Knižní tipy: posuňte se o úroveň výš!

uceni
Dnes vám představíme trojici knih, díky kterým můžete svůj život posunout o kousek vpřed. Naučí vás, jak bojovat proti trémě, jak se vyléčit z tzv. prokrastinace, a aby toho nebylo málo, v závěru zjistíte, že i věční začátečníci mohou se svou znalostí angličtiny ještě něco dělat.

Patříte mezi skupinu lidí, kteří s úlevou přijali do svého života nový fenomén, tedy prokrastinaci? Dennodenně chodíte spát s pocitem viny, protože jste úkoly z dnešního „to-do“ seznamu přesunuli do toho zítřejšího? Je váš život plný „musím“ a „měl bych“, po nichž vždy následuje nějaké ALE? Pokud jste si alespoň dvakrát odpověděli kladně, pak vězte, že máte problém. Ale žádný strach. Právě pro vás přichází americký autor Neil Fiore se svou knihou Snadná cesta z prokrastinace, kterou vydává nakladatelství Grada. Přestaňte svůj život odkládat – začněte jej žít!

Snadná cesta z prokrastinace

Autor: Neil Fiore

Překlad: Andrea Patrasová
Počet stran: 219
Formát: 140×210 mm

 

Rady jako „jednoduše to udělej“, „musíš se víc snažit“ a „potřebuješ řád“ staví na staré definici: „Vaším problémem je prokrastinace. Kdybyste zkrátka nebyli tak líní, udělali byste to.“ Rodiče, učitelé, autoři knih o prokrastinaci a přátelé ještě v dobré víře přisadí: „Tohle je opravdu náročný úkol. Budeš muset pořádně zabrat. Žádné skopičiny. Žádní kamarádi, žádné volno, než budeš hotov.“ Tím nám říkají: „Život je trudný a těžký. Na zábavu není čas. Práci nenávidí každý, avšak vyhnout se jí nelze.“ Tento překonaný pohled na život a práci připomíná ono woodyallenovské „život je plný […] utrpení a uteče příliš rychle“ či přesvědčení puritánů, že „život není žádné peříčko… je třeba naučit se sebekázni“. (str. 19)

Přečtěte si více o knize Snadná cesta z prokrastinace.

—————————————–

Nemáte problém s odkládáním, ale bojujete v náročných a důležitých situacích s nadměrnou obavou, napětím a strachem z vlastního neúspěchu? Brání vám tréma v seznámení? Zajímá vás, jak nevychovat malého trémistu? Český psycholog PhDr. Tomáš Novák se ve svém díle Tréma – jak s ní bojovat zaměřuje na jakékoliv projevy trémy, ať už zkouškové, řečnické, studijní či na trému coby protiklad asertivity v pracovních vztazích. Knihu vydává nakladatelství Grada.

Tréma – jak s ní bojovat

Autor: PhDr. Tomáš Novák

Počet stran: 152
Formát: 140×210 mm

 

Zvláštním typem zvládané trémy spojené s připraveností k výkonu je termín „předstartovní“ stav. Najdeme v něm očekávání, špetku obav, jak to všechno dopadne, zaměření na výkon a vcelku radostný pocit, „už aby to začalo“. Tréma jako taková nic kladného subjektivně nepřináší. Obsahuje méně „nabuzení“ k výkonu a více obav z neúspěchu, nezvládnutí situace a zklamání.

Tréma se může objevit v souvislosti s čímkoliv, co na člověka klade požadavky působící jak na výkon, tak na chování. Na jedné straně je to mnohem širší vymezení než pouhý „strach ze zkoušky“, na straně druhé mnoho na první pohled odlišných situací lze považovat za „zkoušku“, z níž je možné mít obavu. (str. 20)

Zjistěte více o knize Tréma – jak s ní bojovat.

—————————————–

Trojici přínosných knih uzavírá učebnice anglického jazyka Practise Your English, se kterou přichází Mariusz Misztal. Z pohodlí vašeho domova se naučíte základy, bez nichž se za hranicemi naší země rozhodně neobejdete. Už nikdy se nemusí opakovat situace, kdy se budete snažit vyprávět zajímavou příhodu, a vyleze z vás jen, jak jste pozorovali na ranči roj běžících koní nebo jak vás v lese honilo stádo divokých včel. Učebnici vydalo nakladatelství Fragment.

Practise Your English

Autor: Mariusz Misztal

Počet stran: 352
Rozměry: 268×240 mm

 

Postupte v angličtině na vyšší úroveň!
Bez problémů používáte základní gramatiku a zvládáte běžná konverzační témata. Dokážete se anglicky zeptat na cestu, napsat pracovní e-mail nebo si objednat v restauraci. Když ale chcete zjistit, ze které části hovězího se jídlo připravovalo nebo rozebrat se svým obchodním partnerem průběh fotbalového zápasu, docházejí vám slovíčka anebo si nejste jisti, zda jste použili ten správný výraz.
Je načase doplnit slovní zásobu!

Zjistěte si více o Practise your English.


Máte rádi knihy zabývající se osobním rozvojem? Četli jste v poslední době nějakou přínosnou? Podělte se s námi o další tipy v komentářích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSnadná cesta z prokrastinace
Jak přestat odkládat úkoly

Fiore, Neil

Grada, 2014

zobrazit info o knizeTréma – jak s ní bojovat

Novák, Tomáš

Grada, 2014

zobrazit info o knizePractise Your English
Tematická slovní zásoba

Misztal, Mariusz

Fragment, 2014

Napsat komentář