Zahrajte si o první díl dobrodružství mladé pirátky

Poklad-Carodejky-ze-severu-perex
V prvním díle chystané trilogie se seznámíte s mladou slečnou jménem Hilary, která už od dětství sní o tom, že se stane pirátkou. Na první pokus se jí to sice nepodaří, ale ona se, jako správný pirát, nevzdává a jde za svým snem.

Pirátkou za každou cenu

Hilary Westfieldová odjakživa snila o tom, že bude pirátkou. Jenže Téměř ctihodná liga pirátů její přihlášku rázně odmítla a Hilary je namísto nebezpečí na moři přinucena čelit nástrahám mnohem horším – výuce dobrých mravů v Penzionátu slečny Pimmové pro jemné dámy! Tvrdohlavá dívka odtamtud však po pár dnech uprchne a nechá se najmout pirátem na volné noze zvaným Postrach Jižních teritorií, aby pro něj získala magický poklad a pro sebe uznání pirátské obce. Vtipné a napínavé dobrodružství dívky, jež se stane pirátkou i přes vytrvalý odpor oficiálních pirátských kruhů. Pravý pirát se nikdy nevzdává!
Jak má Hilary najít poklad, když je její mapa nepoužitelná a posádka lodi se skládá z vychovatelky, špiona a upovídaného chrliče – kouzelného kamenného dráčka, který nadevše miluje romantické příběhy a drbání za ušima?
Rozverná knížka plná barvitých postav je skvělým čtením pro fanoušky Řady nešťastných příhod Lemonyho Snicketa nebo Tajemného bratrstva pana Benedikta Trentona Leea Stewarta.

 

Téměř ctihodná liga pirátů

Poklad Čarodějky ze severu

Autorka: Caroline Carlsonová

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Dave Phillips
Překlad: Michal Mráz
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 7/2014
ISBN: 978-80-7491-069-2

Přečtěte si více o knize Téměř ctihodná liga pirátů – Poklad Čarodějky ze severu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte se podívat také na ukázku a na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Nejvíc mi pomůžeš,“ prohlásil admirál Westfield, „když o tom nikomu neřekneš ani slovo. Čím dřív budeš u slečny Pimmové, tím líp. Mimochodem, drahoušku, přesně takový typ skandálního chování můžeš čekat na palubě pirátské lodi.“ Pohrdavě ta slova procedil mezi zuby. „Otřesné, že?“
Hilary to všechno připadalo spíš docela vzrušující, ale admirál Westfield jí nedal čas odpovědět. „A teď mě prosím omluv, musím svolat svoje muže a poslat je najít ty ničemy.“ Otočil se zpátky k Hilary. „A dej sem proboha ten meč. Je nebezpečný, navíc u slečny Pimmové ho určitě nebudeš potřebovat.“
Natáhl se po meči, ale Hilary ucukla. „Myslím, že si ho raději nechám, otče, když dovolíš. Slyšela jsem, že holky u slečny Pimmové dokážou být dost podlé.“
„Hilary, na tyhle nesmysly nemám čas. Meč nemeč, chci jenom, abys zítra ráno v deset v pořádku seděla ve vlaku ke slečně Pimmové.“
Hilary se pokusila nasadit vážný výraz. „Ano, otče,“ přikývla. „Slibuju, že do toho vlaku nastoupím.“
Admirál Westfield přikývl a propustil Hilary ze své pracovny. Alespoň ji nedonutil slíbit, že v tom vlaku celou cestu i zůstane, protože to rozhodně neměla v úmyslu. (str. 31)

 

Vyhrajte knihu Téměř ctihodná liga pirátů – Poklad Čarodějky ze severu

Napínavý příběh tvrdohlavé dívky Hilary, která si jde za svým za každou cenu a odmítá ustoupit byť jen o píď, strhne čtenáře tak, že si budou připadat jako na palubě pirátské lodi. Společně s Hilary se můžete vydat za dobrodružstvím a na honbu za magickým pokladem, tak neváhejte a přidejte se k ní!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Téměř ctihodná liga pirátů – Poklad Čarodějky ze severu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Téměř ctihodná liga pirátů – Poklad Čarodějky ze severu
probíhá od 6. srpna do 19. srpna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Téměř ctihodná liga pirátů – Poklad Čarodějky ze severu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTéměř ctihodná liga pirátů: Poklad Čarodějky ze severu

Carlsonová, Caroline

Host, 2014

Napsat komentář