Fantasy dobrodružství na pokračování

Fantasy kniha - ilustrační
Občas se naskytnou chvilky, kdy člověk s chutí sáhne po fantasy románech a odpluje tak ze všedních rutinních dnů do světa magie a legend. Na takovou cestu se můžete vydat i s některými knihami z našich dnešních tipů.

Dobrodružná fantasy série z pera české spisovatelky Ilky Pacovské se dočkala svého šestého dílu. Ten nese název Otrocká krása a stejně jako předchozí části jej vydalo nakladatelství Albatros. Ani v šestém pokračování nechybí oblíbení hrdinové, prolínání magického a reálného světa nebo nadpřirozené bytosti od draků po jednorožce. Začíst se lze i do ukázky.

Otrocká krása

Autorka: Ilka Pacovská

Vydalo: nakladatelství Albatros
Počet stran: 376
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Otrocká krása

Zářivé kamínky zasazené do kůže – na čele, v uchu, na rukou, nehtech, kam si usmyslíte. Krása! Málokdo však tuší, jaké nebezpečí tato módní záležitost s sebou přináší. Také Hanka si nechala jeden zasadit. Jednorožci s ní přestali mluvit, draci jsou zděšení. Nikdo ale dívce nevysvětlí proč. Pátrání po informacích je náročné a vede k děsivým poznatkům. Kdo všechno bude muset zemřít?! Hanka je nucena skrývat se dokonce i před ochránci. 

Ukázka z knihy

„Na ságu si nepamatuji. O čem byla?“ zeptal se Plam.
„Pokud si dobře vzpomínám, začínala asi takhle: V dobách prapředků narušili tabu Prokletých hor dva mladí zamilovaní draci. Schovávali se tu před příbuznými, kteří měli proti jejich vztahu námitky. Jednou, už si nepamatuji, co je k tomu dohnalo, se museli ukrýt ve skálách. Vstoupili do Aberilského podzemí a usnuli tam. Když se probudili, beztvarý je vyzval, aby šli spolu s ním hlouběji do skal. Drak poslechl, ale dračice se polekala a bezhlavě podzemní prostory opustila. Teprve když stála venku na slunci, zastyděla se za svou zbabělost.“

Další díly série:

––––––––––––––––––––––––

Čtenáři, kteří si oblíbili sérii Elyonova země, se taktéž mohou radovat. Nakladatelství Fragment nejen pro ně přichystalo nové vydání čtvrtého dílu s názvem Osamělé moře, jež stejně jako předchozí díly napsal Patrick Carman. Těšit se lze na neohroženou hlavní protagonistku Alexu, která se tentokrát vydává na širé moře, aby se svými přáteli pokračovala v dobrodružství. Nahlédněte i do ukázky.

Osamělé moře

Autor: Patrick Carman

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 212
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Osamělé moře

Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství.
Alexa a její nejbližší přátelé plují na palubě lodi vstříc dalším dobrodružstvím. Poutavé vyprávění o dvou bratrech, jejichž příběh se odehrál dávno před tím, než se Alexa narodila, jim zpříjemní nebezpečnou plavbu a navíc odhalí důležitá vodítka, která snad pomohou Alexe splnit její nelehké poslání.

Ukázka z knihy

„Když z něj vyrostl medvěd, byl mnohem větší a silnější než ten člověk,“ pokračovala po chvíli, „který ho ale dál držel na stejném chatrném provaze u stejného dřevěného kůlu. Velký medvěd mohl snadno kůl zlomit a provaz přetrhnout, ale během té doby v zajetí dospěl k názoru, že to není možné. Muž ho přiměl věřit, že se nikdy nemůže osvobodit, a tak žil přivázaný ke kůlu a pro každého, kdo šel kolem, předváděl různé cviky, až zestárnul.“
„Jak to s ním dopadlo?“ Ten příběh mi připadal smutný, ale chtěl jsem se rychle dostat ke konci, abychom mohli uniknout z Velké rokle.

Nezapomeňte, že jeden díl ze série Elyonova země nyní můžete vyhrát v soutěži.

