Na vlně moderní ezoteriky

Bod obratu_Zrcadla casu
V dnešních knižních tipech se budeme věnovat dvěma knihám z nakladatelství Metafora, které nám mohou pomoci obstát v současném světě a také udržet ve zdraví naše tělo i mysl.

Obě knížky z našich dnešních tipů vydalo nakladatelství Metafora, které bylo založeno v roce 2001. Od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, jejíž autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Prvním titulem, který jsme se vám rozhodli představit, je Bod obratu, podnětná kniha Gregga Bradena. Jejím cílem je připravit člověka na změny ve světě, které se zdají nevyhnutelné. Prostřednictvím tzv. bodu obratu autor radí, jak začít se změnami ve vlastním životě i ve svém okolí. Přitom razí heslo:

„Svět, který nás čeká, svět, k němuž nezadržitelně spějeme, je lepší než ten, který necháváme za sebou.“

 

Bod obratu

Autor: Gregg Braden
Přeložila: Irena Haasová

Počet stran: 272
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-409-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Bod obratu vydalo nakladatelství Metafora.

Nastává doba extrémů. Naučme se v ní žít – a přežít. Svět je jeden veliký chaos. Naučme se v něm obstát. Jde to.

Žijeme v době převratných změn. Nemá smysl toužit po návratu starých časů. Nikdy se nevrátí. Musíme se adaptovat na nový svět a naučit se v něm žít. Sama příroda, vesmír či jakkoliv to nazveme, nám k tomu nabízí účinný nástroj. Jmenuje se bod obratu.

To, co fungovalo ještě před pár desetiletími nebo lety, už nefunguje a neplatí. Hroutí se světové ekonomické systémy, je jasné, že zásoby ropy nevydrží věčně, přírodních katastrof přibývá…

Nejde však o žádnou nudnou utopickou teorii, a už vůbec ne o strašení katastrofickými scénáři. Naopak. Dozvíte se, jak s body obratu nakládat, pokud se před vámi objeví, ale také, jak je záměrně vytvořit, usoudíte-li, že je potřeba změnit směr. Pochopíte, že to není jen záležitostí vlád a úřadů, ale že se změnami musíme začít u sebe, ve své rodině, obci, čtvrti…

 

Gregg Braden

Již více než 22 let Gregg hledá v zapadlých vesnicích a odlehlých klášterech zapomenuté texty, aby odhalil jejich nadčasová tajemství. Kombinací svých objevů a nejmodernější vědy, odhaluje a překračuje hranice tradiční vědy, historie a náboženství a nabízí nový vhled do starověkých mystérií, umně spojuje vědu se spiritualitou.
Je autorem knih: MATRIX: Božský zdroj,
Hluboká pravda, Bod obratu,
Zapomenutá tajemství hovorů s Bohem.

„Nové objevy naznačují, že nás svět je zrcadlem naší víry. To, v co jsme kdysi věřili, se brzy změní!“

„Musíme myslet na nás a naše vztahy s ostatními jinak, než kdykoliv předtím.“

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.

————————————————

Aby byl člověk schopen čelit zásadním změnám ve světě, musí být v prvé řadě ve skvělé tělesné i duševní kondici. K tomu mu dopomohou Zrcadla času Briana Weisse, která jej provedou jeho minulými životy. Na základě toho odhalí případné potíže a neduhy a přispějí k jejich napravení.

 

Zrcadla času

Autor: Brian Weiss
Přeložila: Drahomíra Michnová

Počet stran: 87
Vazba: pevná
Formát: 148×170 mm
ISBN: 978-80-7359-437-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Zrcadla času vydalo nakladatelství Metafora.

Regrese – cesta k fyzickému, emočnímu a duchovního uzdravení, součástí knihy je CD s nahrávkou k návratu do minulých životů.

Brána do minulých životů je otevřená. Vede k uzdravení…

Regresní terapie – čili metoda návratu do minulých životů – funguje. A často na pohled až zázračně odstraňuje nejrůznější zdravotní i životní potíže. Terapeut při ní vede klienta do minulosti a provádí jej vzpomínkami na jeho předešlé životy. Zkušenostmi z opakovaných znovuzrození procházíme jako pomyslnými ročníky ve škole života – a některé nevyřešené problémy si stále neseme s sebou. Pokud se nám ale podaří se na ně rozpomenout, jejich neblahé účinky zeslábnou a vymizí úplně. Místo nich se dostaví pocit uvolnění a pohody.
Jednoduché meditační a vizualizační techniky, které si osvojíte – a posléze vyzkoušíte v praxi – jsou opravdu účinné.
Nemusíte kvůli tomu jezdit na drahé semináře ani se objednávat do ordinace. Stačí si pustit nahrávku, přiloženou k téhle knize. Právě takto, přesně tímto způsobem, vodí dr. Weiss do minulosti své klienty. A nyní se na tu objevnou cestu k uzdravení těla, ducha i mysli, můžete vydat i vy.

 

Brian Weiss

Brian Weiss je absolventem Kolumbijské univerzity a lékařské fakulty Yaleovy univerzity. V současné době je emeritním vedoucím katedry psychiatrie v lékařském středisku Mount Sinai v Miami.
Přestože svou kariéru zahájil jako značně skeptický a materialisticky smýšlející vědec, všechno nabralo doslova převratné obrátky ve chvíli, kdy jedna z jeho pacientek v hypnóze jakoby nastoupila do stroje času a začala líčit věci a události, o kterých normálně nemohla vůbec vědět. Dr. Weiss byl – dle vlastních slov – v šoku, ale jako pravý muž vědy se rozhodl tento prapodivný fenomén, čili možnost, že bychom mohli žít vícekrát prozkoumat.
Ke svému překvapení zjistil, že hypnotické rozpomenutí na minulé životy účinně pomáhá zbavit se tělesných i emocionálních obtíží. Tyto poznatky shrnul do knihy Mnoho životů, mnoho Mistrů, která se od svého vydání již stala bestsellerem a stálicí knižního světa.
Od té doby napsal však bestsellerů celou řadu a když právě nepíše, pořádá množství hojně navštěvovaných seminářů a kurzů, má svou soukromou praxi a nahrávkami i knihami pomáhá dalším lidem k sebezdokonalení, duševní rovnováze, uzdravení a štěstí. Je autorem knih: Poselství Mistrů, Mnoho životů, mnoho Mistrů, Jedna duše, mnoho tělZázraky se dějí, Jen láska je skutečná, Minulými životy k uzdraveníMeditace aj.
Více o knihách Minulými životy k uzdravení a Zázraky se dějí se můžete dočíst také v našem článku. Doporučujeme vám rovněž náš další článek, který rozšíří vaše obzory.
Dr. Weiss je živoucím důkazem toho, že klasická lékařská věda vůbec nemusí být v rozporu s takzvanými alternativními metodami, ale naopak se jimi může nechat inspirovat… Odborná kritika o něm prohlásila, že svou prací konečně umožnil „sňatek exaktní vědy s mystikou“, který byl až donedávna považován za nemožný. Brian Weiss je šťastně ženatý a žije v Miami na Floridě.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete mnoho úžasných knih.

Která z dnes představených knih vás zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBod obratu

Braden, Gregg

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeZrcadla času
Regrese – cesta k fyzickému, emočnímu a duchovnímu uzdravení

Weiss, Brian L.

Metafora, 2015

Napsat komentář