Napětí ve světové krimi

target-with-bullet-holes-1100296-m
Jste milovníky napínavé kriminální literatury? Přeneste se s námi prostřednictvím dnešních knižních tipů do děsivého světa detektivek, ve kterém si jistě přijdete na své!

 

První knihou je Hrob v horách od švédského dua autorů Hans Rosenfeldt a Michael Hjorth. Na severu Švédska jsou při pěší túře v horách náhodou objeveny lidské kosti. Policie tam posléze objeví pozůstatky celkem šesti těl. Poradí si švédská kriminálka s tímto případem? O knize jsme vás již informovali dříve zde. Přečtěte si ukázku z knihy!

Hrob v horách

Autoři: Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth
Přeložila: Petra Hesová

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 135 × 205 mm
ISBN: 978-80-7491-151-4
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Hrob v horách vydalo nakladatelství Host.

Hrob v horách je po knihách Temná tajemství (česky 2013) a Učedník (česky 2014) třetím dílem série o policejním psychologovi a sebestředném sukničkáři Sebastianu Bergmanovi. Romány mají úspěch po celém světě, jen ve Švédsku přesáhly prodeje hranici šesti set tisíc výtisků, v Německu dokonce milionu. Všechny tři romány se navíc už bezmála tři roky drží v žebříčku německých bestsellerů. Práva na sérii byla prodána do třiceti zemí. Čtvrtý díl s názvem Němá dívka byl nominován na prestižní cenu Nejlepší švédská detektivka roku, vyhlašovanou Švédskou akademií autorů krimi románů.

———————————————-

Jak může dopadnout velký kolaudační večírek? Proč by chtěl někdo otrávit architekta? Tyto a mnohé další otázky se vynořují v díle Temný anděl. Kniha pochází z pera Mari Jungstedtové a rozplétá tajuplnou zápletku – přesvědčte se sami v ukázce!

Temný anděl

Autorka: Mari Jungstedtová
Přeložila: Karolína Kloučková

Počet stran: 245
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-228-7
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Temný anděl vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ve Visby se chystá velká kolaudační party nové kongresové haly. Pro organizátora úspěšné velkolepé akce architekta Viktora Algarda je to však party poslední. Druhý den je nalezen mrtvý uvnitř nové budovy a brzy se ukáže, že byl otrávený kyanidem. Byl ale jed opravdu připravený pro něj? Komisař Knutas se společně s vyšetřovacím týmem vydává po stopách děsivého rodinného tajemství a rozplétá jemné nitky vražedných motivů. Novinář Johann Berg a jeho láska Emma se ocitají v samém centru dění a riskují své životy.

———————————————–

Toužíte si přečíst příběh, kde v hlavních rolí vystupují rakve, mrtvá těla, pohřešované osoby, hororová atmosféra a milý detektiv? V takovém případě by vaší pozornosti neměla uniknout detektivka s prvky thrilleru i hororu Blízko smrti od autora Petera Jamese. Pojďte se trochu bát!

Blízko smrti

Autor: Peter James
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 137 × 206 mm
ISBN: 978-80-7243-620-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Blízko smrti vydalo nakladatelství Brána.

Detektiv-superintendent Roy Grace, sympatický hlavní hrdina všech Jamesových detektivních románů, řeší složitý případ, na jehož počátku jsou čtyři mrtví, odcizená rakev, jeden pohřešovaný, ale žádná stopa… Blízko smrti je výborná detektivka s prvky hororového thrilleru. Autor, který má na kontě více než desítku knih, je populární nejen v Anglii, kde se chystá filmové zpracování jeho příběhů, ale také ve světě, neboť jeho detektivky byly přeloženy do 26 jazyků a bylo jich prodáno po celém světě 40 milionů výtisků.

———————————————

Inspektorka Malin Forsová ví, že se nesmí vzdát. Je hvězdou policejního sboru. Jak si poradí s nejnovějším případem mrtvého páru? Jak při tom zvládne čelit sama sobě a svým vlastním strašidlům? To se dozvíte v knize Vodní andělé od Monse Kallentofta! O knize jsme vás již informovali zde a přinesli jsme vám i její recenzi! Prolistujte si ukázku.

Vodní andělé

Autor: Mons Kallentoft
Přeložila: Marie Voslářová

Počet stran: 423
Vazba: vázaná
Formát: 135 × 206 mm
ISBN: 978-80-7491-150-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Vodní andělé vydalo nakladatelství Host.

Jednoho zářijového dne ji povolají do bohaté linköpinské čtvrti. Ve vířivce tady byl nalezen zavražděný manželský pár. Jejich pětiletá dcera Ella zmizela. Nad městem visí těžká dešťová mračna a Malin Forsová se noří do případu, v němž se začínají stírat hranice mezi životem a smrtí, mezi dobrem a zlem. Vyšetřování nakonec Malin donutí čelit vlastním démonům – znovu zatouží uniknout skutečnosti u sklenky alkoholu. Dobře ale ví, že se nesmí vzdát. Nemůže Ellu zradit. Musí ji najít a dopadnout vraha jejích rodičů.

———————————————

Další přichází na řadu oblíbený detektiv Cormoran Strike, tentokrát i se svou asistentkou. Kam se ztratil autor rukopisu, který nikdo nesmí číst a každý se ho bojí? Dokáže ho Cormoran najít a zabránit katastrofě? To vše a ještě víc vám prozradí kniha Hedvábník od Roberta Galbraitha, který je spisovatelským pseudonymem známé J. K. Rowling. Klub knihomolů již dříve zveřejnil recenzi tohoto díla. Také můžete nahlédnout do ukázky!

Hedvábník

Autor: Robert Galbraith
Přeložil: Ladislav Šenkyřík

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-259-0365-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Hedvábník vydalo nakladatelství Plus.

Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal –, a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů. Jenže Strikovi během vyšetřování začíná být čím dál jasnější, že za Quineovým zmizením se skrývá větší tajemství, než si jeho žena myslí. Romanopisec právě dokončil rukopis, v němž s jízlivou zlomyslností vykreslil téměř všechny své známé. Kdyby se román zveřejnil, zničil by leckomu život. Existuje tudíž spousta lidí, kteří ho mohli chtít umlčet. A ve chvíli, kdy je Quine nalezen brutálně zavražděný za bizarních okolností, začíná souboj s časem, v němž je třeba porozumět motivaci krutého vraha; vraha, který se nepodobá žádnému z těch, s nimiž se doposud Strike setkal…

———————————————-

Jako poslední vám představujeme knihu Vražda v Greenwich Village. Jde již o třetí detektivku s neohroženou vyšetřovatelkou Jane Bauerovou, která se pouští do několik starého případu. Knihu napsala spisovatelka Lee Harrisová. Dříve jsme vám již přinesli recenzi. Nahlédněte do ukázky!

Vražda v Greenwich Village

Autorka: Lee Harrisová
Přeložil: Lubomír Veselý

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 125×205 mm
ISBN: 978-80-267-0299-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Vražda v Greenwich Village vydalo nakladatelství Motto.

Jane Bauerová a její kolegové znovu otevírají odložený případ staré vraždy. Před deseti lety bylo nalezeno tělo mladého tajného policisty, Afroameričana Micaha Anthonyho, zastřeleného na Waverly Place. Vrah nezanechal na místě činu žádné stopy a tento zločin celé roky zůstává neproniknutelnou záhadou… Jasné jsou jen dvě věci: Anthonymu se podařilo infiltrovat do lukrativního obchodu se zbraněmi, který ve městě vzkvétal, a vypadalo to, že svého vraha znal a důvěřoval mu. A tak se rozbíhá vyšetřování, které Jane zavede od činžáků z hnědého pískovce ve Village do čtvrtí pro střední vrstvu v Queensu, bohatého Sutton Place i do zlověstných tunelů metra, kde na každém kroku číhá smrtelné nebezpečí.


Zaujaly vás dnešní tipy? Podělte se s námi o váš názor v diskusi!

Některé z dnešních kmih a mnohé další můžete
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHrob v horách

Rosenfeldt, Hans - Hjorth, Michael

Host, 2015

zobrazit info o knizeTemný anděl

Jungstedtová, Mari

Kniha Zlín, 2014

zobrazit info o knizeBlízko smrti

James, Peter

Brána, 2015

zobrazit info o knizeVodní andělé

Kallentoft, Mons

Host, 2015

zobrazit info o knizeHedvábník

Galbraith, Robert

Plus, 2015

zobrazit info o knizeVražda v Greenwich Village

Harrisová, Lee

Motto, 2015

Napsat komentář