Vědecké tvoření

vedecka-dilna
Máte doma malého vědátora? A nevíte, jak ho zabavit? Pořiďte mu knihu Vědecká dílna! Obsahuje 25 projektů se srozumitelnými návody, díky kterým děti odhalí různá tajemství ze světa vědy, technologií a inženýrství.

Vědecká dílna ti nabízí 25 překvapujících projektů – můžeš si vybudovat nezničitelný pevný hrad z písku, postavit ohromující visutý most, vytvořit věž plnou bublin, zkonstruovat natahovací autíčko, vyrobit pevnou stoličku jen z novin, spustit na vodu vor z lahví, udělat věžový jeřáb, termosku, vlnostroj nebo větrnou turbínu. Pochopíš, proč se věž ze špaget nezřítí, nebo co musíš udělat, aby lžíce začaly zpívat. Díky zábavným praktickým projektům ti kniha odhalí, jak se věda, technika a inženýrství proplétají kolem nás, lépe pak pochopíš fungování světa – jak se rakety vystřelují do vesmíru, jak se využívá energie, jak budovy přežijí zemětřesení. Jednoduché a srozumitelné návody tě provedou krok za krokem slovem i obrazem jednotlivými fázemi projektů. Rámečky „Testuj a vylepšuj“ ti poradí, jak experimentovat a posunout projekty na vyšší úroveň, čímž se bude rozvíjet tvoje tvůrčí myšlení i fantazie, – a to jistě není k zahození! Svět vědy, technologií a inženýrství je připravený vydat svá tajemství!

Kniha je ideální pro zábavu doma i na kroužcích a na školní projekty.

Vědecká dílna

Fantastická zábava pro mladé vědátory
Autor: Robert Winston
Přeložil: Jozef Koval

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-276-0661-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Vědecká dílna vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

vedecka_dilna

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Lord Robert Winston (15. 7. 1940), je světově uznávaným britským profesorem mnoha vědeckých i společenských oblastí, dále se angažuje jako politik a moderátor populárně-naučných pořadů. Je židovského vyznání a se svou manželkou Lirou má tři děti. V současné době působí jako emeritní profesor studií plodnosti na Imperial College v Londýně. Významně se podílel na výzkumech léčby plodnosti a pre-implantační diagnostiky. Jen na téma lidské reprodukce a počátečních stádií těhotenství mu vyšlo více než 300 vědeckých publikací. Profesor Winston je rovněž předsedou Genesis Research Trust, charitativní organizace, která podporuje lepší zdraví žen a dětí. Zároveň působí ve správní radě nadace, která financuje výzkumné práce v oblasti biologie kmenových buněk. Profesor Robert Winston je rovněž autorem projektu, který povzbuzuje děti všech věkových skupin k tomu, aby praktikovaly experimentální vědu v moderních laboratořích Imperial College. Během svého života získal čestné doktorské tituly ze šestnácti univerzit po celém světě. Byl rovněž čestným členem mnoha institucí, včetně Akademie lékařských věd či Královské akademie inženýrství. Byl oceněn mnoha medailemi, včetně medaile Cedrica Cartera, medaile Victora Bonneyho, medaili Al-Hammadi , medaili Edwina Stevense a ceny Aventis či ceny Michaela Faradaye. V roce 1998 dokonce obdržel zlatou medaili Královské společnosti zdraví a poté i Zlatou cenu britské lékařské společnosti, za medicínu v médiích. V češtině vyšly od profesora Winstona například tyto knihy: Dospívání, Domácí laboratoř, Co a jak se ti honí hlavou, Člověk, Co dělá tebe tebou, To je pěkný chaos!, Encyklopedie – Super člověk, nebo Úžasný stroj Lidské tělo.

Zdroj informací: robertwinston.org.uk


Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí. Za poslední roky si Nakladatelství Slovart výrazně upevnilo pozici na českém knižním trhu, o jeho knihy je i velký mediální zájem a patří mezi nejvyhledávanější nakladatelství ze strany tuzemských i zahraničních obchodníků, běžných zákazníků i autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVědecká dílna
Fantastická zábava pro mladé vědátory

Winston, Robert

Slovart, 2024

Napsat komentář