Mikulášská nadílka pro děti

andel
Nechte se inspirovat dnešními tipy a nadělte dětem k Mikuláši i nějaký ten dobrodružný, pohádkový nebo kouzelný příběh!

Jako první vám představíme knihu o hraboši Prckovi, který se vydává do neznáma, aby si splnil svůj sen. Knihu Zlaté dno doprovází nádherné ilustrace, které dokreslují tu pravou pohádkovou atmosféru.

Zlaté dno

Autor: Jindřich Bobák
Ilustrace: Miroslav Růžek

Počet stran: 84
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-904736-0-7
Doporučená cena: 249 Kč

Co všechno nás může potkat na cestě za svým snem? Někdy velké přátelství, jindy dobrodružství a vždycky se vyplatí poctivá práce. Odměnou nade vše nám může být vždy láska a zjištění, že jsme-li dobří a poctiví, naše sny si nás najdou i samy. Takový je i pohádkový příběh o malém hraboši Prckovi, který se vydal do světa hledat řemeslu zlaté dno. Moudrá a laskavá knížka plná krásných ilustrací si získá vaše srdce a místo na nočním stolku.

Knihu Zlaté dno vydalo nakladatelství Amenius.

Podívejte se také na článek věnovaný knize Zlaté dno.

————————————————

Pokud máte doma prvňáčka, dobře víte, že jak má chvilku volna, vymýšlí nová a nová dobrodružství. A úplně stejně to mají hrdinové další knihy – Alenka, Jana, Adam a Lukáš jsou rozhodnuti přijít na kloub záhadě půdy školy, kterou prvním rokem navštěvují a vypadá to, že je od jejich dobrodružství nic neodradí!

Záhada školní půdy

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace:  Magda Hrnčířová-Veverková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-0934-8
Doporučená cena: 199 Kč

Alenka chodí do první třídy a moc touží zažít nějaké dobrodružství. Svěří se kamarádům ze třídy a nakonec vznikne pátrací parta. Ale kde vzít dobrodružství? Ve dne na nic nenarazili, a tak se rozhodli pro noční pozorování. Při něm Alenka, která bydlí naproti škole, uvidí ve školní budově rozsvícené okno. Není to okno v žádné třídě, ale na půdě. Děti se rozhodnou ho prozkoumat a po vyučování se tajně vypraví do půdních prostor. V zaprášené místnosti, ve které se v noci svítilo, neobjeví na první pohled nic neobvyklého. Jsou tam jen vycpaná zvířata. Ale jak to, že na stole není žádný prach? To je rozhodně potřeba důkladně prozkoumat. Alenka, Jana, Adam a Lukáš přemýšlejí, jak to udělat, aby se do školy mohli dostat v noci. Pomůže jim náhoda. Paní učitelka pro děti místo zrušeného školního výletu připraví spaní ve škole se spoustou her a zajímavých soutěží. Při té příležitosti se dětem podaří podívat se na půdu i v noci. To, co uvidí, je rozhodně překvapí.

Knihu Záhada školní půdy vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy Záhada školní půdy

zahadaskolnipudy

 Dětem se zdálo, že se čas úplně zastavil. Opravdu se moc těšily, až budou spát ve škole. Nemohly se dočkat. (str. 53)

Projděte si delší ukázku.

————————————————

Další knihu jistě ocení ti z vás, kteří hledají něco pro začínajícího malého čtenáře. Kniha Zuza v zahradách, ač není textově rozsáhlá, vypráví o překonávání strachu nebo o tom jak se vyrovnat s předsudky.

Zuza v zahradách

Autorka: Jana Šrámková
Ilustrace: Andrea Tachezy

Počet stran: 60
Vazba: vázaná
Formát: 223×206 mm
ISBN: 978-80-86803-33-3
Doporučená cena: 295 Kč

Zuza má zahradu. Ale ne u domu, ta zahrada je v zahradní kolonii. Kolonie znamená spoustu malých zahrad vpravo, vlevo a mezi nimi uličky. Kolonie jsou zahradní piškvorky. Za kolonií je divoká temná zahrada. Bydlí tam černý pes a možná taky strašná Stará Bela. Kdoví. Zuza se jí pro jistotu bojí. Jenže co si počít, když máte z někoho strach, ale najdete na cestě jeho klíč?
Poetické vyprávění o překonávání strachu i předsudků a o půvabu odlišností. Úsporný text do barevné šíře rozehrávají fantastické ilustrace.

Knihu Zuza v zahradách vydalo nakladatelství Labyrint.

