Ženy píší pro ženy

ctenarka_300
Dnes vám představíme několik románových knih, které mají jedno společné – všechny je napsaly ženy. Začtěte se do příběhu pěti Úterních žen, poznávejte Itálii po roce 1900 nebo Irsko v současnosti!

Kniha Úterní ženy mezi bylinami a řepou je v pořadí již třetím příběhem autorky Moniky Peetzové o pěti nerozlučných kamarádkách. V prvním dílu se vydaly na svatojakubskou pouť, ve druhém na dovolenou do hradního hotelu Achenkirch a tentokrát se vydají na pomoc jedné ze svých kamarádek do oblasti Meklenburské jezerní plošiny. Knihu vydalo nakladatelství Host.

Úterní ženy mezi bylinami a řepou

Kiki, zničená ze špatného vzduchu, nekonečných problémů s parkováním a hluku ze staveniště blízko jejich kolínského bytu, se rozhodne odstěhovat s mužem a dvouletou dcerkou na venkov. V oblasti Meklenburské jezerní plošiny si chce otevřít penzion pro vystresované lidi z města, jako je ona a její přítelkyně. Spolu s Maxem koupí někdejší školní budovu s velkou zahradou a má v úmyslu splnit si i další velký sen a začít pěstovat vlastní zeleninu. Bohužel se ukáže, že opuštěná budova Staré školy, stojící na půl cesty mezi Berlínem a Hamburkem, je úplná ruina. Tři týdny před slavnostním otevřením Kiki uzná, že dokončit úpravy penzionu sama nezvládne, a volá na poplach. Úterní ženy přijíždějí přiložit ruku k dílu. Každá z nich si s sebou přiváží i část svého všedního života.

Vypadalo to jednoduše: odmontovat dvířka, vyndat zásuvky a korpus z březového dřeva nadzdvihnout a odvléct šnečím tempem po schodišti dolů. Krok za krokem. Dvaačtyřicet schodů. Odtud to pak bude ke stěhovacímu vozu už jen pár metrů.
Malý byt, věčné problémy s parkováním, hluk a výfukové plyny: Kiki měla ke stěhování z kolínského Eigelsteiu spoustu dobrých důvodů. Jenže žádný další ji ve stávajícím stresu už nenapadl. Kde jen je ten Max? Jak dlouho může trvat odvézt Gretu k babičce a dědovi? Maxovi rodiče slíbili, že svou malou vnučku v den stěhování pohlídají.

Pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autorka: Monika Peetzová

Přeložila: Vladana Hallová
Počet stran: 303
Formát:139 × 207
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Úterní ženy mezi bylinami a řepou a nepřehlédněte také náš článek!

——————————————

Příběh dvou lidí, kteří si jsou od první chvíle souzeni, si můžete přečíst v knize Obuvníkova žena autorky Adriany Trigiani. Opojné a romantické vyprávění vás zavede do italské Lombradie krátce po roce 1900. Knihu vydalo nakladatelství Ikar.

Obuvníkova žena

Malý Ciro prakticky osiřel poté, co mu důlní neštěstí vzalo otce, matka se duševně zhroutila a spolu s bratrem Eduardem jej ponechala v péči řádových sester. Enza naopak žije uprostřed početné rodiny. Jejich cesty se krátce, ale osudově protnou nad hrobem Enziny sestřičky Stelly: zralejší Enza ihned tuší, že poznala toho pravého, a i lehkovážnější Ciro má od té chvíle Enzu zapsánu hluboko v srdci. Shodou nečekaných zvratů se ale jejich vztah rozvine až po mnoha letech a na druhé straně zeměkoule – znovu se potkávají až v New Yorku, kde se Ciro učí obuvníkem, a Enza se uchytí jako kostýmní švadlena v Metropolitní opeře…

Je ale jedno, kdo to vlastně je a odkud přišel. Enza věděla, že ten mladík vychovaný řádovými sestrami má dobré srdce a že vyplnil jakousi její touhu. Na úvahy, proč chlapci, jehož skoro nezná, dovolila, aby ji líbal na Via Scalina, bude dost času později. Neměla proč váhat, protože nenarážela na žádné tajemství. Rozuměla mu, i když vlastně nevěděla proč.
Ve vesnici ovšem pro námluvy platila přísná pravidla. Pomyšlení, že by ji tu mohl někdo vidět, jak se nepokrytě líbá s hochem, ji rychle přivedlo k rozumu. Nad romantikou srdce u ní jako obvykle zvítězila praktická povaha.
„Ty jsi ale zamilovaný do jiné,“ řekla, aby měla výmluvu, proč od něj poodstoupit, i když se jí nechtělo.
„Sestra Teresa říká, že když ti jedno děvče zlomí srdce, přijde druhé, aby ti je sešilo.“
Enza se usmála. „Já jsem nejlepší švadlena ve Schilpariu, to ti poví každý. Ale jak ti zašít zlomené srdce, to nevím. Sama mám srdce zlomené.“

Prolistujte si také ukázku z knihy!