Další díly série:

––––––––––––––––––––––––

Téměř ctihodná liga pirátů: Poklad Čarodějky ze severu, jak zní jméno románu, který vydalo nakladatelství Host, je rozverná knížka plná barvitých postav a neměli by ji vynechat především milovníci humorného čtení. Napsala ji spisovatelka Caroline Carlsonová. Vyprávění sleduje osud pirátky Hilary, která pátrá po pokladu, a její prapodivné posádky. Pro lepší představu poslouží dostupná ukázka a náš článek.

Téměř ctihodná liga pirátů: Poklad Čarodějky ze severu

Autorka: Caroline Carlsonová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 312
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Téměř ctihodná liga pirátů: Poklad Čarodějky ze severu

Hilary Westfieldová odjakživa snila o tom, že bude pirátkou. Jenže Téměř ctihodná liga pirátů její přihlášku rázně odmítla a Hilary je namísto nebezpečí na moři přinucena čelit nástrahám mnohem horším — výuce dobrých mravů v Penzionátu slečny Pimmové pro jemné dámy! Tvrdohlavá dívka odtamtud však po pár dnech uprchne a nechá se najmout pirátem na volné noze zvaným Postrach Jižních teritorií, aby pro něj získala magický poklad a pro sebe uznání pirátské obce. 

Ukázka z knihy

Od té doby, co přišel dopis od slečny Pimmové, si Hilary čím dál častěji povídala s chrličem.
Moc dobře věděla, že to její rodiče neschvalují, stejně ale mnohem raději trávila čas ve společnosti kamenného tvora, který vypadal trochu jako malý drak, než s nimi. Hilary a chrlič spolu nebyli ve všem zajedno, jeho názory na penzionát nicméně považovala za veskrze osvěžující.
„Koupací čepice!“ vykřikl chrlič, když si Hilary skládala oblečení od slečny Pimmové do pozlacené cestovní truhly, kterou její matka vyhrabala kdesi na půdě.

––––––––––––––––––––––––

Poslední z dnešních literárních tipů zaujme pravděpodobně hlavně čtenářky fantasy knížek, speciálně jejich podžánru s názvem paranormální romance. Řeč je totiž o románu Bez dechu, čtvrtém dílu série Drakie. Za touto knihou stojí autorka Sophie Jordanová a nakladatelství CooBoo. Jak bude probíhat nejnovější dobrodružství Azurky, nastíní také ukázka.

Bez dechu

Autorka: Sophie Jordanová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Počet stran: 120
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Bez dechu

Azurka opustila na několik týdnů svůj kmen a vyrazila s rodiči na dovolenou, na které si má vyzkoušet, jestli dokáže zapadnout mezi lidi. Příští rok se má totiž vydat na cesty – nejdřív chce vidět oceán a teprve potom hodlá zaujmout svou dospělou roli mezi drakii. Jenže se nachomýtne k nehodě, při které málem utone jedna lidská dívka, a potká Tatea, nejúžasnějšího lidského kluka, jakého kdy viděla. A všechno je najednou úplně jinak…

Ukázka z knihy

Jezírko už bylo očividně někým objeveno, ale i tak se nad jeho temnými vodami vznáší aura opuštěnosti.
Dokonalé.
Ještě se letmo ohlédnu, abych se ujistila, že jsem tu sama, a pak už si přetahuju přes hlavu tričko a odkopávám šortky. Pro jistotu schovám šaty z dosahu lidských očí do porostu. To jen kdyby náhodou. Nechci nechávat šaty povalovat na břehu a zbytečně tak upozorňovat na svoji přítomnost. Kdyby někdo přišel, zatímco budu ve vodě, prostě udělám to, co je mi vlastní, a zmizím mu.
Nevím, proč mámě nedochází, že jsem v bezpečí. Obzvlášť když mě schovává voda. Co by se mi asi tak mohlo stát? Voda je ta nejspolehlivější ochrana. Můj štít.

Další díly série:


Máte svou oblíbenou fantasy sérii? Patří k nim některá z dnes zmiňovaných? Podělte se s námi.

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOtrocká krása

Pacovská, Ilka

Albatros, 2014

zobrazit info o knizeElyonova země – Osamělé moře

Carman, Patrick

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeTéměř ctihodná liga pirátů: Poklad Čarodějky ze severu

Carlsonová, Caroline

Host, 2014

zobrazit info o knizeDrakie – Bez dechu

Jordanová, Sophie

CooBoo, 2014

Napsat komentář