Silné životní osudy, které s vámi pohnou

kytka
V dnešních tipech najdete příběhy hrdinů, kteří nemají zrovna na růžích ustláno. Přinášíme vám ne zrovna lehké, zato poutavé čtení!

Lena Klassenová ve své knize Touha tulipánů vykresluje příběh zdrcené ženy, která po smrti svého dítěte ztratila touhu žít, aspoň do doby, než jí do života vkročil někdo výjimečný.

Touha tulipánů

Autorka: Lena Klassenová
Přeložila: Petra Švecová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7450-186-9
Doporučená cena: 189 Kč

Jana prodává květiny, ale už několik let vůbec nevnímá krásu kolem sebe. Po tragické smrti svého dítěte se uzavřela do svého světa, kam nikoho nepouští. Jednoho dne však potkává někoho, kdo o sobe tvrdí, že je anděl, má rád italskou kuchyni a s nebeskou trpělivostí vede Janu zpátky do života…

Knihu Touha tulipánů vydalo nakladatelství Paulínky.

Zaujala vás kniha? Pročtěte si delší ukázku!

 

————————————————

Kniha Dcery od Kateřiny Dubské je důkazem toho, jak těžké může být, když člověk čelí temné rodinné tragédii.

Dcery

Autorka: Kateřina Dubská

Počet stran: 600
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-801-6
Doporučená cena: 358 Kč

Každá rodina má ve skříni své kostlivce, a čím méně se o nich mluví, tím více chrastí kostmi, aby na sebe upozornili. Ve svém druhém románu autorka vypráví příběh čtyř generací své vlastní rodiny a jeho děj se ze Slovácka přesouvá do Prahy a do severních Čech. Zpočátku je velká stmelená rodina schopná společně čelit dopadům dějinných zvratů české historie, která až tragicky poznamenává osudy některých jejích členů.

Knihu Dcery vydalo nakladatelství Jota.

Ukázku z knihy najdete na webu nakladatelství!

————————————————

Příběh o tom, jak si zralý muž začne s nedospělou dívkou, zná asi každý, ale jaké to je, když si třicetiletá žena začne s patnáctiletým chlapcem? Právě o tom je Lolito!

Lolito

Autor: Ben Brooks
Přeložila: Lucie Melicharová

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-87973-13-4
Doporučená cena: 249 Kč

Když si patnáctiletej kluk nabrnkne čtyřicetiletou ženskou a jejich vztah přeroste z chatu do postele, začnou se dít věci. Pletou se do toho jeho rodiče, její manžel, a pak to začne zajímat dokonce i policii. Proboha proč? To už si dneska nemůžou dva lidi úplně v klidu užít trochu toho sexuálního potěšení? Nešlo jim o nic jiného, než že on zapomene na rozchod se spolužačkou a ona na nespokojený život v manželství. A teď je z toho skandál v celé Anglii jenom proto, že ona jeučitelka. Ale vždyť to je přece v pořádku, ne?

Knihu Lolito vydalo nakladatelství No Limits.

 

————————————————

Vztahy uvnitř rodiny bývají komplikované. Své o tom ví i Jana, která do svého bezvadného vztahu s dcerou zatáhla ovdovělého švagra a malou neteř – a všechno se změnilo.

Co to bude?

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková
Přeložila: Draha Smutná

Počet stran: 248
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-301-7
Doporučená cena: 269 Kč

Tuto otázku Jana pokládá zákaznicím den co den. Pracuje v kadeřnictví, její dcera Zorka ve vedlejším kosmetickém salonu. Žijí ve světě bez mužů, jejich dny jsou naplněné hřejivostí, vzájemnou láskou a přátelstvím, a také sny, které ne vždy vyslovují nahlas.
Po náhlém úmrtí mladší sestry Marie si Jana k sobě nastěhuje švagra a malou Sáru, svoji milovanou neteř. Život mámy a dcery se tím od základu mění… a ani jedna netuší, že tohle je jen začátek.

Knihu Co to bude? vydalo nakladatelství Noxi.

 

————————————————

Když muž s pohnutým osudem potká ženu s osudem ještě pohnutějším, může díky ní odkrýt nejasné kapitoly svého vlastního života.

Happy end

Autorka: Daniela Fischerová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-617-8
Doporučená cena: 298 Kč

Doktor Mondspiegel pracuje jako dramaturg reality show v jedné komerční televizi, stále více je však pronásledován nejen pochybnostmi o smyslu své práce, ale vůbec otázkou, kým vlastně je. Otec tragicky zahynul ještě před jeho narozením a matka se po manželově smrti zbláznila. Prostřednictvím záhadného muže, jenž jako „našeptávač“ sleduje osudy hrdinů románu, se doktor Mondspiegel setkává s Lilian, ekvádorskou ženou, která žije v táboře pro uprchlíky, a dostane se mu do rukou deník její matky. Lilianina matka, Češka, která odešla s manželem do jižní Ameriky, řeší osudové drama, kdy je na způsob „Sophiiny volby“ nucena se rozhodnout mezi dvěma holčičkami, které se narodily téže noci a z nichž jedna je fyzicky postižená. Prostřednictvím tohoto příběhu začíná Mondspiegel objevovat i skrytá znamení ve svém životě a nakonec i přímou souvislost s Lilianiným příběhem. Otázka, kým vlastně je, tak získává novou naléhavost a vyúsťuje v dramatické rozuzlení.

Knihu Happy end vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Podívejte se také na ukázku z knihy Happy end!

————————————————

Laline Paullová si netradičním způsobem hraje s rozčleněním lidí do společenských vrstev – jak by to asi vypadalo, kdyby lidé byli včely?!

Včely

Autorka: Laline Paullová
Přeložila: Háta Kreisinger Komňacká

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7252-598-0
Doporučená cena: 349 Kč

Včely jsou výjimečný výtvor představivosti a život včelího úlu zachycují do úchvatných, vzrušujících a brilantních podrobností.
Smyslný, niterný miniepos o věčných rituálech a novodobé ekologické katastrofě. Drásavý román Laline Paullové čtenáře uvrhá do zcela nového světa. Flora 717 patří od narození k nejnižší třídě svého společenství a nečeká se od ní nic víc, než že bude uklízet v úle. Přestože má vlohy, které pro její rod nejsou zrovna typické, nepotká ji obvyklý osud všech, co se odlišují – okamžitá likvidace. Nejdřív krmí čerstvě vylíhnuté larvičky, a později má dokonce dovoleno sbírat nektar a pyl a stane se létavkou. Netrvá dlouho a najde si cestu do Královniných střežených komnat, kde objeví vznešená a současně zlověstná tajemství.

Knihu Včely vydalo nakladatelství Práh.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTouha tulipánů

Klassenová, Lena

Paulínky, 2015

zobrazit info o knizeDcery

Dubská, Kateřina

Jota, 2015

zobrazit info o knizeLolito

Brooks, Ben

No Limits, 2015

zobrazit info o knizeCo to bude?

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2015

zobrazit info o knizeHappy end

Fischerová, Daniela

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeVčely

Paullová, Laline

Práh, 2015

Napsat komentář