Získejte knihu plnou havěti

planeta hmyzu
My všichni jsme nedílnou součástí přírody. Ne všechny její aspekty ale vnímáme pozitivně – například hmyz. Ať se nám to však líbí, nebo ne, je ho tu mnohem víc než nás. Možná by tedy bylo dobré se s pravými vládci planety seznámit.

Poznejte rodinu hmyzu

Příroda nás ohromuje svou složitostí a hmyz tvoří významnou část těchto důmyslně vybudovaných systémů, v nichž my představujeme jen jeden druh z milionů. Proto se tato kniha zabývá podivnou, krásnou a bizarní hmyzí havětí, která tvoří základ světa takového, jak ho známe. Ať se nám to líbí, nebo ne, naše Země je v podstatě planetou hmyzu.
Hmyz najdeme prakticky všude – v lese i v trávě, v potocích nebo v parku, ale i na mnoha velmi neočekávaných místech – v nadmořské výšce šest tisíc metrů, v nejhlubších jeskyních světa, v kostelních křtitelnicích, uvnitř počítačů i v nozdrách mrožů. Tito drobní živočichové se od nás značně liší: někteří mají kostru z vnější strany těla jako brnění, jiní mohou mít uši na kolenou, oči na penisu či jazyk na nohou. I když mají naši hmyzí souputníci mozek velikosti sezamového semínka, dokážou rozpoznávat obličeje. Hmyz má také neuvěřitelné reprodukční a adaptační schopnosti.

Planeta hmyzu

Autorka: Anne Sverdrup-Thygesonová

Vydalo: nakladatelství Kazda
Přeložila: Eva Dohnálková
Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2021
ISBN: 978-80-7670-051-2

Přečtěte si více o knize Planeta hmyzu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte ani na náš článek nebo s prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

O autorce

Anne Sverdrup-Thygesonová je profesorkou Norské zemědělské univerzity v Ås poblíž Osla a vědeckou poradkyní Norského institutu pro výzkum přírody. Má doktorát z biologie ochrany, přednáší o managementu přírody a biologické rozmanitosti lesů. Anne je také ultramaratonskou běžkyní.

Zdroj informací: Kazda

Získejte knihu Planeta hmyzu

Příroda nás neustále překvapuje svojí rozmanitostí. Kolik z nás má ale zálibu v hmyzu? A přitom hmyz má v přírodní říši zcela nezanedbatelné postavení. Přesto, že si takových tvorů tolik nevšímáme, jejich vlastnosti jsou velmi rozmanité až fascinující.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Planeta hmyzu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Přejeme hodně štěstí!

Soutěž o knihu Planeta hmyzu
probíhá 20.–26. února 2022

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Planeta hmyzu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlaneta hmyzu
O zvláštní, užitečné a fascinující havěti, bez které nemůžeme žít

Sverdrup-Thygesonová, Anne

Kazda, 2021

Napsat komentář