Zasoutěžte si o příběh německé rodiny

němci2
Rodinné tajemství provází jejich rodinu už pěknou řádku let. Podaří se jim rozluštit jeho podstatu, nebo bude navždy pohřbeno?

Jakuba Katalpa: Němci

Píše se rok 1987 a ze západního Německa do Prahy dorazí poslední z balíčků, které rodině Mahlerových pravidelně přicházely od konce čtyřicátých let. Svému synovi Konradovi je posílala Klára Rissmannová. O babičce Kláře se však u Mahlerových nikdy nemluvilo, a proto po Konradově nečekané smrti zůstane řada nezodpovězených otázek.  Pochopení rodinné minulosti a odhalení jejích traumat leží na Klářině vnučce, která se rozhodne babičku najít.

Ve svém novém románu zavádí Jakuba Katalpa čtenáře do prostředí německé rodiny zasažené útrapami první a druhé světové války, do válečných Sudet a poválečné Prahy. Slibný svět hlavní hrdinky, z počátku přímočaře bezstarostný, začíná s přibývajícím časem dostávat trhliny, růžové brýle střídá deziluze a před čtenářem vyvstává otázka – opravdu je možné po tolika letech nalézt pravdu?

Němci

Autor: Katalpa, Jakuba

Počet stran: 421

Vazba: pevná

Cena: 329 Kč

Formát: 142 × 206 mm

ISBN: 978-80-7294-682-2

 

Knihu Němci vydalo nakladatelství Host.

Můžete si ji objednat zde.

O autorovi

Jakuba Katalpa (*1979)

Vlastním jménem Tereza Jandová, je spisovatelka a výtvarnice. Vystudovala bohemistiku, mediální studia a psychologii. Její románový debut Je hlína k snědku? byl v roce 2007 nominován na cenu Magnesia Litera v kategorii objev roku a Hořké moře získalo v roce 2009 nominaci na Cenu Jiřího Ortena.

Vyhrajte knihu Němci od nakladatelství Host!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž o knihu Němci. Zapojte se a odpovězte na jednoduchou otázku, vyhrát mohou dva z vás!

 

Soutěžit o knihu Němci můžete

od 31. ledna do 13. února 2013 na soutěžní stránce.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

www.nakladatelstvi.hostbrno.cz

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNěmci

Katalpa, Jakuba

Host, 2012

Napsat komentář