Úžasná pohádková cesta za splněním svých snů

zlate_dno_nahledovy
Chtěli byste svým dětem udělat radost nějakou hezkou knížkou? Nic nezkazíte, když sáhnete po pohádce Zlaté dno, knize, která nabízí nejen nádherné ilustrace, ale i mnoho hlubokých poselství. Příběh o přátelství, dobrodružství a snech potěší každou dětskou duši…

Co všechno nás může potkat na cestě za svým snem? Někdy velké přátelství, jindy dobrodružství, ale vždycky se vyplatí poctivá práce. Odměnou nade vše nám může být láska a zjištění, že jsme-li dobří a poctiví, naše sny si nás najdou samy. Takový je i pohádkový příběh o malém hraboši Prckovi, který se vydal do světa hledat řemeslo zlaté dno. Moudrá a laskavá knížka plná krásných ilustrací si získá vaše srdce a místo na nočním stolku.

 

Zlaté dno

Autor: Jindřich František Bobák
Ilustroval: Miroslav Růžek

Počet stran: 84
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-904736-0-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Zlaté dno vydalo nakladatelství Amenius.

 

Ukázka z knihy

Bára

Prcek se ani nenadál a stál na okraji vzrostlého lesa. Les byl samý list a samý kmen, šklebil se na něj houštím a plnou náručí tmy. Tam se potkal s vyhladovělým polednem, a protože se mu už střeva v žaludku hladem plašila, posadil se na jeden z pařezů, vytáhl z batohu mámin vdolek a pustil se do jídla.

„Co to baštíš?“ ozvalo se mu za zády. Prcek sebou trhnul, až se rozkašlal a do očí mu vhrkly slzy.

„Obědvám, nevidíš? Jím vdolek od maminky,“ sáhl po sukovici a ohlédl se. Stála tam na zadních tlapkách taková umouněná malá hraboší holky v chudobných šatech a dívala se na Prcka žalostným pohledem.

„A nedal bys mi kousek?“

Prcek se dlouho nerozmýšlel. Vida, na co je mi dobrý tátův nůž, zaradoval se, rozřízl vdolek na dvě poloviny a jednu půlku, tu nenakousnutou, myšce podal. „Na, vezmi si, jistě máš hlad.“ usmál se na ni.

zlate_dno_ukazkovy_obrazek_1

 

O autorovi

PaeDr. Jindřich František Bobák je spisovatel a básník. Píše již od svých šestnácti let. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a stal se doktorem pedagogiky. Z posledních let je znám také jako autor četných úspěšných povídek.

Prohlédněte si i další autorova dětská díla!

 

Zdroj: nakladatelství Amenius


Knižní nakladatelství Amenius se věnuje podstatnou částí své činnosti vydávání knih pro děti, mládež a dospělé. Tato díla svojí uměleckou i lidskou hodnotou mají podněcovat svým obsahem zájem o rozvoj duševního života v dnešní uspěchané době. Snaha o zvýraznění a potřebu duchovních hodnot je prezentována hlubší, naučnou i zábavnou formou za účelem kultivace mezilidských vztahů a pochopení souvztažnosti s Universem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlaté dno

Bobák, Jindřich František – Růžek, Miroslav

Amenius, 2015

Napsat komentář