Láska prochází žaludkem

Sladky-design
Toto pěkné české přísloví se k dnešnímu článku výborně hodí, protože vás seznámíme s novinkami mezi kuchařskými knihami. Tyto tituly, které jsou právě vytažené a ještě teplé z vydavatelské trouby, vám nejen představíme, ale můžete si o ně navíc zahrát v naší soutěži.

 

Design může být i sladký

Pravidlo, že jídlo musí být lákavé i pro oči, je všeobecně známé, jenže ne každý si se zdobením pokrmů a hlavně dezertů umí poradit. Chcete se to naučit? Pak právě pro vás je tu kniha Sladký design!

Sladký design

Autorka: Hanka Rawlings

Vazba: pevná
Počet stran: 256
Provedení: celobarevné, postupové fotografie, fotografie dezertů
ISBN: 978-80-87049-60-0

Nabídne přehled nejdůležitějších pomůcek a potřeb ke zdobení, které ušetří mnoho času, seznámí vás s prací s potahovými a modelovacími hmotami, objasní používání rozmanitých barviv k docílení realistického vzhledu, odhalí tajemství práce s čokoládovou polevou – ganache, sirupem, krémem a bílkovou polevou, jež zaručí profesionální vzhled i u doma vyrobených dezertů.
Sladký design Hanky Rawlings vás bude provázet těmi nejdůležitějšími okamžiky celého vašeho života. Se stejnou láskou, s jakou pro vás Hanka knihu připravila, budete moci obdarovat skvostnými sladkostmi vaše nejbližší.

Přečtete si o knize Sladký design více a podívejte se i na autorčin blog.

V knihkupectvích se kniha objeví až na přelomu listopadu a prosince, protože v tisku nakynula o nových 76 stran! Vy ji ale můžete vyhrát už teď. Výherce ji obdrží, jakmile kuchařka vyjde.

 

Než dojde na žaludek

V nadpisu tvrdíme, že láska prochází žaludkem – to je pravda, ale než tam doputuje, musí udělat ještě jednu zastávku. Kde? No přece v kuchyni!

Láska prochází kuchyní

Autorka: Denisa Bartošová

Vazba: pevná, s oválným výsekem
Počet stran: 176
Provedení: celobarevné, fotografie dárků, postupové fotografie, jak zhotovit jedlý dárek v daném balení, kniha obsahuje jmenovky, krabičky aj.
ISBN: 978-80-87049-66-2

Kniha Denisy Bartošové obsahuje báječné recepty a především originální nápady na balení jedlých dárků všeho druhu – pro děti, ženy (maminky, dcery, kamarádky…) i muže (partnery, tatínky…). Jedlé dárky lze věnovat k nejrůznějším příležitostem, proto je kniha přehledně rozdělena do kapitol podle jednotlivých měsíců – vždyť únor je lásky čas, červen patří dětem a prosinec si tvorbu dárků pro blízké přímo žádá! Za pomoci autorky zvládnete jedlý dárek připravit do posledního puntíku (kniha obsahuje také jmenovky, krabičky, kornouty atd.), ale poslední krok – darování – je již jen na vás.

Přečtěte si o více o autorce a její knize Láska prochází kuchyní. A doporučujeme i reportáž z pražského křtu, kde (krom jiného) najdete recept na originální vánoční dárek.

 

Jak se vaří ve vedlejším regionu?

Každý region má své recepty, které jinde nenajdete. Ty z vašeho regionu máte určitě v malíčku, ale pokud se chcete dozvědět, co se vaří v ostatních regionech, nenechte si ujít Regionální kuchařku!

Regionální kuchařka

Autorka: Petra Pospěchová

Vazba: pevná
Počet stran: 288
Provedení: celobarevné, fotografie receptů, fotografie jednotlivých regionů
ISBN: 978-80-87049-65-5

Kniha obsahuje 13 kapitol, z nichž každá představuje konkrétní region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha vás seznámí s národopisem, historií, se spoustou zajímavostí (třeba kde je na Strážnicku největší oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale především tím nejlepším z kuchyně daného regionu. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny.

Kdo stojí za touto kuchařkou? To si přečtete spolu s dalšími informacemi o knize Regionální kuchařka. Více informací najdete také v našem článku o této knize.

 

Další informace o kuchařkách včetně fotografií a receptů vám přineseme v příštích dnech, těšte se!

 

Vyhrajte jednu ze tří kuchařek

Všechny dnešní kuchařky vydalo nakladatelství Smart Press a vybere si z nich nejspíše každá hospodyňka. Ať už ráda pečete nebo jste spíš na polévky a omáčky, jsou dnešní knihy přesně pro vás. Všechny kuchařky jsou nejen srozumitelně napsané, ale doplněné spoustou fotografií, takže je radost si v nich i jen tak listovat.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Smart Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou zmíněné kuchařky vyhrát – každý výherce jednu knihu. Jako obvykle si stačí u soutěžních otázek vybrat ze tří možností tu jedinou správnou, dobře tipovat a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

 

Soutěž o kuchařské knihy Sladký design, Láska prochází kuchyní a Regionální kuchařka
probíhá od 11. do 24. listopadu 2013.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařské novinky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSladký design
Pečení a zdobení s Hankou Rawlings

Rawlings, Hanka

Smart Press, 2013

zobrazit info o knizeLáska prochází kuchyní
Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek

Bartošová, Denisa

Smart Press, 2013

zobrazit info o knizeRegionální kuchařka
Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

Pospěchová, Petra

Smart Press, 2013

Láska prochází žaludkem - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Ivana Sáčková Ivana Sáčková napsal:

    Tak na jógu mě už teprve nikdo nedostane :-D

  2. Na Zlatéknihy.cz můžete získat zdarma „Kuchařský manuál aneb Jak z polotovarů připravit jídlo jako od maminky“ ke knize od nakladatelství REBO. Nejlépe ke knize Kámasútra Indická kniha lásky, za nejnižší cenu v republice.

    • Ivana Sáčková Ivka.Iva napsal:

      Polotovary mě tedy opravdu nelákají, spíše se snažím vařit z prvotních surovin. Zdraví máme jen jedno :-)

      • Čím méně jíme, tím lépe. Vyzkoušejte jógu. Doporučuji jógový set Joga – Gary Bromley, na Zlatéknihy.cz za nejnižší cenu v republice (a k tomu Kuchařský manuál zdarma).
        Set obsahuje: knihu, DVD (50 minut) a cvičební podložku (175 × 60 cm). Po pár týdnech cvičení bude jídlo až na druhém místě …

Napsat komentář