Získejte brilantní příběh dvou sourozenců

Dam-ti-slunce-perex
Jude a Noah jsou dvojčata, která kdysi měla až neuvěřitelně blízký vztah. Stačilo pár let a vše je jinak. Co se během té doby stalo? To vám každý ze sourozenců poví ve svém vlastním příběhu. Jejich verze ale do sebe nakonec zapadnou hladce jako dílky puzzle.

Šance na šťastný život

Některým lidem je prostě souzeno potkat se ve stejném příběhu.

Jude a její dvojče Noah jsou si neuvěřitelně blízcí. Když je jim třináct, Jude pochopí, že je krásná a Noah zas, že je gay. Třináctiletý Noah má kromě své sestry už jen jedinou lásku: kreslení. A dělá všechno pro to, aby se dostal na prestižní uměleckou školu. Jude naproti tomu víc řeší kluky. O tři roky později je všechno jinak. Na školu snů se dostala Jude, ale je z ní zakřiknutá šedivá myška, co se schovává za své výtvory. Z Noaha se stal pařmen a lamač dívčích srdcí. A jejich máma je mrtvá.

Dvojčata spolu skoro nemluví a ani jeden nedokáže říct proč vlastně. A jejich příběhy jsou bez toho druhého jen z poloviny kompletní. Podaří se jim najít k sobě zase cestu, poskládat svůj svět a získat tak šanci na šťastný život?

Brilantní příběh první lásky, rodiny, ztráty a zrady pro fanoušky Johna Greena, Davida Levithana a Rainbow Rowellové.

 

Dám ti slunce

Autorka: Jandy Nelsonová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Překlad: Veronika Volhejnová
Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-7544-055-6

Přečtěte si více o knize Dám ti slunce, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. A můžete si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Příští den u večeře máma prohlásí, že odpoledne s ní jela autem babička Sweetwineová a že mně a Jude něco vzkazuje.
Jenže babička je mrtvá.
„No konečně!“ vykřikne Jude a prudce se narovná. „Slíbila mi to!“
Těsně předtím, než babička před třemi měsíci umřela ve spánku, slíbila Jude, že když ji bude hodně potřebovat, bude hned u ní. Ségra byla její oblíbenkyně.
Máma se na Jude usměje a položí ruce na stůl. I já položím ruce na stůl, pak si uvědomím, že mámu zrcadlím, a schovám ruce v klíně. Máma je nakažlivá.
A taky je odjinud – někteří lidé prostě nejsou odsud a ona k nim patří. Důkazy o tom sbírám už roky. Víc později.
Ale teď: Máma je celá rozzářená a úplně se třpytí, jak si chystá scénu vyprávěním o tom, že nejdřív začalo auto vonět babiččiným parfémem: „Pamatujete se, jak vždycky nejdřív vešla její vůně a pak teprve ona?“ Máma se teatrálně nadýchne, jako kdyby se kuchyně plnila babiččinou silnou květinovou vůní. Já se teatrálně nadýchnu. Jude se teatrálně nadýchne. Celá severní Kalifornie se teatrálně nadýchne.
Až na tátu. Ten si odkašle. (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Dám ti slunce

Po úspěšném románovém debutu Nebe je všude se Jandy Nelsonová znovu vrací k tématu sourozeneckých vztahů. Tentokrát se čtenáři seznámí dokonce s dvojčaty. Noah a Jude mají každý své sny a problémy, přesto si jsou třináctiletí sourozenci neuvěřitelně blízcí. Stačí však, aby uběhlo pár let, a vše je jinak. Co se v jejich životech stalo a co je rozdělilo? A existuje šance obnovit pevné pouto a získat díky tomu šanci na šťastný život? To už si přečtěte sami v příběhu plném naděje, který vás pravděpodobně chytne za srdce stejně jako mnoho dalších čtenářů po celém světě.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dám ti slunce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dám ti slunce
probíhá od 18. února do 2. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 dívčí romány Dám ti slunce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDám ti slunce
Příběh dvou životů

Nelsonová, Jandy

CooBoo, 2016

Získejte brilantní příběh dvou sourozenců - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Moc děkuji za zaslání této knihy, kterou jsem v soutěži vyhrála. Došla dnes v pořádku, a mám z této výhry velkou radost.

Napsat komentář