Do středu Země a ještě dál?

jules_verne
Pojďte si zabádat do nitra samotné Země společně s Axelem a jeho strýčkem, podivínským profesorem. Nakladatelství Omega pro vás přichystalo celou edici knih nesmrtelného Julese Verna. Nechybí vám doma některá?


Profesor Otto Lidenbrock objeví starou knihu, která skrývá zašifrovaný rukopis psaný runami . Jedná se o popis cesty vedoucí do středu Země. Profesor se na tuto cestu vydává se svým synovcem Axelem a průvodcem Hansem. Do hlubin Země sestupují po jícnu sopky, objevují podzemní moře, prochází geologickými obdobími a sledují vývoj života v oblastech, o jejichž existenci mnoho vědců pochybuje. Pozorují boj nebezpečných pravěkých oblud a jejich zkušenost se střetává s mnoha vědeckými teoriemi o nemožnosti života pod zemí. Nachází vzácné prehistorické pohřebiště, které skrývá mnoho přelomových objevů. Několikrát se ocitají v nebezpečí života, díky hrůzné bouři, nedostatku vody a nebezpečným živočichům. Zpět na zem se dostávají díky výbuchu sopky, která je dopravila zpátky s valící se lávou. Středu Země nedosáhli, ale jejich cesta přesvědčila skeptické vědce o možnosti života pod povrchem Země.

 

Cesta do středu Země

Autor: Jules Verne
Přeložil: J. Berger

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7390-251-3
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Cesta do středu Země vydalo nakladatelství Omega.

 

Ukázka z knihy

V neděli, dne 24. května roku 1863, se můj strýc, profesor Lidenbrock, vrátil nečekaně brzy do svého malého domku v Königstrasse č. 19, jedné z nejstarších ulic starobylé hamburské čtvrti.
Dobrosrdečná Marta se lekla, že se s obědem opozdila, protože se jídlo na plotně začalo vařit teprve před chvílí.
Pomyslel jsem si, že jestli má můj strýc, jeden nejnetrpělivějších lidí, hlad, udělá hned pořádný kravál.
„To už jde pan Lidenbrock!“ vykřikla Marta zděšeně a pootevřela dveře do jídelny.
„Ano, Marto! Ale nejste vinna tím, že oběd není dosud hotov, protože ještě nejsou dvě hodiny. Na věži sv. Michala odbilo teprve půl druhé.“
„Proč se tedy pan Lidenbrock vrátil tak brzy?“
„Patrně nám to řekne.“
„Tady je! Já raději uteču‘ Pane Axeli, vysvětlete mu to sám!“
A vyděšená Marta odběhla do své kuchyně.
Zůstal jsem sám. Ale v tom, abych něco vysvětloval prchlivému profesorovi, mi bránila má poněkud nerozhodná povaha. Proto jsem chtěl opatrně odejít na horu do svého pokojíku, když náhle zavrzaly domovní dveře.
Dřevěné schodiště zapraskalo pod tíhou velkých nohou a pán domu, který procházel jídelnou, zamířil rychle do své pracovny. Ve spěchu hodil do kouta svou hůl a rukojetí v podobě louskáčku a široký klobouk s odřenou plstí na stůl a hlasitě na svého synovce zavolal:
„Axeli, pojď se mnou!“
neměl jsem ještě čas se ani pohnout, když už profesor netrpělivě křičel:
„Axeli! ty tu ještě nejsi?“
Rozběhl jsem se do pracovny rozzlobeného strýce.

Pokračování ukázky naleznete na webu nakladatele.

 

Trailer ke knize

 

——————————

Jules Verne

Jules Verne se narodil v právnické rodině ve městě Nantes, i když dlouhou dobu kolovaly legendy, že ve skutečnosti pocházel z polského Plocka. Již od mládí toužil po dobrodružství, v jedenácti letech chtěl utéct z domova a dát se najmout jako plavčík na loď plující do Indie. Rodiče jeho plány překazili. Podle svých představ se snažili přesměrovat ho na právnickou dráhu. Jules se ale po studiích věnoval obchodům na burze a hlavně toužil uspět jako literát. Povedlo se mu to až po mnoha pokusech – to mu bylo už pětatřicet a úspěšná kniha se jmenovala Pět neděl v baloně. Rázem se z něj stal jeden z nejoblíbenějších francouzských autorů. Vydal více než padesát knih a do dnešních dnů je počítán mezi zakladatele vědeckofantastického žánru.

 (Zdroj informací a obrázku: nakladatelství Omega)

 


 

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury. Cílem je vyjít vstříc především těm čtenářům, kteří marně shání svého oblíbeného spisovatele. Knihy jsou určeny i studentům, kteří klasickou četbu potřebují ke svému studiu. Jejich finančním možnostem je přizpůsobena i cenová politika nakladatelství. Nakladatelství Omega spolupracuje s renomovanými autory, překladateli, výtvarníky a mnoha externisty různého zaměření.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesta do středu Země

Verne, Jules

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeTajemný hrad v Karpatech

Verne, Jules

Edice Knihy Omega, 2015

Napsat komentář