Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. září 2015

192_big
Nadchází již druhý zářijový týden, setkat se můžete s Ivo Šmoldasem, zúčastnit se křtu nové knihy Juraje Herze, Dity P. nebo Radima Pavelky a Jaroslava Sticha. 

V úterý 8. září se v Knihovně Václava Čtvrtka v Jičíně uskuteční beseda s Ivo Šmoldasem, jehož možná znáte z obrazovek televize či z poslechu rádia. Do povědomí se dostal i díky knihám Co Vy na to, pane Šmoldasi? a Co Vy na to, pane Šmoldasi? 2. S tímto překladatelem a filosofem si můžete přijít popovídat do sálu knihovny od 19:30.

I v tomto školním roce se v Liberci bude konat Literární klub. Jedná se o setkání začínajících tvůrců. Ať již píšete poesii nebo prózu, jste srdečně zváni. Kromě zkušeností a nových přátel získáte i to asi nejdůležitější – zpětnou vazbu od zkušených lektorů. Přijít můžete v úterý 8. září do Krajské vědecké knihovny Liberec. Žáci ZŠ a nižších ročníků gymnázia se scházejí v 16 hodin. Středoškoláci, vysokoškoláci a pracující pak až v 17 hodin.

Ve středu 9. září v Praze proběhne křest knihy Juraje Herze Autopsie (Pitva režiséra). Jedná se o jedinou autorizovanou biografii režiséra a zároveň otevřenou zpověď o posledních pěti desetiletích československé a následně české kinematografie. Juraj Herz podává svědectví nejen o vzniku svých filmů, ale i o podmínkách, ve kterých tvořili čeští i slovenští filmaři a divadelníci druhé poloviny minulého století. Křest začne v 17 hodin v Paláci knih Luxor a je spojen s autogramiádou.

Ve čtvrtek 10. září se v Praze uskuteční další křest knihy. Tentokrát se však bude jednat o publikaci Sebeobrana, jejímiž autory jsou Radim Pavelka a Jaroslav Stich. Kmotrem se stane režisér a kaskadér Petr Jákl ml. Kniha si klade za cíl naučit lidi se bránit, aby se nestávali oběťmi násilí. Autoři se věnují speciálně sebeobraně žen a dívek. Kromě rad v oblasti prevence střetu jsou v knize rozebrány i praktické rady pro případ, že k němu již došlo. Kniha je doplněna i názornými fotografiemi. Pokud vás zaujala, můžete se zúčastnit křtu, který započne v 16:30 v Paláci knih Luxor.

V sobotu 12. září se v Brně bude konat beseda a autogramiáda se známou kuchařkou Ditou Pecháčkovou. Její nová kniha Deník Dity P. Kuchařka 2 vyšla letos v červnu a stala se ještě větším hitem než díl první. Ať už se jedná o kapitoly Jsem těhotná, Pod stan, Hnízdění, Panelstory či Loď bláznů, čeká vás spousta nových receptů. Popovídat si o nich budete moci přímo s autorkou od 17 hodin v Knihcentru Brno. Recenzi prvního dílu si můžete přečíst zde.

Se začátkem školního roku potřebují děti mnoho nových pomůcek. Proč by si je ale nemohly vyrobit samy? Knihovna města Hradce Králové pořádá ve středu 9. září od 15 hodin výtvarnou dílnu, v níž si děti mohou vyrobit osobní zápisníček.
V Knihcentru v Ostravě se pak v sobotu 12. září uskuteční další z akcí Tvořivé odpoledne s TOPP. V 15 hodin si děti budou moci vyrobit originální záložky do knih, a to nejen z papíru.

Více pozvánek můžete nalézt v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář