Rady pro zdravý životní styl

zdravi
Zdravý životní styl je něco, co mnohým z nás v dnešním světě chybí. Stěžujeme si na nedostatek času, na stres nebo předraženost zdravých potravin. Ve skutečnosti je ale zdravý životní styl něco, co je dosažitelné pro každého. Vybrali jsme několik knih, které vám ukáží, jak na to.

Zelené smoothie je zdravé a i přes názor skeptiků dobře chutná. Následující kniha obsahuje nejen recepty, ale také návody na skupinové aktivity, včetně svědectví účastníků seminářů, které autorka pořádá.

Zelené smoothie – 7-denní detox

Autorka: Victoria Boutenko
Přeložila: Kateřina Orlová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-334-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Zelené smoothie – 7-denní detox vydalo nakladatelství Noxi.

Průkopnice a uznávaná autorita v oblasti zelených koktejlů, během oblíbených léčebných pobytů proměňuje a povznáší životy mnoha lidí. V této knížce najdete informace nezbytné pro přípravu zábavného, zdraví prospěšného smoothie pro sebe a pro ty, na nichž vám záleží. Obsahuje návody na skupinové aktivity, novinky o výživě a recepty na sedmidenní revitalizační pobyt, to vše zpestřené příběhy z dokonale připravených praktických seminářů a svědectvím jejich účastníků.
Je určená jak pro začátečníky, tak pokročilé příznivce zelených smoothies, poskytuje základní i rozšířené informace o tématech, jako jsou léčivé účinky listové zeleniny, analýza vody a životně nezbytné živiny, jež jsou nepostradatelné pro váš dobrý zdravotní stav.

Malinová mačkanice s kombuchou

K přípravě 2 litrů potřebujete:
2 šálky kapusty, bez stonků
1 šálek malin
1 mango, nakrájené na kousky
2 šálky kombuchy

Původní rodinný koktejl

K přípravě 2 litrů potřebujete:
1 svazek (3 šálky) špenátu
2 šálky jahod (čerstvých nebo zmrazených)
2 zralé banány
2 šálky vody

————————————————

Jméno Anny Strunecké není neznámé. Nyní přichází se souborem rad, které člověku snadno zlepší život. Ať už se jedná o zdravé potraviny, informace o škodlivých látkách v produktech, kde bychom je nečekali, či nahlédnutí pod pokličku jídlům, která dokáží zabránit závažným chorobám.

Babské rady profesorky Strunecké

Autorka: Anna Strunecká

Počet stran: 173
Vazba: brožovaná
Formát: 137×200 mm
ISBN: 978-80-87494-19-6
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Babské rady profesorky Strunecké vydalo nakladatelství ALMI.

Autorka řady populárně-naučných bestselerů přichází se svojí další knížkou pro širokou veřejnost. Babské rady profesorky Strunecké poskytují čtenářům stručné, ale srozumitelné informace o levných a zdravých potravinách, o jídle jako léku v prevenci rakoviny, srdečně-cévních onemocnění, autismu a Alzheimerovy nemoci. Rodiče v této publikaci najdou užitečné rady, jak nepoškozovat nevhodnou stravou zdraví svých dětí od početí do dospělosti. Kapitola Jak zdravě stárnout je vhodným průvodcem pro seniory, kteří chtějí prožít klidné a spokojené stáří. I tato knížka přináší netradiční pohledy autorky, které jdou mnohdy proti proudu všeobecného mínění a oponují přístupům současné medicíny a osvěty.

Ukázka

Kdybychom stáhli kůži z dospělého člověka, zaujala by plochu 1,6–2 m². V kosmetice je obvyklé nazývat svrchní část kůže, které jsou viditelné na první pohled, slovem pleť.
Pleť je vystavená nepříznivým vlivům prostředí, je ovlivňována naší stravou a také tím, s jakými pocity prožíváme každý den. Zrcadlí celkový stav organismu, fungování ledvin, jater i znečištění střev. Nedostatek spánku, rozčilování, krčení čela a nosu při rozčilení nebo přemýšlení, mhouření očí, naše úsměvy nebo grimasy, to vše zanechává svoje stopy na našem vzhledu.

 ————————————————

Každý z nás zná nějaké superpotraviny, o kterých ví, že jsou zdravé a že by je měl jíst. Ale jak je začlenit do jídelníčku? Jak s nimi připravit chutná jídlat? Je to tak těžké? Vůbec ne! Následující kniha vám prozradí, jak na to.

Superpotraviny do všech jídel

Autorka: Kelly Pfeifferová
Přeložil: Eva Fuková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 193×235 mm
ISBN: 978-80-7359-483-1
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Superpotraviny do všech jídel vydalo nakladatelství Metafora.

Většina z nás dokáže alespoň některé ze superpotravin vyjmenovat a vědí, že by je měli jíst. Málokdo už však ví, jak je používat a jednoduše zařadit do svého stravování. Kniha Kelly Pfeifferové představuje deset nejlepších superpotravin a snadnou cestou radí, jak s nimi chutně a zdravě vařit, a udělat z nich součást každodenního jídelníčku.
Autorka poskládala recepty postupně, od snídaně či brunche, přes chutný oběd či večeři, po saláty a dezerty. Každý z receptů obsahuje minimálně dvě, častěji však čtyři až pět superpotravin.
Jestliže jste se doposud superpotravin obávali, tato kuchařka vaše obavy rázem rozptýlí. Neuvěříte, jak je vaření s nimi snadné. Nejen ti nejpohodlnější kuchaři záhy zjistí, že pokrmy se superpotravinami jsou zdravé a chutné a jejich příprava je navíc neuvěřitelně jednoduchá.

superpotraviny

Více z knihy si můžete prohlédnout zde.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Jak jste na tom se zdravým životním stylem vy? Řídíte se radami některé z autorek, nebo máte vlastní recept? Povězte nám o tom!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZelené smoothie – 7-denní detox

Boutenko, Victoria

Noxi, 2016

zobrazit info o knizeBabské rady profesorky Strunecké

Strunecká, Anna

ALMI, 2016

zobrazit info o knizeSuperpotraviny do všech jídel
Rychle, zdravě a lahodně

Pfeifferová, Kelly

Metafora, 2016

Napsat komentář