Po Kostičase Vidořád

vidorad
Po románu Kostičas přichází druhý díl této série s názvem Vidořád. Autorka Samantha Shannonová opět přichází s napínavým fantasy dobrodružstvím a nebude chybět ani hlavní hrdinka Paige Mahoneyová.

Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří.

Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím všechno teprve začíná: mnoho přeživších uprchlíků je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně.

Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko; vidopáni a vidopaní městských gangů dostanou pozvání na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství.

Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných camdenských katakomb, dřív než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.

Vidořád je druhou knihou z plánované sedmidílné série. První díl Kostičas hned po vydání obsadil přední příčky žebříčku bestsellerů The New York Times, byl přeložen do osmadvaceti jazyků a připravuje se jeho zfilmování.

 

Vidořád

Autorka: Samantha Shannonová
Přeložil: Lenka Kapsová

Počet stran: 519
Vazba: vázaná
Formát: 142 × 205 mm
ISBN: 978-80-7491-498-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Vidořád vydalo nakladatelství Host.

 

Řekli o knize

„Sto procent pro Vidořád. Fakt jsem na tom chtěla najít chybu a nevypadat jako roztleskávačka Kostičasu s modro-červenými pompomy. Ale nešlo to, vcuclo mě to a na konci vyplivlo tak rychle, že jsem ani nestačila třikrát odříkat Sedm pečetí.”

Olga Zbranek Biernátová, blog.nofreeusernames.cz

 

O autorce

Samantha-ShannonovaSamantha Shannonová se narodila v roce 1991 v západním Londýně. Psát začala v patnácti letech. V letech 2010 až 2013 studovala anglický jazyk a literaturu na Oxfordské univerzitě na St. Anne’s College. V roce 2013 vydala román Kostičas (The Bone Season), první díl z plánované sedmidílné série. Kniha figurovala na seznamu bestsellerů v žebříčcích novin The New York Times, The Sunday Times a The Asian Age;Daily Mail, Stylist a The Huffington Post ji zvolily Knihou roku a knihkupectví Amazon ji zařadilo mezi nejúspěšnější tituly roku. Kostičasbyl přeložen do osmadvaceti jazyků a společnosti The Imaginarium Studios a 20th Century Fox zakoupily práva na jeho zfilmování. Vidořád je druhým románem Samanthy Shannonové.
(Zdroj informací a fotka: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVidořád

Shannonová, Samantha

Host, 2015

Napsat komentář