Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24. srpna 2014

Nenechte si ujít
Týden utekl jako voda a my pro vás máme další přehled literárních akcí na příští týden. Tentokrát vás pozveme na setkání s držitelem ceny Magnesia Litera do Prahy, dětem doporučíme předčítání v Ústí nad Orlicí a příznivce malíře Zdeňka Buriana nasměrujeme do Kolína.

Na úterý 19. srpna jsou připraveny hned dvě zajímavé akce, které proběhnou v Praze. První z nich je křest knihy Darka Šmída a Jana Svěráka nazvané Příběh filmu Tři bratři. Jak se můžete v anotaci ke knize dočíst, publikace je o třech bratrech, kteří se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná i láska. Knihu dokreslují ilustrace výtvarníka Václava Šlajcha. Nechybí v ní ani veselé historky z natáčení. Publikaci vydalo nakladatelství Mladá fronta. Křest se bude konat v 17 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí a zúčastní se jej Jan Svěrák, Zdeněk Svěrák, Sabina Rojková, Alena Doláková a Kateřina Kosová.

Druhou úterní akcí, na kterou bychom vás rádi pozvali, je literární večer s Markem Šindelkou. Začíná ve 20 hodin v Café Jedna ve Veletržním paláci v Praze. Spisovatel Marek Šindelka je držitelem ceny Magnesia Litera za sbírku povídek Zůstaňte se námi z roku 2012 a Ceny Jiřího Ortena z roku 2006 za sbírku básní Strychnin a jiné básně. Na našich stránkách si můžete přečíst s tímto mladým a nadějným spisovatelem, básníkem a scénáristou rozhovor. Během večera Marek Šidelka představí svou novou knihu povídek Mapa Anny, která se na knižních pultech objeví v září tohoto roku. Během večera zazní úryvky z této nové publikace, kterou vydá nakladatelství Odeon.

Další zajímavá literární akce Lesní pohádky je určena dětem. Ve středu 20. srpna mohou přijít do knihovny v Ústí nad Orlicí, kde se bude předčítat a tvořit. Akce je inspirována knihou Lesní pohádky od literárně plodné autorky pohádek pro děti Zuzany Pospíšilové vydanou nakladatelstvím Grada, s níž jste se mohli seznámit v našem článku (najdete zde i ukázku z knihy). Začátek je v 10 hodin.

Na závěr bychom vás chtěli pozvat do Kolína. V místní knihovně probíhá až do 28. srpna výstava reprodukcí ilustrací známého malíře Zdeňka Buriana s názvem Malíř ztraceného času. Návštěvníci si mohou zakoupit drobné předměty a pohlednice s obrázky autora.

Další pozvánky najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte nějaký zajímavý tip, můžete sami pozvánku do Kalendáře přidat přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář