Nenechte si ujít v týdnu od 23. února do 1. března 2015

192_big
Čeká nás poslední únorový týden a s ním další literární akce. Zúčastnit se můžete slavnostního večera věnovaného Georgu Friedrichu Händelovi, představení knihy Brno stalinistické, literárního čaje o páte a mnoha dalších.

Již poměrně tradičně je naše první pozvánka na úterý, tentokrát 24. února. Ve Vyškově v Knihovně Karla Dvořáčka se i tento měsíc koná Literární čaj o páté. Tentokrát se budete moci setkat se spisovatelkou a malířkou Lenkou Horňákovou – Civade. Na setkání přijede z Francie a od 17 hodin se jí budete moci na cokoliv zeptat. Mimo jiné třeba na knihu Prioritaire Praha-Paříž, jejíž je spoluautorkou.

V úterý 24. února vás pozveme i do Prahy. Od 19:30 hodin se v refektáři dominikánského kláštera u sv. Jiljí koná slavností večer k 330. výroční slavného německého hudebního skladatele Georga Friedricha Händela. Na programu je koncert z děl tohoto autora, ale také Johanna Sebastiana Bacha či Georga Philippa Telemanna. Zároveň bude také představena kniha, která byla k tomuto výročí vydána, Georg Friedrich Händel. Publikaci představí Pravomil Novák (ředitel nakladatelství Vyšehrad), Pavel Polka (předseda České Händelovy společnosti) a Vlasta Hesounová (překladatelka). Večerem provází Martina Fialková.

Středa ponese nešťastné datum 25. února, kdy se po několik desetiletí slavil tzv. vítězný únor. Tematicky se k němu hodí kniha Brno stalinistické, která bude právě v tento den představena a to od 19 hodinKavárně Praha. Knihu sepsala dvojice autorů Alexandr Brummer a Michal Konečný, kteří již dříve vydali Brno nacistické, u jejíhož představení tehdy nechyběl ani Klub knihomolů.  O pár dní později, 2. března, se bude konat autogramiáda. Opět v Brně, tentokrát však od 17 hodin v Knihkupectví Barvič a Novotný.

Nudit se ale nebudete ani v Moravském Krumlově. Ve čtvrtek 26. února pořádá Městská knihovna Moravský Krumlov besedu a autorské čtení spisovatelky Olgy Krumlovské. První se bude konat v Domě s pečovatelskou službou od 14:30 hodin a druhé pak v Galerii Knížecí dům, tentokrát od 17:30 hodin. Olga Krumlovská píše knihy o józe, lidovém léčitelství, ale také astrologii nebo alternativní medicíně. Mezi jí napsané knihy patří například Jak být dlouho živ a zdráv, Mystická místa Čech a Moravy či Horoskopy 2015.

Tradicí našich nedělních článků s pozvánkami se stalo nechávat poslední místo na pozvánku pro děti. Tentokrát zamíříme do Pardubic, kde se v sobotu 28. února můžete zúčastnit Čarování s pohádkou. Dětské oddělení Krajské knihovny v Pardubicích připravilo program pro děti od 4 do 6 let. Účelem je ovlivnit vztah dětí k četbě, a to pomocí předčítání, vyprávění, ale také například prvků muzikoterapie či hry na přírodní hudební nástroje. Čarování s pohádkou se koná vždy dvakrát denně jednu sobotu v měsíci. Přijít můžete na 9:15 či 10:15, program trvá 45 minut.

 

Víte o další zajímavé akci, na kterou jsme neupozornili? Přidejte ji do našeho Kalendáře akcí!

Doporučení:
Share

Napsat komentář