Příběh soluňských bratří pro nejmenší

cyril-metodej-nahled
Dnes vám představíme knihu, která velmi přístupnou formou seznamuje nejmenší čtenáře s příběhem věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Kniha zároveň předává poselství o odvaze a víře. Vše doplňují krásné ilustrace od samotného autora.

Knížka Oldřicha Seluckého poodhaluje nejmenším čtenářům barvitý životní příběh soluňských bratří. Ukazuje, jak důležité je najít ve správný čas odvahu k rozhodnutí a věřit, že nás při tom dobrý Bůh neopustí.

Cyril a Metoděj

Příběh soluňských bratří
Autor a ilustrátor: Oldřich Selucký

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 210×280 mm
ISBN: 978-80-7566-491-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Cyril a Metoděj vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Ukázka z knihy

cyril_a_metodej_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Oldřich Selucký (*1955) vystudoval v Praze Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy, v Rakousku a ve Francii studoval klasické jazyky, filozofii a teologii. V letech 1990–1993 přednášel na Pedagogické fakultě UK filozofii a etiku. Napsal scénáře k televizním a rozhlasovým dokumentům a k několika dětským animovaným filmům. V Karmelitánském nakladatelství mu vyšla kniha pro děti Pavel, dobrodruh víry (2004), za kterou získal Cenu amerických vydavatelů křesťanské literatury. Do doby cyrilometodějské mise jsou zasazeny dobrodružné příběhy Strážce ohně (KNA 2012) a Vojmírova cesta (KNA 2013), obrácení svatého Františka zachytil románem Vzpoura v Assisi (KNA 2014). Kniha Bitva na řece Pádu (Portál 2015) získala nominaci na prestižní ocenění za literaturu pro mládež Zlatá stuha. Je také autorem knihy Bratr Dominik (KNA 2016).

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí od roku 1991 a dosud vydalo více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří edice Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Mezi jeho kmenové autory, kterým bylo vydáno více titulů, patří mimo jiné: Anselm Grün, Vojtěch Kodet, Kateřina Lachmanová, Marie Svatošová nebo Max Kašparů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCyril a Metoděj
Příběh soluňských bratří

Selucký, Oldřich

Karmelitánské nakladatelství, 2023

Napsat komentář