Ukázka z knihy Zuza v zahradách

zuzavzahradach

Podívejte se také na ukázku z knihy na našich stránkách!

 

————————————————

Hledáte dobrodružnější příběh? Pak by vám neměl uniknout příběh o Tappim, vikingovi, který se s přáteli vydává na daleké cesty, kde mu cesty zkříží zlý čaroděj a hrozný drak. Úžasná Tappiho dobrodružství   jistě zaujmou každého čtenáře, který má srdce dobrodruha.

Tappiho putování po Šumících mořích

Autor: Marcin Mortka
Přeložila: Barbora Gregorová
Ilustrace: Marta Kurczewska

Počet stran: 180
Vazba: vázaná
Formát: 175×223 mm
ISBN: 978-80-7491-419-5
Doporučená cena: 249 Kč

Druhý díl série o usměvavém vikingovi a jeho kamarádech.

Jestlipak už znáš Tappiho, Chichotka a další obyvatele Šeptajícího lesa? Viking Tappi má tenhle les moc rád, ale od posledního dobrodružství v Ledovém zálivu pořád sní o dalekých cestách. S kamarády si proto vyrobí loď a společně se vydají na plavbu po Šumících mořích. Na moři se jim přihodí spousta neuvěřitelných příhod a také poznají nové přátele – například velrybu Dumalku, obra Balvánka anebo elfku Světlunku.
Ale když se jim do cesty připlete zlý čaroděj Bachorák s obrovitým drakem Kaboňákem, začne to být strašidelné a nebezpečné. Naštěstí má Tappi nejenom velké srdce, ale také hodně kamarádů, díky kterým z každé šlamastyky vyvázne celý. Pro čtenáře od šesti let.

Knihu Tappiho putování po Šumících mořích vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy Tappiho putování po Šumících mořích

typpihoputování

Daleko, daleko odsud, v útulné chalupě kdesi v šeptajícím lese, bydlel viking jménem Tappi. Možná už ho znáš z předchozích příběhů a víš, že je to obr nad obry, který je snad dokonce větší, než tvůj tatínek. (str. 11)

Zaujala vás kniha a chcete si o ní přečíst více? Podívejte se na související článek na našem webu.

Delší ukázka je k dispozici na webu  nakladatele.

————————————————

Jako poslední vám představíme knihu Strašidýlka od starého dubu, která je tím pravým pohádkovým vyprávěním. Najdete v ní všechno – víly, čertíky nebo třeba trpaslíky. Navíc je vyprávění zasazeno do středočeského kraje, do jeho lesů a rybníků, kde o pohádková dobrodružství zkrátka není nouze!

Strašidýlka od starého dubu

Autorka: Kristýna Cibulková
Ilustrace: Petra Šolcová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-88104-01-8
Doporučená cena: 199 Kč

Marta Pihlerová (1944–2009) se narodila v Jičíně. Tam také později vystudovala gymnázium. Po maturitě absolvovala další dvouleté studium v Opavě, aby mohla pracovat jako telefonní spojovatelka u České pošty.
Milovala zvířata a měla plno přátel. Vnoučatům vyprávěla překrásné pohádky o vílách, trpaslících, kouzelných skřítcích a jiných strašidýlkách. Pohádky se odehrávají v Ledeckém lese u Dobrovic. V překrásné přírodě středočeského kraje. Kolem dokola kouzelný les obklopený dalšími rybníky. V tomto lese se odehrává 24 krásných pohádkových příběhů. Doplněné o nějaké to ponaučení. V knížce se můžete setkat s vílou Cecilkou, vodníkem Hadravou, pavoukem Masožravkou, srnečkem Nebojsou, trpaslíkem Bumbrlíčkem, čertíkem Čumrajdou, pejskem Kazánkem a s plno dalšími strašidýlky. Kristýna Cibulková je nejstarší vnučkou autorky, rukopis své babičky upravila a splnila tak její velký sen. Příběhy krásnými ilustracemi obohatila Petra Šolcová.

Knihu Strašidýlka od starého dubu vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlaté dno

Bobák, Jindřich František – Růžek, Miroslav

Amenius, 2015

zobrazit info o knizeZáhada školní půdy
První čtení, to nic není

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2015

zobrazit info o knizeZuza v zahradách

Šrámková, Jana

Labyrint, 2015

zobrazit info o knizeTappiho putování po Šumících mořích

Mortka, Marcin

Host, 2015

zobrazit info o knizeStrašidýlka od starého dubu

Cibulková, Kristýna - Pihlerová, Marta

Agentura KRIGL, 2015

Napsat komentář