Třetí kniha o pěti nerozlučných kamarádkách

Perex_Uterni_zeny
Vzpomínáte si na pět rozdílných přítelkyň, které mají společný cíl? Tentokráte se setkávají, aby pomohli Kiki dokončit úpravy penzionu. Nenechte si ujít další pokračování knih Moniky Peetzové!


Jedna za všechny, všechny za jednu. Třetí kniha o pěti nerozlučných kamarádkách.

Kiki, zničená ze špatného vzduchu, nekonečných problémů s parkováním a hluku ze staveniště blízko jejich kolínského bytu, se rozhodne odstěhovat s mužem a dvouletou dcerkou na venkov. V oblasti Meklenburské jezerní plošiny si chce otevřít penzion pro vystresované lidi z města, jako je ona a její přítelkyně. Spolu s Maxem koupí někdejší školní budovu s velkou zahradou a má v úmyslu splnit si i další velký sen a začít pěstovat vlastní zeleninu. Bohužel se ukáže, že opuštěná budova Staré školy, stojící na půl cesty mezi Berlínem a Hamburkem, je úplná ruina. Tři týdny před slavnostním otevřením Kiki uzná, že dokončit úpravy penzionu sama nezvládne, a volá na poplach. Úterní ženy přijíždějí přiložit ruku k dílu. Každá z nich si s sebou přiváží i část svého všedního života.

Hádky, lži, zrada ani Kikino stěhování na východ – nic z toho nedokáže Úterní ženy rozeštvat. Leda snad muž. Šarmantní muž s tajným posláním.

 

Napsali o knize

Přes všechny drobné hádky, žárlivost a tajemství hlavních hrdinek je to především román plný srdečného přátelství.

Gießener Allgemeine Zeitung

Hřejivá a vtipná kniha, která pohladí na duši a zvedne náladu – tak jak to umí jen opravdové přátelství mezi ženami.

Annabelle

 

Úterní ženy mezi bylinami a řepou

Autorka: Monika Peetzová
Přeložila: Vladana Hallová

Počet stran: 303
Formát: vázaná
ISBN: 978-80-7491-148-4
Doporučená cena: 289 Kč

Kniha Úterní ženy mezi bylinami a řepou vyšla v nakladatelství Host.

Titul je dostupný i jako e-kniha.

Přečtěte si také ukázku z knihy.

 

O autorce

Monika Peetzová (* 1963) vystudovala germanistiku, komunikační vědu a filozofii na mnichovské univerzitě. Pracovala jako dramaturgyně v redakci televizních filmů v Bayerischer Rundfunk. Od roku 1998 působí jako scénáristka v Německu a Nizozemsku. Podílela se na filmech Ein Baby zum Verlieben (Zvláštní chůva, 2004), Noch einmal zwanzig sein (Znovu dvacet, 2007) či na třídílné sérii pro ZDF Die Rebellin (Rebelka, 2009). V roce 2010 vydala svou první knihu Úterní ženy (česky Host 2012), o dva roky později druhý díl Sedm dní bez (česky Host 2013). Úterní ženy mezi bylinami a řepou z roku 2013 jsou třetí knihou této série. Podle prvních dvou dílů byla natočena filmová verze, adaptace třetí knihy se připravuje. Série se doposud prodalo přes milion výtisků a v řadě zemí se knihy staly bestsellerem.
(Zdroj informací a fotky: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚterní ženy mezi bylinami a řepou

Peetzová, Monika

Host, 2014

Napsat komentář