Získejte napínavý thriller o dávných křivdách

Mo Hayder_Vlk
Před čtrnácti lety začalo krvavé drama, k jehož závěrečnému dějství se právě schyluje ve venkovském sídle Anchor-Ferrersových. Kdo se hodlá zámožným manželům pomstít a za co? A podaří se je inspektoru Jacku Cafferymu zachránit včas?

Osobní msta bohatým manželům

Staré křivdy nejsou nikdy úplně zapomenuty.

Zámožní manželé Anchor-Ferrersovi hodlali ve svém venkovském sídle strávit poklidný čas. Skutečnost se však od jejich představ děsivě liší: hned po příjezdu našli na zahradě rozvěšené zvířecí vnitřnosti a nyní je drží v zajetí dvojice únosců, jejichž požadavky jsou stále bizarnější a více ponižující. Když už začíná být zřejmé, že těm dvěma nejde o výkupné, ale o osobní mstu, podaří se paní Anchor-Ferrersové pustit na svobodu alespoň psa.

Ten pes má na obojku napsáno „Pomozte nám!“ a našel ho tulák přezdívaný Chodící muž, a protože v tom nápisu spatřuje jednoznačný vzkaz od lidí v nesnázích, řekne o něm inspektoru Jacku Cafferymu a požádá ho, aby těm lidem pomohl. Inspektor ale váhá: co když je to celé jen nějaký nemístný žert? Teprve příslib nových informací o dávno zmizelém bratru Ewanovi přiměje Cafferyho zahájit pátrání.

A bude si muset pospíšit, protože v domě Anchor-Ferrersových se schyluje k závěrečnému dějství krvavého dramatu, který započal před celými čtrnácti lety…

 

Vlk

Autorka: Mo Hayder

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jiří Kobělka
Počet stran: 480
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7498-106-7

Přečtěte si více o knize Vlk, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku, nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Pomoc?“
„Ano.“
„A když se k němu přidá obrácené malé ‚i‘? S puntíkem dole?“
„Myslíš vykřičník? Ten se používá tehdy, když chceš něco říct hodně nahlas.“ Máma se dívá na Amy a nechápavě se usmívá. „,Pomoc!‘ Proč? Proč se na to ptáš?“
Amy se kouše do rtu. To štěňátko mělo něco připevněného na obojku. Malilinký papírek, na kterém bylo něco napsáno modrým perem. Ten papírek byl celý potrhaný a písmenka rozpitá do velkých modrých loužiček, takže se nedala dobře přečíst. Kromě toho slova.
Pomoc!
„Amy? Proč se na to ptáš?“
Amy zezadu pokukuje po tátovi. Jestli se ještě jednou zmíní o tom štěňátku, začne táta zase křičet. A tak Amy raději zavrtí hlavou.
„Jen tak,“ odpovídá, když přijíždějí před dům. Přeje si, aby taky měla malinké štěňátko. A jiné rodiče. Rodiče, kteří na ni nebudou naštvaní, když jim říká věci, které jsou pravda. „Jenom tak.“ (str. 14)

 

O autorce

Mo-HayderMo Hayder (*1962) o sobě říká, že je normální holka z Essexu, která miluje nakupování a má prořízlou pusu. V patnácti odešla ze školy a dělala postupně barmanku, securiťačku, hostesku v tokijském klubu, točila film, učila cizince anglicky. Tohle všechno si musela projít, aby se pak vrátila do školy, odkud má hned dva diplomy, jeden z Washingtonu, jeden z domácího Bathu. O dost později, už jí táhlo na čtyřicet, napsala první drsný thriller Ptáčník. Ve své prvotině i dalších sedmi románech využila podvědomý zájem čtenářů o morbiditu. A v roce 2011 dokonce asociace Amerických spisovatelů detektivek ocenila román Unesená prestižním Edgarem.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Vlk

Manželé Anchor-Ferrersovi se vydali do svého venkovského sídla za odpočinkem. V této oáze klidu mezi kopci by se jej za normálních okolností bez problémů dočkali, ale to by se nesměla objevit dvojice únosců. Jak se brzy ukazuje, nejde o výkupné, ale o osobní pomstu za něco, co se stalo už před čtrnácti lety. Kvůli absenci jakýchkoli moderních technologií je jedinou nadějí Anchor-Ferrersových jejich pes, který nepozorovaně dostane na obojek vzkaz s prosbou o pomoc. Podaří se však inspektora Jacka Cafferyho včas přesvědčit, že se nejedná o vtip, ale skutečně by mohlo jít o život? To už si pojďte přečíst v nervy drásajícím thrilleru nositelky prestižní Edgarovy ceny Mo Hayderové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vlk vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vlk
probíhá od 25. prosince 2015 do 7. ledna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Vlk

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVlk

Hayder, Mo

Domino, 2015

Napsat komentář