Vyhrajte žhavou novinku mezi dívčími romány

Nebe-je-vsude-perex
Dospívání je samo o sobě těžkým obdobím, a co teprve, když vaše sestra náhle zemře. A aby toho nebylo málo, sedmnáctiletá Lennie se zamiluje – rovnou do dvou kluků zároveň. Podaří se jí najít tu pravou cestu z bludiště smutku a nerozhodnosti?

Těžké dospívání sedmnáctileté knihomolky

Křehký a dojemný příběh o ztrátě a životě, palčivých pocitech bezmoci i lásce zároveň.

Sedmnáctiletá Lennie je knihomolka, má ráda muziku a svůj klarinet. Žije spokojeně ve stínu své báječné sestry a trochu jí hraje druhé housle. Sedmnáct let se dělily o šaty, myšlenky, radosti i strasti. Ale teď je Bailey mrtvá a Lennie najednou přespává v domě plném smutku pod zamračenou oblohou. Jako by někdo vypnul nebe. Lennie se navíc do toho všeho zamiluje – poprvé ve svém životě a hned do dvou kluků. Joeho tajemný úsměv trumfne snad už jen jeho hudební talent a Toby je tichý pohodář, skejťák a hlavně Baileyina velká láska.

Lennie z toho má pěkně zamotanou hlavu, jeden z kluků jí pomůže vymanit se ze smutku, druhý ji do něj naopak uvrhává. Lennie se pokouší vypsat si duši na každý kus papíru, který najde, ale pomůže jí to najít tu pravou cestu, svou vlastní melodii ve všem tom hluku na světě?

 

Nebe je všude

Autorka: Jandy Nelsonová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Překlad: Veronika Volhejnová
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-7447-773-7

Přečtěte si více o knize Nebe je všude, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout vzorovou kapitolu.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Otočím se, jestli nás někdo sleduje, a vidím, že Sarah právě vešla – nebo spíš vrazila – do hudebny. Od pohřbu jsem ji skoro neviděla. Mám výčitky svědomí.
„Lennieeeee!“ Žene se k nám ve svém obvyklém ohozu „gotické kovbojky“: Upnuté černé vintage šaty, pořádné kovbojské boty, světlé vlasy obarvené tak načerno, že jsou skoro modré, a to celé završeno obřím stetsonem. Všimnu si, jakým tempem se k nám řítí, chvilku uvažuju, jestli mi opravdu skočí do náruče, ale než se stačím vzpamatovat, už to udělá a obě se valíme na Joea. Ten naštěstí udrží rovnováhu a taky nás a jen díky tomu všichni nevyletíme z okna.
Tak tohle je Sarah, když se ovládá.
„Dobrý,“ zašeptám jí do ucha, když mě objímá jako medvěd, i když stavěná je spíš jako ptáček. „Šikovný útok na toho novýho krasavce.“ Rozchechtá se a je to úžasné a znepokojivé zároveň, objímat někoho, kdo se třese smíchy, ne zoufalstvím. (str. 13)

 

Vyhrajte román Nebe je všude

Sedmnáctiletá knihomolka Lennie je zoufalá a své starosti se snaží vypsat na každý volný papír, který najde. Její dosavadní rádce, sestra Bailey, se kterou sdílela celých sedmnáct let všechny své radosti i strasti, totiž zemřela. Jak překonat hluboký zármutek, a přitom si ještě vybrat mezi dvěma kluky, do kterých se zamilovala? Na to musí Lennie přijít sama. A vy si můžete přečíst, zda se jí podaří najít nebe.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nebe je všude vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nebe je všude
probíhá od 12. do 25. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 dívčí romány Nebe je všude

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebe je všude

Nelsonová, Jandy

CooBoo, 2015

Napsat komentář