Tipy pro fanoušky sci-fi a fantasy

fantasy
V dnešních tipech si na své přijdou milovníci sci-fi a fantasy literatury! V článku najdete průvodce mezigalaktickou sérií Star Wars, vzpouru jedné dívky proti krutému režimu a pokračovaní dvou příběhů, které si získaly čtenáře po celém světě!

Svět, který dělí krev, přísná krutovláda a jedna mladá dívka, která, jak to už v podobných knihách bývá, nezapadá do ustálených pravidel a může změnit nastolený řád – to všechno a ještě něco navíc najdete v prvním díle Rudá královna.

Rudá královna

Autorka: Victoria Aveyardová
Přeložila: Alžběta Kalinová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7544-013-6
Doporučená cena: 329 Kč

Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?

Knihu Rudá královna vydalo nakladatelství CooBoo.

Ukázka z knihy Rudá královna:

Když jsem následujícího rána otevřela oči, spatřila jsem u své postele nějakou postavu. A je to tu. Odešla jsem, porušila pravidla a oni mě za to teď zabijí. Ale ne bez boje. Než neznámý stihl cokoliv udělat, vylétla jsem z postele, připravena se bránit. Svaly se mi napnuly a celé tělo se mi rozechvělo očekáváním. Jenže místo vraha jsem před sebou měla rudou uniformu. (str. 163)

Přečtěte si delší ukázku!

————————————————

Samantha Shannová se vrací s pokračování bestselleru Kostičas. Ani ve Vidořádu nechybí napětí, nezdolná vůle a milostná linie, která nemá obdoby.

Vidořád

Autorka: Samantha Shannonová
Přeložila: Lenka Kapsová

Počet stran: 519
Vazba: vázaná
Formát: 142 × 205 mm
ISBN: 978-80-7491-498-0
Doporučená cena: 349 Kč

Po románu Kostičas druhý díl série.
Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří.
Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím všechno teprve začíná: mnoho přeživších uprchlíků je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně.
Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko; vidopáni a vidopaní městských gangů dostanou pozvání na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství.
Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných camdenských katakomb, dřív než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.
Vidořád je druhou knihou z plánované sedmidílné série. První díl Kostičas hned po vydání obsadil přední příčky žebříčku bestsellerů The New York Times, byl přeložen do osmadvaceti jazyků a připravuje se jeho zfilmování.

Knihu Vidořád vydalo nakladatelství Host.

Pročtěte se také na článek o knize Vidořád na našem webu!

Podívejte se také na trailer ke knize:

Předchozí díl série:

kosticas

————————————————

Následující kniha by neměla chybět v knihovničce žádného milovníka nestárnoucí série Star Wars! Vše, co byste měli o světě rytířů Jedi vědět, najdete v jedinečné publikaci Star Wars: Absolutně všechno, co potřebujete vědět.

Star Wars: Absolutně všechno, co potřebujete vědět

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 229×276 mm
ISBN: 978-80-264-0943-4
Doporučená cena: 469 Kč

Kniha, která tě detailně provede světem Hvězdných válek. Představí ti jednotlivé postavy, planetární systémy, lodě i vesmírné stanice, příšery, droidy a spoustu dalšího.
Zodpoví ti i takové otázky jako například:kdo čistí podlahu na Hvězdě smrti,
kolik droidů nese jedna bitevní loď Obchodní federace, jakou přezdívku dostal mladý Luke Skywalker na Tatooinu, kde Jabba Hutt drží žáby, které tak rád jí a mnoho dalších!

Knihu Star Wars: Absolutně všechno, co potřebujete vědět vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy:

starwars   starwars1

Stáhněte si ukázkovou kapitolu ze stránek nakladatelství.

 

————————————————

Jako poslední vám přinášíme pokračování příběhu Vélina Al Sorny, odloženého dítěte a bojovníka Šestého řádu, jehož budoucnost je silně ovlivněna něčím, na co by on sám nejraději zapomněl…

Pán věže

Autor: Anthony Ryan
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 672
Vazba: vázaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-7491-509-3
Doporučená cena: 389 Kč

Druhý díl trilogie Stín krkavce.
Tváří v tvář hrozbě musí i ta nejzdráhavější ruka nakonec pozvednout meč.
Vélin Al Sorna je unavený z války. Ve službách Království a Víry bojoval v bezpočtu bitev. Odměnou mu byla ztráta lásky, smrt přátel a zrada krále. Po pěti letech v alpiranském žaláři touží jen po návratu domů, odhodlaný, že už nikdy nebude zabíjet.
Reva plánuje, že Vélinovi na uvítanou vrazí kudlu do zad. Zničil její rodinu i její život. Nic ji neodradí od krvavé pomsty – dokonce ani hrozba vpádu největšího nepřítele, jakému kdy Království čelilo. Ale jakmile vzplanou válečné ohně, z protivníků se stávají spojenci a pravda se mění v lež. Pokud chce Reva zachránit Království, musí přijmout budoucnost, jakou si nepředstavovala – a Vélin se musí ponořit zpět do minulosti, kterou by nejradši pohřbil.

Knihu Pán věže vydalo nakladatelství Host.

Na našem webu najdete další článek věnující se knize Pán věže!

Předchozí díl trilogie:

pisenkrve

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších. 

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRudá královna
Svět rozdělený krví

Aveyardová, Victoria

CooBoo, 2015

zobrazit info o knizeVidořád

Shannonová, Samantha

Host, 2015

zobrazit info o knize Star Wars: Absolutně všechno, co potřebujete vědět

CPress, 2015

zobrazit info o knizePán věže
Stín krkavce: Kniha druhá

Ryan, Anthony

Host, 2015

Napsat komentář