Tipy pro rodinnou pohodu

rodinna-pohoda
Udržet rodinnou pohodu je mnohdy nelehký úkol, a  to nejen před Vánocemi. Inspirujte se dnešními knihami a překonejte složité i méně složité situace, které vám nastraží do cesty sám život!

Jak bojovat s nevěrou a nazbláznit se z toho? Dá se důvěřovat člověku, který vás podvedl? Má smysl váš vztah ještě zachraňovat? Kniha Jak přežít nevěru vám sice nevěru ze života nevymaže, ale může vás nasměrovat a pomoci se postavit této situaci čelem…

Stačí jedna SMS, a nevěra vyjde najevo. Po jejím odhalení dochází v manželském nebo partnerském vztahu ke zraněním a nastává „emocionální tsunami“. Otřes prožívá zrazený partner i ten, kdo se nevěry dopustil. V okamžiku se partnerský pár ocitne na rozcestí a je postaven před množství otázek: Co se v našem vztahu stalo, že jsme dospěli až sem? Co uděláme? Zůstaneme spolu? Rozejdeme se? Jak se pochopit? Jak se zachová jeden a jak druhý? Najde ten oklamaný znovu důvěru? Bude ji chtít a umět získat? Je možné odpustit? Je možné zůstat spolu? Za předpokladu, že to tak oba partneři chtějí, je možné ztracenou důvěru opět získat a nerozejít se. Obnovení vztahu však vyžaduje oboustranné velké úsilí a hlavně čas.
Autor neobviňuje, nemoralizuje, ale pomáhá pochopit a analyzovat situaci jednoho i druhého i to, proč pár dospěl až do této situace. Dává podněty k přemýšlení a k posouzení, za jakých podmínek by bylo možné, nebo kdy naopak není možné, aby každý „rekonstruoval“ sám sebe a došlo k obnovení vztahu.

Jak přežít nevěru

Autor: Christophe Fauré
Přeložila: Kateřina Bodnárová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-0930-0
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Jak přežít nevěru vydalo nakladatelství Portál.

Podívejte se na ukázku z knihy.

————————————————

Lásku a úctu potřebujeme dostávat, ale i dávat. Možná máte pocit, že už to nezvládáte a chcete to zabalit, ale to nedělejte! Láska a úcta v rodině vám ukáže, jak objevit a možná oživit lásku a úctu ve svém rodinném kruhu.

Možná jste jako spousta rodičů, s nimiž jsem mluvil. Připadáte si poražení a občas byste to nejraději vzdali. Tuto knihu jsem napsal proto, abych vám pomohl vytrvat. Pokud jsou vaše děti malé, máte před sebou ještě dlouhou cestu; pokud již dospívají, máte ještě spoustu času, abyste váš vztah vylepšili. A jestliže už máte děti dospělé, tyto pravdy jsou nadčasové, protože rodiče jsou vždycky rodiči.
Principy lásky a úcty mohou v rodině fungovat a opravdu také fungují. Dovolte mi ukázat proč… a jak.

Láska a úcta v rodině

Autor: Emerson Eggerichs
Přeložila: Alena Švecová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-341-9
Doporučená cena: 230 Kč

Knihu Láska a úcta v rodině vydalo nakladatelství Návrat domů.

————————————————

Výchova dětí v dnešní uspěchané době není jednoduchá. Co vše má rodič dětem dát? Jak s nimi jednat, aby z nich byli dobří lidé? Kniha Jednoduché rodičovství vám poradí, jak na ně…

„Dnešní zrychlená doba a přehlcená společnost vedou tichou válku proti dětství. Děti jsou obklopeny nadbytkem věcí, mají příliš velké možnosti výběru a velmi málo volného času. V důsledku toho jsou často úzkostlivé, mají problémy s kamarády a se školou, u některých jsou dokonce diagnostikovány poruchy chování.
Kim John Payne, mezinárodně uznávaný rodinný konzultant, pomáhá rodičům a hlavně jejich dětem znovu nalézt prostor a svobodu, které jsou klíčové pro rozvoj dětské osobnosti. Tato kniha přináší nejen inspiraci, ale i praktické nápady a konkrétní kroky k pozitivní změně.“

Jednoduché rodičovství

Autor: Kim Payne
Přeložila: Sabina Čechová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7462-862-7
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Jednoduché rodičovství vydalo nakladatelství Jota.

Zaujala vás tato kniha? Nezapomeňte si prohlédnout ukázku.

————————————————

Všichni se během života dostaneme do konfliktů. Na některé zapomenete hned, některé vás mohou ovlivnit ať už pozitivně nebo negativně. Kniha Jak překonávat konflikty  představuje určité situace a jejich řešení. Nepoddávejte se konfliktům, ale řešte je v klidu!

Náš život není bez konfliktů. Zažíváme je v běžném styku s ostatními, v rodině, v zaměstnání, i ve svém osobním vývoji. Konflikty mohou člověka posunout kupředu, podněcovat jeho rozvoj a vyjasnit mezilidské vztahy. Mohou nás ale také ochromovat a zraňovat, když k nim nepřistoupíme správně a neřešíme je včas.
Autor, doktor teologie, na biblických příbězích a příkladech z každodenního života i své praxe nabízí strategie a řešení, jež se opírají o poznatky psychologie a vlastního výzkumu.

Jak překonávat konflikty

Autor: Anselm Grün
Přeložila: Dagmar Hoangová

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-302-4
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Jak překonávat konflikty vydalo nakladatelství Noxi.

————————————————

Před Vánocemi se lidé rozdělují na dva tábory. Jeden tábor je miluje, druhý nenávidí. Pokud si chcete navodit sváteční pocity, a to nejen o Vánocích, sáhněte po knize Přeji ti krásné Vánoce.

Publikace však není jen o Vánocích. Je také o svátečních pocitech, jež můžeme cítit kdykoli během celého roku, pokud budeme chtít a budeme vědět, jak na to. Je to knížka o klidu, smyslu, rituálech, rodinném a partnerském souznění. Jak to vše posílit zejména v období, které všichni milujeme, ale během něhož často podléháme velkému stresu a tlaku? Na to vše vám odpoví a jak na to poradí tato kniha, jež je především malým „tahákem“ na pohodu, smysl a rovnováhu ve vašem životě.

Přeji Ti krásné Vánoce

Autorka: Monika Nevolová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 170×160 mm
ISBN: 978-80-247-5623-3
Doporučená cena: 159 Kč

Knihu Přeji Ti krásné Vánoce vydalo nakladatelství Grada.

Inspirujte se a přečtěte si ukázku z knihy.


Co vy a vaše rodinná pohoda? Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a spoustu dalších knih.

Která kniha vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak přežít nevěru
a zůstat spolu

Fauré, Christophe

Portál, 2015

zobrazit info o knizeLáska a úcta v rodině
Láska, kterou dítě potřebuje. Úcta, po níž rodiče touží.

Eggerichs, Emerson

Návrat domů, 2015

zobrazit info o knizeJednoduché rodičovství

Payne, Kim John – Ross, Lisa M.

Jota, 2015

zobrazit info o knizeJak překonávat konflikty
Zvládnout a vyřešit složité situace

Grün, Anselm

Noxi, 2015

zobrazit info o knizePřeji Ti krásné Vánoce

Nevolová, Monika

Grada, 2015

Napsat komentář