Autorka: Adriana Trigiani

Přeložil: Martin Pokorný
Počet stran: 472
Formát: 153 × 235
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Obuvníkova žena

——————————————

Od slovenské spisovatelky Jany Benkové, která se specializuje na romány pro ženy, na vás čeká strhující román Druhá šance, lásko! Pokud jste se s touto nadanou autorkou ještě nesetkaly, prozradíme vám, že je například také autorkou oblíbeného románu Slečna nebezpečná. Knihu vydalo nakladatelství Brána.

Druhá šance, lásko!

Sašu při zkoušce šatů v butiku její kamarádky vyvede z míry muž, který ji s viditelným zájmem sleduje z ulice výlohou. Když ji Alex, jak se představil, osloví, Saša, uchvácená jeho šarmem, se tváří a chová jako majitelka obchodu, a dokonce si vymyslí i falešné jméno, aby mu zatajila, že žije pouze v malém domku se sestrou a jejím malým synem Míšou. Alex ji pozve na rande, ale Saša dlouho netuší, že ani on není bez tajemství. Kniha o tom, jak a kdy se ve vztahu stává z dívky skutečná žena, o tom, zda máme dávat druhou šanci chlapovi, který nás už jednou zklamal, o tom, že peníze nejsou zárukou štěstí, ale i o tom, že každou partnerskou turbulencí dospíváme a objevujeme nové linie lásky.

Autorka: Jana Benková

Počet stran: 264
Formát: 125 × 191
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Druhá šance, lásko!

——————————————

Velmi nadanou spisovatelkou a překladatelkou je také Kateřina Hejlová. S její novou knihou Fucking, loving Ireland se vypravíte do irského Dublinu, kde tři kamarádi přišli s cílem zdokonalit se v angličtině a trochu si přivydělat. Všechno však není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Knihu vydalo nakladatelství JaS.

Fucking, loving Ireland

Píše se léto 2005. Tři studenti: Karolína, její přítel Marek a jeho mladší bratr Ondřej vyrážejí do irského Dublinu za prací. Na zelený ostrov přilétají s jasnou vizí: zdokonalit se v angličtině a trochu si přes léto přivydělat. Toho času je irský pracovní trh cizincům otevřený. Minimální mzda je zde vysoká. Najít si sezónní práci by tedy teoreticky neměl být problém. Jakmile však vykročí do vlhkých dublinských ulic, rychle pochopí, že realita může někdy mít příchuť deště, šmíru a majonézy, ale dokud se neztratí humor, vše se s nadhledem překoná. A že zamilovat si něco, co zdánlivě nenávidíte, je snazší, než by jeden myslel. Nelehké začátky přinášejí veselé konce!

Už týden jsme nedělali nic jiného, než běhali sem a tam mezi davy spěchajících turistů a laxně kráčejících Irů a hledali práci. Množství nalítaných kilometrů by bohatě stačilo na ultramaraton. Díky bohu, že Markova krosna konečně dorazila a mohl si aspoň převléct zpocené tričko. Rozdávali jsme jeden životopis za druhým a pořád dokola mleli tutéž frázi: „Hello, I ´d like to ask you for a  job.“ Huby už jsme měli tak ošoupané, že jsme konverzaci mezi sebou zredukovali na nezbytné minimum. A nervstvo natolik na pochodu, že od rozchodu či bratrovraždy nás dělil maximálně jeden culící se Číňan, který se dušoval, že naše životopisy OF COURSE předá svému nadřízenému. Pfff.

Autorka: Kateřina Hejlová

Počet stran: 168
Formát:115×185
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Fucking, loving Ireland

 


Která z knih vás zaujala nejvíce? Napište nám!

Všechny dnešní knihy a mnohé další můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚterní ženy mezi bylinami a řepou

Peetzová, Monika

Host, 2014

zobrazit info o knizeObuvníkova žena

Trigiani, Adriana

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeDruhá šance, lásko!

Benková, Jana

Brána, 2014

zobrazit info o knizeFucking, loving Ireland
Až vyrostu, chci být Ir!

Hejlová, Kateřina

JaS, 2014

Napsat komentář