Nakladatelství Yoli má za sebou svůj první rok. A to si zasloužilo oslavu!

dárek
Každé narozeniny by se měli patřičně oslavit. Nakladatelství nevyjímaje. Pojďte se společně s námi podívat, jak taková oslava vypadá…

Za jeden rok svého fungování stihlo nakladatelství Yoli vydat rovných dvacet knížek, z nichž se nám mnohé nezapomenutelně zapsaly do našich věrných čtenářských srdcí. Namátkou můžeme uvést například první dva díly napínavé sci-fi trilogie The Maze Runner (a to romány Labyrint: Útěk a Spáleniště: Zkouška), netradiční romanci Eleanor a Park nebo nové vydání již téměř legendárního titulu Hvězdy nám nepřály.

Moderátorka návštěvníkům hned na začátku akce představila, co si pro ně nakladatelství Yoli připravilo.

Moderátorka návštěvníkům hned na začátku akce představila, co si pro ně nakladatelství Yoli připravilo.

Stejně jako se nakladatelství činilo ve vydávání čtenářsky úspěšných knih, tak i velkoryse pojalo svou narozeninovou oslavu. Celé veselí propuklo 19. února v útulném salónku kavárny Café Kampus o půl páté. Mezi hosty se objevili kromě lidí z nakladatelství mimo jiné také známí knižní blogeři, ale i fanoušci Yoli, na které se usmálo štěstí v soutěži.

Na oslavu dorazili hosté v hojném počtu.

Na oslavu dorazili hosté v hojném počtu.

Zúčastnit se této akce stálo opravdu za to. Organizátoři si totiž připravili velmi bohatý program. Hned na začátku jsme zhlédli několik videopřání nakladatelství k jeho prvním narozeninám od známých autorek, jejichž romány v uplynulém roce Yoli vydalo. Následně jsme si vyslechli ukázky z připravovaných románů Fangirl a Příliš mnoho Kateřin, po nichž následovalo několik zajímavých soutěží o (nejen) knižní ceny, a také nejvíce očekávané krájení dortu. Řada na kousek lahodného krémového zákusku s marcipánovou polevou byla tak dlouhá, že by mohla snadno konkurovat frontám na autogram velkých literárních hvězd. Celou dobu měli hosté k dispozici raut s drobným občerstvením a několika druhy nápojů.

Ukázka z knihy Příliš mnoho Kateřin sklidila velké ovace hlavně díky výbornému přednesu.

Ukázka z knihy Příliš mnoho Kateřin sklidila velké ovace hlavně díky výbornému přednesu herce Igora Orozoviče.

Součástí oslavy byla i knižní burza, kam kromě nakladatelství mohli i samotní hosté přidávat své vlastní knihy, jež by rádi poslali dál a udělali jimi radost někomu dalšímu. Poté nám překladatelky představili ukázky ze svých aktuálních prací.

Velmi očekávaným bodem programu bylo krájení dortu.

Velmi očekávaným bodem programu bylo krájení dortu.

Značná pozornost byla věnována také young adult novince Eden, kterou nakladatelství Yoli vydalo 10. února. Příběh vypráví o středoškolačce Eden Anfieldové, kterou uhrane nový, tak trochu zvláštní spolužák Ryan Westland. Kromě toho, že je neobyčejně pohledný, je obestřen určitým nádechem tajemna a Eden udělá vše pro to, aby zjistila, co před ní skrývá. Jak je možné, že se Ryan skvěle orientuje ve fyzice, ale neví, co je to pizza nebo kdo byl Hitler? Tajemství se prolomí v okamžiku, kdy Eden v Ryanově pokoji najde na první pohled obyčejnou knížku, která však skrývá šokující odhalení. Jejím autorem je její nejlepší kamarád Connor, avšak podle data, které je v ní uvedeno, ji napsal až o padesát let později…

Jednou z cen, kterou hosté mohli vyhrát, byla novinka Eden.

Jednou z cen, kterou hosté mohli vyhrát, byla novinka Eden.

Eden zaujme nejen svým tématem cestování v čase, ale potěší také všechny fanynky teenagerských romancí. Pokud máte rádi knihy z prostředí střední školy, určitě se vám tato prvotina britské spisovatelky Helen Douglasové bude líbit. Autorka vloni vydala pokračování tohoto románu pod názvem Chasing Stars.

Výzdoba byla jak jinak než knižní.

Výzdoba byla jak jinak než knižní.

Závěrem bych ráda organizátorům akce poděkovala za zábavný program, který si pro nás připravili, a za celý Klub knihomolů bych nakladatelství Yoli popřála do druhého roku fungování štěstí na zajímavé knihy a věrné čtenáře.

Jedna z cen, kterou si mohli hosté odnést.

Jedna z cen, kterou si mohli hosté odnést.

Doporučení:
Share

Napsat komentář