli knihu Johna Gottmana Sedm principů spokojeného manželství, která přináší odpovědi na mnohé otázky manželského soužití.

Sedm principů spokojeného manželství je vyvrcholením celoživotního díla významného amerického psychologa Johna Gottmana. Jeho terapeutická praxe a desítky let probíhající pozorování stovek párů vedly Gottmanův tým k odhalení sedmi základních principů, typických pro úspěšné dlouhodobé vztahy. Tyto principy lze použít jako lék na pokulhávající vztah.
Díky vědeckému přístupu a srozumitelnému výkladu je toto druhé přepracované vydání knihy zlomovým milníkem v publikacích o vztazích. Kniha obsahuje i praktická cvičení, jejichž účinnost může být pro čtenáře knihy dokonce vyšší než efektivita běžné manželské terapie. Dozvíte se například také:
proč je základ většiny párových terapií („komunikace, komunikace, komunikace“) pouhým mýtem
že některé problémy je lepší dát k ledu a vůbec je neřešit
jak lze předpovědět rozvod na základě 15minutového rozhovoru manželů (s 91% spolehlivostí)
že největší zabijáci vztahu jsou kritika, pohrdání, defenzivnost a zazdívání
jak lze výsledek hádky předpovědět do tří minut
proč hádku smí vyhrotit žena, ale nikdy ne muž
jak najít nejslabší místa ve vztahu a jak na nich programově pracovat
že lze někdy zachránit i manželství na hranici krachu (a jak na to)
Ke knize si můžete zakoupit jako vhodný doplněk i zábavné
Koučovací karty, které pochází ze stejné dílny (The Gottman Institute), jako je tato kniha.

Sedm principů spokojeného manželství

Autor: John Gottman
Přeložili: Martin Procházka, David Krásenský

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 143×215 mm
ISBN: 978-80-87270-74-5
Doporučená cena: 319 Kč

 

Knihu Sedm principů spokojeného manželství vydalo nakladatelství Jan Melvil Publishing.

Podívejte se na několik informací o vztazích.

————————————————

Zdeněk Matějček patřil k nestorům dětské psychologie. Jeho jméno je pojmem garantujícím vysokou odbornost publikace Rodičům na nejhezčí cestu. Kniha vzešla ze spolupráce trojice autorů – Zdeněk Matějček, Pavel Karger a Marie Pokorná – a spojuje v sobě informace o vývoji dítěte v prvních letech života z pohledu psychologa a lékařů.

Kniha věnovaná prvním dnům, měsícům a rokům života dítěte přináší informace o normálním vývoji, ale i o tom, co zdravému vývoji překáží nebo co ho ohrožuje. Jak uvádí Zdeněk Matějček v úvodu k prvnímu vydání, „mohou to být nejrůznější nemoci, úrazy a podobné nepříjemnosti, ale i nejrůznější nevhodné postupy v péči o dítě a v jeho výchově. A mohou to být třeba i jen trochu neobvyklé rysy osobnosti dítěte, takže nejsou jeho okolí dost srozumitelné.“ Autoři pomáhají rodičům porozumět svým dětem ve zdraví i nemoci, v radostech i starostech.
Kniha vzešla z rozhlasového vysílání pořadu „My a děti“. Od té doby autoři texty uvedené v prvním vydání zrevidovali, doplnili o nové poznatky v medicíně, organizaci služeb. Kniha obsahuje kromě informací a rad ke konkrétním obdobím ucelené partie o pohybovém vývoji dítěte a předcházení jeho poruchám, o zásadách správné výživy a aktuální program očkování.
Zdeněk Matějček, dětský psycholog, autor mnoha úspěšných rádců pro rodiče a vychovatele.
Pavel Karger, dětský lékař.
Marie Pokorná, bývalá primářka dětské kliniky v Thomayerově nemocnici.

Rodičům na nejhezčí cestu

Autoři: Zdeněk Matějček, Pavel Karger, Marie Pokorná

Počet stran: 193
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1029-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Rodičům na nejhezčí cestu vydalo nakladatelství Portál.

V ukázce naleznete náhled informací o vývoji dítěte.

————————————————

Při každých kulatinách se člověka zmocňuje určité napětí. Ve dvaceti očekávaný závan dospělosti, ve třiceti vědomí vrcholu sil, ale ve čtyřiceti a dál? Prošli jsme si seznamováním, vstupem do manželství, výchovou dětí a zmocňuje se nás lehká panika. Čeká nás v životě ještě vůbec něco zásadního? Pro všechny, kterým odbilo nebo odbije čtyřicet, je určena humorně laděná kniha Buď v klidu. Je Ti teprve 40.

Další z oblíbených sbírek vtipných citátů a bonmotů je tentokráte určena všem nastávajícím čtyřicátníkům. Vše, co jste kdy chtěli vědět o středním věku, a báli jste se zasmát. Teď, když už víte, co je život zač, klidně můžete, tak jen do toho!

Buď v klidu. Je Ti teprve 40.


Přeložila: Vlasta Hesounová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 100×163 mm
ISBN: 978-80-7429-649-9
Doporučená cena: 128 Kč

 

Knihu Buď v klidu. Je Ti teprve 40. vydalo nakladatelství Vyšehrad.

————————————————

Většina z nás se nepotřebuje zorientovat pouze v rovině osobní, ale uvítali bychom radu i v oblasti práce. Každý manažer ví, že nejtěžší oblastí je práce s lidmi, protože člověk není stroj, který se dá snadno vyměnit za jiný. V současné době je o dobré zaměstnance nouze a získat je, to je běh na dlouhou trať. Brian Tracy přichází k této problematice s knihou Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je.

V této knize najdete řadu ověřených a časem prověřených postupů, které vám pomohou při výběru vhodných lidí i při zvyšování jejich motivace k práci. Kniha poskytuje jednoduché a rychle použitelné techniky, které vám zaručí lepší výsledky od první chvíle, kdy je začnete uplatňovat.

Přilákat a udržet si schopné lidi patří mezi klíčové manažerské dovednosti. Možná je to dokonce dovednost ze všech nejdůležitější. A stejně jako každá jiná se dá naučit – což je skvělé. Od toho je zde tato kniha. Je určena každému, kdo se ve svém zaměstnání setkává s výběrem a přijímáním zaměstnanců. Najdete v ní 21 jednoduchých a ihned použitelných technik, které vám pomohou při výběru vhodných lidí i při zvyšování jejich motivace k práci. Každá kapitola je zakončena praktickým cvičením, které vám pomůže nové vědomosti ihned vyzkoušet.

Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je

Autor: Brian Tracy
Přeložil: Jiří Zbořil

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7370-433-9
Doporučená cena: 234 Kč

Knihu Zaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete nejen tyto knihy, ale i řadu dalších za skvělé ceny.

Napište nám v komentářích,která kniha by nejvíce inspirovala vás.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBohové a bohyně v nás

Řezáčová Lukášková, Zuzana

Zoner Press, 2016

zobrazit info o knizeSedm principů spokojeného manželství
Praktický průvodce fungováním dlouhodobých vztahů

Gottman, John

Jan Melvil Publishing, 2015

zobrazit info o knizeRodičům na nejhezčí cestu

Matějček, Zdeněk - Pokorná, Marie - Karger, Petr

Portál, 2016

zobrazit info o knizeBuď v klidu. Je ti teprve 40
Aneb mládí pryč, do důchodu daleko

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeZaměstnejte ty nejlepší lidi a udržte si je
21 jednoduchých, osvědčených a ihned použitelných technik

Tracy, Brian

Synergie Publishing SE, 2015

Napsat komentář